Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Baltic XL/Livonia" pašās beigās "salauž" "Miesniekus", ar uzvaru sākot Baltijas Top līgu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Baltic XL/Livonia" pašās beigās "salauž" "Miesniekus", ar uzvaru sākot Baltijas Top līgu
Foto: RK "Livonia".

Svētdien Baldonē ar Latvijas abu vadošo regbija komandu - RK “Baltic XL/Livonia” un RK “Miesnieki” – dueli sākās prestižā Baltijas Top līga. Pēc ļoti līdzvērtīgā pirmā puslaika (15:12) un lielāko daļu otrā puslaika spēles noslēdzošajās piecās minūtēs livonieši “salauza” miesnieku sīvo pretestību un beigās svinēja pārliecinošu uzvaru 46:17, tāpat kā pērn Top līgu sākot ar panākumu.

Pirms nedēļas “Baltic XL/Livonia” ar “Miesniekiem” tikās Latvijas čempionāta spēlē, kur “Livonia” neatstāja nekādas cerības nepilnā sastāvā spēlējošajiem “Miesnieki” komandai, uzvarot ar 48:12 un spēlei nemaz nenotiekot pilnas 80 minūtes. Pagājušajā gadā abas vadošās Latvijas komandas ar savstarpēju spēli, kurā livonieši uzvarēja ar 39:26, atklāja Baltijas Top līgas sezonu. Arī šogad prestižās līgas atklāšanas spēlē tikās “Baltic XL/Livonia” ar “Miesniekiem”, un atkal pārāki bija livonieši.

Salīdzinot ar pirms nedēļas notikušo Latvijas čempionāta spēli, abas komandas bija pastiprinājušas sastāvu. Līdzīgi kā pērn pirmais puslaiks aizritēja ļoti līdzīgi, bet šoreiz atšķirība bija spēles pēdējās 15 minūtēs, kur izpaudās divkārtējo Baltijas Top līgas finālistu pārākums pār sīkstajiem miesniekiem.

“Livonia” izdevās teicams sākums, jo vien pēc pirmajām sešām minūtēm, pateicoties kapteiņa Enzo Beltramino un Dāvida Bertiņa piezemējumiem, šīs sezonas valsts čempionāta regulārās sezonas labākā komanda atradās vadībā ar 10:0. Nākamajās 20 minūtēs punktus guva “Miesnieki”, atbildot arī ar diviem piezemējumiem – arī kapteiņa Emīla Baloža un Artūra Alaiņa izpildījumā. Tā kā otrajā reizē Alainis bija precīzs realizācijas sitienā tad pēc spēlētām 25 minūtēm ar divu punktu starpību vadībā atradās jau pēdējo divu gadu valsts čempioni miesnieki.

Zaudētājos “Livonia” atradās vien īsu brīdi, jo pagāja tikai trīs minūtes un trešo piezemējumu viņu rindās ienesa Alfrēds Nurdgrēns, atkal izvirzot vadībā livoniešus – 15:12. Atlikušajās 12 minūtēs komandas punktus neguva, līdz ar to ar tādu pašu “Baltic XL/Livonia” trīs punktu pārsvaru komandas devās atpūtā.

Otrajā puslaikā pirmie šoreiz punktus guva “Miesnieki” regbisti, ar piezemējumu 53. minūtē izceļoties Aleksim Eglītim un atkal vadībā izvirzot miesniekus – 15:17. Tobrīd neviens nezināja, ka tie būs “Miesnieku” komandas pēdējie punkti šajā spēlē. Otrā puslaika vidū Roberts Brokmanis ar piezemējumu un Džeks Tatū ar realizāciju ļāva priekšā izvirzīties “Baltic XL/Livonia” 22:17, ko sešas minūtes vēlāk Ivo Kapiņš ar piezemējumu un Tatū ar vēl vienu precīzu realizāciju nostiprināja līdz 12 punktu pārsvaram – 29:17. Taču tobrīd vēl nekas nebija izšķirts, jo bija jāspēlē 14 minūtes.

Turpmākās desmit minūtes rezultāts nemainījās, līdz noslēdzošajās piecās minūtēs livonieši izcēlās ar soda sitienu (Tatū) un diviem piezemējumiem (Beltramino, Gļebs Vorobjovs), pēc kuriem abas reizes precīzs realizācijā bija Tatū. Šāds 17 punktu birums pēdējās pāris minūtēs ļāva “Baltic XL/Livonia” Baltijas Top līgu sākt ar pārliecinošu rezultātu uz tablo – 46:17.

Nākamā spēle livoniešiem būs nākamo svētdien, 4. augustā, Kauņā pret “Ažuolas”, bet “Miesnieki” ar to pašu “Ažuolas” spēlēs 11.augustā.