Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Lietuvieši piekāpjas poļiem un izkrīt no "Trophy" divīzijas

Juris Miņins
Juris Miņins

Lietuvieši piekāpjas poļiem un izkrīt no "Trophy" divīzijas
Polijas izlases regbisti pēc piezemējuma veikšanas, Foto: facebook.com/pzrugby

Šodien ar Lietuvas un Polijas spēli noslēdzās 2021./2022. gada Eiropas Regbija savienības ("Rugby Europe") rīkotā Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas izspēle. Lietuvieši zaudēja poļiem ar 10:43 un nākošajā maču ciklā būs spiesta spēlēt zemākā līmenī.

Šodien norisinājās pēdējā "Rugby Europe" rīkotā Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas spēle, kurā tikās Polija un Lietuva. Turnīrā faktiski bija palicis tikai viens globāli liels un neatrisināts jautājums – vai Lietuva spēs izcīnīt kaut vienu kopvērtējuma punktu un izvairīties no izkrišanas uz zemāku līmeni vai arī nē.

Otrs, jau mazāks un lokāls, jautājums bija par to vai Polija spēs apsteigt Vāciju, ieņemot otro vietu turnīrā. Atgādināsim, ka vācieši vēl nesen spēlēja Eiropas čempionāta sešu spēcīgāko komandu pulkā.

Jāsaka, ka šodienas mačs norisinājās ar acīmredzamu Polijas izlases pārsvaru, viņi arī ļoti ātri, pašās pirmajās spēles minūtēs, guva pirmo piezemējumu, tāpēc gala iznākums, 43:10, drīzāk ir loģisks nekā pārsteidzošs.

Šī uzvara Polijas "ērgļiem" garantēja otro vietu turnīra noslēguma tabulā, ko var saukt par Kristiana Hita trenētās komandas labu sasniegumu. Savukārt Lietuvas izlasei šis zaudējums bez bonusa punktiem nākošajā starptautisko maču ciklā tiks atgriezties Pirmās konferences ziemeļu apakšgrupā.

Nevar nepieminēt, ka lietuviešu izkrišana uz zemāku divīziju patiesībā ir diezgan negaidīta, jo viņus turnīra tabulā apsteidza arī Ukrainas komanda, kas savus mačus, valstī notiekošā kara dēļ, līdz galam nemaz nevarēja izspēlēt, saņemot tehniskos zaudējumus.

Jāpiebilst, ka Pirmās konferences ziemeļu apakšgrupā šobrīd spēlē arī Latvijas izlase, kurai 23. aprīlī, Baldones stadionā, ir paredzēta spēle pret Zviedriju, bet 7. maijā komanda dosies izbraukumā uz Čehiju, kur tiksies ar šīs valsts izlasi, kas ir šīs sezonas Pirmās konferences ziemeļu apakšgrupas galvenie favorīti.

Atgādināsim, ka par "Trophy" divīzijas čempioniem šajā sezonā kļuva Beļģijas izlase. Viņiem nākošajā starptautisko maču ciklā, Eiropas čempionātā, būtu jānomaina Krievija. Tiesa, pašlaik vēl nav zināms Krievijas komandas liktenis, jo, ja turpināsies "World Rugby" šai izlasei noteiktās sankcijas, tā nevarēs piedalīties starptautiskajos mačos arī gaidāmajā sezonā. Tas arī varētu ietekmēt komandu sadalījumu pa divīzijām.

Eiropas čempionāts regbijā, "Trophy" divīzija

#KomandaSUNZP
1.Beļģija540121
3.Polija540117
2.Vācija530217
4.Šveice52039
5.Ukraina51045
6.Lietuva510435

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyeurope.eu/