Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Čeika: "Mēs apklusinājām Anglijas izlasi un visus viņu līdzjutējus"

Juris Miņins
Juris Miņins

Čeika: "Mēs apklusinājām Anglijas izlasi un visus viņu līdzjutējus"
Foto: PA Images/Scanpix

Austrālijas izlases galvenais treneris Maikls Čeika pēc savu puišu uzvaras Pasaules kausā pār Anglijas izlasi (33:13) neslēpa gandarījumu par paveikto, kamēr angļi ir dziļi šokēti par notikušo un ir gatavi lielām pārmaiņām izlases vadībā.

Anglijas izlases galvenais treneris Stjuarts Lankasters pēc zaudējuma Austrālijai, kas viņa vadītajai komandai nozīmēja arī izstāšanos no cīņas par Veba Elisa balvu, komentāros bija visai skops un nekonkrēts: "Atskatoties uz aizvadītajām spēlēm, varu teikt, ka mēs nospēlējām labi pret Fidži, taču piedzīvojām sāpīgu zaudējumu pret Velsu un arī piekāpāmies spēcīgajai Austrālijai." Tāpat viņam tika jautāts, kas bija jāizdara citādāk, lai Anglijai nebūtu jāizkrīt no cīņas par galveno titulu jau grupu turnīrā. "Jāuzvar spēle pret Velsu," atbildēja Lankasters, "mēs lielāko mača daļu atradāmies vadībā un tikai pašās spēles beigās to zaudējām. Šādi mači vienkārši ir jāvinnē."
Vaicāts par tālākajiem plāniem, galvenais treneris atbildēja: "Pašlaik es izsveru visus iespējamos variantus, taču tūlītējus lēmumus no manis negaidiet. Mums vēl ir viena spēle grupu turnīrā un tam mēs arī koncentrējamies."

Tāpat savus komentārus par notikušo sniedza Anglijas regbija savienības vadītājs Aiens Ričijs: "Ticiet man, arī šorīt šis zaudējums mums visiem sāp. Mēs esam ļoti sarūgtināti un nekā citādāk pašlaik arī nevar būt. Protams, ka mums jāturpina strādāt un jānodrošina tālākā Pasaules kausa norise, jo tie ir vispasaules regbija svētki, taču kaut kādus lēmumus par Anglijas izlasi mēs pieņemsim tad, kad komanda būs noslēgusi savu dalību turnīrā."

Ričijs arī noraidīja daudzu regbija pazinēju apgalvojumus, ka Anglija ir kļūdījusies, neiekļaujot izlases sastāvā spēlētājus, kuri nepārstāv kādu no Anglijas Premjerlīgas klubiem: "Mes visi uzskatām, ka šis lēmums ir pareizs. Tas ir pareizs lēmums kā regbijam kopumā, tā Anglijas izlasei atsevišķi."

Savukārt Anglijas izlases kapteinis Kriss Robšovs savos izteikumos bija tiešs: "Es pats un visa mūsu komanda pašlaik jūtas pievīluši visu valsti. Gaidāmajā nedēļā mums būs jāsastopas ar daudziem jautājumiem uz kuriem pašiem arī nāksies rast atbildes. Par spēli pret Austrāliju? Uzvarēja labākā komanda."

Savukārt Austrālijas izlases galvenais treneris Maikls Čeika neslēpa gandarījumu par izcīnīto uzvaru: "Protams, ka šī spēle nebija ideāla no mūsu puses un ir daudz aspektu, kas ir jāuzlabo, taču kopumā mēs spēlējām labi un bijām gatavi angļu piedāvātajai cīņai." Savukārt, par atmosfēru Tvikenhemas stadionā Čeika izteicās šādi: "Mēs apturējām Anglijas izlasi un apklusinājām visus viņu līdzjutējus."

Visbeidzot, mača galvenais varonis Bernards Foulijs, kurš viens pats guva 28 punktus spēli komentēja ļoti vienkārši: "Mēs gribējām parādīt šajā spēlē lielisku sniegumu, gribējām, lai Austrālijā ar mums lepojas un mēs to arī panācām. Mana rezultatīvā spēle arī ir saistīta ar komandas kopējo darbu, jo strādājām ļoti precīzi un organizēti."

Izmantotie resursi:
Rugby World Cup