Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Baltic XL/Livonia" Baltijas Top līgā spraigā cīņā piekāpjas Kauņas "Ažuolas"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Baltic XL/Livonia" Baltijas Top līgā spraigā cīņā piekāpjas Kauņas "Ažuolas"
Foto: RK "Livonia".

Baltijas Top līgas sezonā pirmo zaudējumu piedzīvoja regbija klubs “Baltic XL/Livonia”, kas Kauņā bija vadībā pēc pirmā puslaika ar minimālu pārsvaru, bet beigās spraigā cīņā tomēr ar 24:31 zaudēja vietējam regbija klubam “Ažuolas”.

Jauno Baltijas Top līgas sezonu abi klubi bija iesākuši ar mainīgām sekmēm, livoniešiem izcīnot uzvaru, bet Kauņas klubam pirmajā spēlē piedzīvojot zaudējumu. “Baltic XL/Livonia” pēc ļoti līdzīgām pirmajām 60 minūtēm, otrā puslaika sākumā pat nonākot zaudētājos ar 15:17, beigās tomēr ļoti pārliecinoši ar 46:17 pārspēja otru Latvijas klubu “Miesnieki”. Tikmēr “Ažuolas”, esot vadībā pēc pirmā puslaika ar 28:15, otrajā puslaikā neguva nevienu punktu un beigās līdzīgā spēlē ar 28:32 piekāpās “Geležinis Vilkas” komandai no Viļņas.

Pagājušajā gadā “Livonia” Baltijas Top līgā uzvarēja “Ažuolas” beigās ar komfortablu 36:16, kaut gan pēc pirmajām 40 minūtēm nācās atrasties iedzinējos ar 7:13. Pirms diviem gadiem abi klubi sarūpēja trilleri pusfinālā, kur divu spēļu summā “Livonia” ar viena punkta pārsvaru pārspēja Kauņas regbistus un pirmo reizi iekļuva Baltijas Top līgas finālā. Līdz ar to arī šoreiz bija gaidāma spraiga cīņa.

Un tā arī notika. Spēles rezultāts tika atklāts jau pavisam agri – kad bija spēlētas 60 sekundes, pretuzbrukumā piezemējumu gūstot lietuviešiem – 0:5. Piecas minūtes vēlāk mājiniekiem izdevās vēl viens piezemējums un arī precīzs realizācijas sitiens, līdz ar to panākot 0:12 mājinieku labā. Puslaika vidū pirmo punktus guva livonieši, precīzam soda sitienā esot Džekam Tatū – 3:12. Divas minūtes vēlāk “Ažuolas” atbildēja ar to pašu, atjaunojot 12 punktu pārsvaru – 3:15.

Trenera sapurināti livonieši nevēlējās zaudēt pirmo puslaiku kā pērn, metoties atspēlēties. Pagāja tikai minūte un otro reizi precīzs soda sitienā bija Tatū, bet vēl dažas minūtes vēlāk zviedrs trešo reizi nekļūdīgi izpildīja soda sitienu – 9:15. Spēles 34.minūtē ar pirmo piezemējumu atzīmējās livonieši, kuri bija precīzi arī realizācijā, tādējādi izvirzoties pirmo reizi vadībā – 16:15. Atlikušajās minūtēs spēle norisinājās laukuma vidusdaļā, tādējādi ar tādu pašu rezultātu arī noslēdzoties pirmajam puslaikam un “Baltic XL/Livonia” esot vadībā ar viena punkta pārsvaru.

Otrās 40 minūtes arī bija līdzvērtīgas un spriedzes pilnas, ik pa laikam vadībā atrodoties te vienai, te otrai komandai. Puslaika iesākumā iniciatīva piederēja mājiniekiem, bet tad bumbu vairāk kontrolēja viesi. 8. minūtē Tatū ceturto reizi iesita sodu, panākot 19:15. Četras minūtes vēlāk otro reizi soda sitienā precīzi bija lietuvieši, panākot atkal minimālu deficītu – 19:18. Līdzvērtīgā spēlē puslaika vidū atkal “Ažuolas” iesita sodu, pēc ilgāka pārtraukuma atgūstot vadību – 19:21.

Pēc neilga spiediena 29.minūtē “Baltic XL/Livonia” veica otro piezemējumu un atgriezās vadībā, bet ne ar pieciem punktiem, bet ar trīs, jo Tatū šoreiz netrāpīja salīdzinoši vieglu realizācijas sitienu – 24:21. Vēl bija jāspēlē 10 minūtes, bet kā izrādījās, livonieši vairs punktus neguva, bet Kauņas kluba izdevās vispirms ar piezemējumu un realizāciju sešas minūtes līdz spēles beigām izvirzīties priekšā ar 24:28, bet trīs minūtes pirms fināla svilpes ar soda sitienu panākot galīgo rezultātu – 24:31. Pēdējās pāris minūtēs livoniešem neradās iespējas atspēlēties, tādējādi piedzīvojot pirmo zaudējumu, bet “Ažuoalas” tiekot pie pirmās uzvaras.

Nākamā spēle “Baltic XL/Livonia” 10.augustā Baldonē pret “Šauļiai” komandu.