Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Gruzijai šodien Jaunzēlandes eksāmens

Juris Miņins
Juris Miņins

Gruzijai šodien Jaunzēlandes eksāmens
Gruzijas izlase gatavojas šīvakara mačam.
Foto: AFP/Scanpix

Ar Gruzijas un Jaunzēlandes maču turpinās Pasaules kauss regbijā, kurš šovakar, 22:00 pēc Latvijas laika norisināsies Kārdifā, "Millenium" stadionā.

Grupu turnīrs Jaunzēlandes izlasei ir īpaši pateicīgs, jo faktiski neviens no pretiniekiem nav tāds par kuru varētu teikt, ka gaidāma līdzvērtīga cīņa. Jā, Argentīna parādīja šo to, taču kopumā "All Blacks" pagaidām spēlē mierīgi, bez liela stresa un ar lielu rezervi snieguma uzlabošanā. Tiesa, šis faktors var nospēlēt arī pretēju efektu, proti, lai arī dienvidu puslodes komandai ir jāuzvar, pārāk brīvais noskaņojums pirms mača var traucēt sasniegt maksimālo, t.i., piecu punktu rezultātu.

Gruzijai savukārt šī spēle vienkārši ir jāiztur. Nez vai kāds cer, ka gruzīni būs tie, kuri sagādās Jaunzēlandei pirmo zaudējumu šajā turnīrā, tāpēc viņiem vienkārši vajag saturīgi aizvadīt šo maču un, ja vien būs iespēja, censties turēties minimālā atstatumā no oponentiem, cerībā uz papildpunktu, kas var noderēt jau turnīra beigās, dalot vietas C grupā, t.i., cīņā par garantētu vietu 2019. gada Pasaules kausā.

Abas komandas šovakar savā starpā tiksies pirmo reizi, tāpēc runāt par kaut kādām vienību priekšrocībām var tikai teoretizējot. Gruzijai, protams, tā ir priekšējā līnija un cīņa, kur viņi, iespējams, ir vieni no labākajiem pasaulē, taču Jaunzēlande ir daudz spēcīgāka ārējā līnijā, turklāt uz šo maču viņi nav devuši nekādas atlaides saviem līderiem, piesakot teorētiski pašu labāko iespējamo sastāvu. Gruzīni pretī gan nespēja likt savus labākos vīrus un šovakar sākumsastāvā izies tikai trīs regbisti, kuri sākumsastāvā ir izgājuši abos iepriekšējos mačos.

Izceļot individuālus spēlētājus, jāsaka, ka Gruzijai nekas jau nav mainījies un Mamuka Gorgodze, jeb Gorgodzilla, ir viņu līderis, taču šajā turnīrā viņš ir parādījis, ka tas ir gan pluss (pret Tongu), gan mīnuss, jo mačā pret Argentīnu tieši viņa noraidījuma laikā dienvidamerikāņi arī lauza spēles gaitu.
Jaunzēlandei, protams, visi ir pasaules līmeņa zvaigznes, taču šajā spēlē īpaša uzmanība tiks pievērsta Otago "Highlanders" spēlētājam Vaisakem Naholo, kurš atkopās pēc kājas savainojuma (lūzuma). Naholo spēlē noteikti būs viens no aktīvākajiem, ātrākajiem un skatāmākajiem regbistiem.

C grupa

#KomandaSUNZGP:ZPBP
1.Jaunzēlande220084:3019
2.Tonga210145:3826
3.Argentīna210170:3515
4.Gruzija210126:6404
5.Namībija200236:8300