Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" jauniešu komandām uzvara un 3. vieta starptautiskajā pludmales regbija kausā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" jauniešu komandām uzvara un 3. vieta starptautiskajā pludmales regbija kausā
Foto: RK "Livonia".

Pagājušajā nedēļas nogalē Jūrmalā notikušajā starptautiskajā pludmales regbija turnīrā “Jūrmalas kauss 2024” abās jauniešu grupās U14 un U10 atzīstami nostartēja “Livonia”, kas uzvarēja U14 grupā, bet U10 grupā izcīnīja trešo vietu, piekāpjoties Lietuvas komandai un Rīgas katoļu ģimnāzijai.

U14 grupā sacentās sešas komandas, kas bija sadalītas divās grupās pa trim katrā. “Livonia” A grupā ar 12:3 pārliecinoši tika galā ar RKĢ, bet līdzvērtīgā spēlē ar 6:4 uzveica Jūrmalas sporta skolu, nopelnot tikšanos pusfinālā ar otras grupas otro komandu Eleju. RKĢ ar 8:5 pārspējot mājiniekus, nodrošināja grupā otro vietu, pusfinālā tiekoties ar B grupas pārliecinošajiem līderiem RK “Mītavu”.

Vispirms mītavieši ar 8:2 neatstāja cerības RKĢ, bet pēc tam “Livonia” ar 7:4 pieveica Eleju. Finālspēlē intriga izpalika, jo “Livonia” samērā pārliecinoši ar 7:2 uzvarēja “Mītavu”, uzvarot Jūrmalas kausā. Spēlē par 3. vietu Eleja līdzīgā un rezultatīvā spēlē ar 8:6 tika galā ar RKĢ.

U10 grupā bija pieteiktas septiņas komandas, kuras tika sadalītas divās grupās par trim A un četrām B grupā. “Livonia/Engure” A grupā ar 8:4 uzvarēja RK “Mītavu, bet ar 3:7 piekāpās grupas līderiem Rīgas Katoļu ģimnāzijai (RKĢ), kuri mītaviešus bija uzveikuši ar 7:1.

Līdz ar to “Livonia/Engure” pusfinālā tikās ar B grupas uzvarētājiem no Kauņas, kuri izšķirošajā cīņā par pirmo vietu grupā spraigā cīņā ar 5:4 apspēlēja Eleju. Lietuvieši pusfināla spēlē bija pārāki, uzvarot ar 8:2. Otrajā pusfinālā RKĢ pretī stājās Jūrmalas sporta skola, kas grupas cīņā par noslēdzošo vietu pusfinālā ar 2:0 sarūpēja pārsteigumu Elejai, RKĢ esot pārākiem ar 4:1.

Spēlē par trešo vietu Engures livonieši ar 8:4 pārspēja jūrmalniekus, izcīnot trešo vietu. Tikmēr finālā ļoti līdzvērtīgā spēlē RKĢ tomēr ar 1:2 piekāpās Kauņas SM GAJA.

“Manuprāt 3. vieta U10 grupā ir ļoti labs rezultāts, jo šajā vecumā “Livonia/Engure” ar katru reizi kāpj arvien augstāk. Engures spēlētājiem šāds formāts ļoti patika, jo viņi ir pieraduši pa Engures pludmales smiltīm dzīvoties. Līdz ar to labi sevi parādīja, ļoti spēcīgi spēlēja. Iespēlējām visus spēlētājus, jo bija arī tādi daži spēlētāji, kuri iepriekš nebija spēlējuši un kuriem šis turnīrs bija pirmais iespaids par regbiju. Jāteic, ka viņiem gāja labi, un noteikti nākotnē turpinās nodarboties ar regbiju,” apmierināts ar jaunākās grupas veikumu ir ”Livonia” jauniešu treneris Artūrs Baranovskis.

“U14 grupā, ņemot vērā, ka sezona ir tāda pozitīva, uzvarot šī gada visos līdzšinējos trijos Latvijas čempionāta posmos, galvenais uzdevums bija, nevis spēlētājus nomotivēt, bet likt saprasts, ka pludmales regbijs ir pavisam cita tēma, un tas, ka viņi ir uzvarējuši šos trīs posmus, vēl neko nenozīmē, jo pludmales regbijā ir arī nedaudz citi noteikumi. Sākumā livonieši nespēlēja ar pilnu atdevi. Otrajā spēlē pret Jūrmalu uzlaidām otro sastāvu, kuri pamatā netiek uz laukuma. Pēc tam pusfinālā un finālā bijām fiziski spēcīgāki un arī vairāk vēlējāmies uzvarēt,” skaidro Baranovskis, piebilstot, ka arī ar U14 grupas komandas sniegumu ir apmierināts.