Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Koronavīrusa dēļ pārceļ jau otro Sešu nāciju čempionāta maču

Juris Miņins
Juris Miņins

Koronavīrusa dēļ pārceļ jau otro Sešu nāciju čempionāta maču
Itālijas regbija izlase
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien ir kļuvis zināms, ka 2020. gada Sešu nāciju čempionāta mačs starp Anglijas un Itālijas valstsvienībām ir pārcelts uz vēlāku laiku, jo pastāv lieli sabiedrības veselības riski.

Lai arī vēl pirms pāris dienām Sešu nāciju čempionāta organizatori paziņoja, ka turnīra kalendārā nebūs izmaiņu un visas atlikušās cīņas notiks kā paredzēts, šodien viņi bija spiesti nākt klajā ar pretējām ziņām, proti, Anglijas un Itālijas spēle, kurai bija jānotiek 14. martā, Romā, tiek pārcelta uz gada otro pusi.

Atgādināsim, ka vakardien kļuva zināms, ka Itālija, kas ir skartākā koronavīrusa valsts Eiropā, paziņoja, ka līdz pat 3. aprīlim visi sporta notikumi valstī notiks bez skatītājiem. Šāda pati iespēja aizvadīt maču bija arī regbistiem, taču Sešu nāciju čempionāta vadītāji nolēma, ka mača pārcelšana uz vēlāku laiku ir racionālāks risinājums.

Bez abu valstu vīru izlases mača pārcelšanas, tāpat nākamnedēļ nenotiks arī U20 un sieviešu izlašu cīņas starp Angliju un Itāliju.

Šis ir jau otrais 2020. gada Sešu nāciju čempionāta mačs, kurš tiek pārcelts koronavīrusa dēļ, jo pirms nedēļas tika paziņots, ka arī Īrijas un Itālijas cīņa, kurai gan bija jānotiek Dublinā, tiek pārcelta uz vēlāku laiku.

Pie šīsdienas paziņojuma turnīra rīkotāji gan piebilda, ka, neskatoties uz apstākļiem, kas radušies vīrusa dēļ, pašlaik visas turnīrā iesaistītās izlases plāno aizvadīt visus ieplānotos mačus, t.i., pagaidām nav domas mačus atcelt pavisam vai pasludināt tos par tehniskajiem neizšķirtiem.

Līdz ar pārceltajiem mačiem, pašlaik ir zināms, ka šajā nedēļas nogalē, sestdienā, Anglija savās mājās uzņems Velsu, bet svētdien Skotija uzņems Franciju, bet nedēļu vēlāk Velsa tiksies ar Skotiju, bet Francija, kas uz šo brīdi cīnās bez zaudējumiem, spēlēs pret Īriju.

Izmantotie resursi:
https://www.sixnationsrugby.com/