Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Francija spēlē nepārliecinoši, taču uzvar Kanādu

Juris Miņins
Juris Miņins

Francija spēlē nepārliecinoši, taču uzvar Kanādu
Foto: AFP/Scanpix

Šīvakara Pasaules kausa spēlē regbijā Francija, lai arī rādīja ļoti viduvēju sniegumu, pārspēja Kanādas izlasi ar 41:18, tādējādi izcīnot savu trešo uzvaru trijos mačos un izvirzoties pirmajā vietā D grupā.

Francijas un Kanādas spēle vēl pirms tās sākuma nekādu intrigu nesolīja, jo laukumā tikās divas dažādu līmeņu komandas. No otras puses jāatzīst, ka Francija savos iepriekšējos divos uzvarētajos mačos nerādīja tik dominantu spēli kādu no tās daudzi gaidīja, tāpēc, pirmkārt, bija interesanti apskatīties ko "Les Bleus" būs izmainījuši savā spēlē, bet, otrkārt, novērtēt Kanādas "Kļavu lapas" uz tik spēcīga pretinieka fona, kas, jāatzīst, ir visai reta iespēja.

Protams, ka francūži spēli sāka ar lielu spiedienu uz Kanādas ieskaites zonu un jau trešajā minūtē Veslijs Fofana arī izlauzās cauri aizsardzībai, gūstot skaistu piezemējumu, bet Frederiks Mišalaks bija precīzs realizācijā.
Spēles turpinājumā, lai arī Francijas pārsvars nebija nospiedošs un Kanādai arī šis tas izdevās, taču uz tablo ziemeļamerikāņi savas mazās veiksmītes nevarēja atainot, bet francūži gan to darīja un varbūt ne tik strauji, taču gana pārliecinoši palielināja savu pārsvaru

Tomēr, tikko Francija bija guvusi savu otro piezemējumu un panākusi 17:0, Kanādas komanda izveidoja ātru pretuzbrukumu, pārsteidzot "Les Bleus" un van der Merve bija tas, kurš ienesa bumbu ieskaites zonā, atgriežot 10 punktu starpību, taču ar to viss nebeidzās un Ārons Kārpenters guva vēl vienu piezemējumu, samazinot rezultāta starpību jau līdz pieciem punktiem.

Francijas komandai tas noteikti bija pārsteigums, taču viņi pirms došanās lielajā pārtraukumā spēja piezemēt bumbu ieskaites zonā, taču pirmais puslaiks viņu izpildījumā bija diezgan smagnējs un, pretēji gaidītajam, lika uzdot vēl vairāk jautājumu par komandas gatavību izšķirošajiem mačiem.

Otrais puslaiks risinājās ļoti līdzīgi kā pirmā puslaika izskaņa, proti, kanādieši nebaidījās uzbrukt un, lai arī pie piezemējumiem netika, soda sitienus Natans Hirajama prata realizēt, panākot deviņu punktu starpību. Tiesa, šajā brīdī, lieliem spēkiem ejot uz priekšu, Francija, tomēr, guva savu ceturto piezemējumu, nopelnot papildpunktu.

Šis spēles pavērsiens, kopā ar Nanjakas Dalā dzelteno kartīti deviņas minūtes pirms mača beigām arī "salazua" kanādiešus līdz galam un, lai arī viņiem par uzvaru cīnīties šajā mačā būtu pagrūti, taču par bonuspunktu varēja gan.

Kanāda – Francija 18:41 (12:24)

Piezemējumi: van der Merve (30), Kārpenters (33) - Fofana (3), Guirado (27), Slimani (37), Papē (66), Groso (73)
Realizācijas: Hirajama (31) - Mišalaks (4, 29, 38, 67), Para (75)
Soda sitieni: Hirajama (41, 55) - Mišalaks (13, 58)

D grupa

#KomandaSUNZGP:ZPBP
1.Francija3300111:39213
2.Īrija220094:17210
3.Itālija210133:5004
4.Kanāda300343:11411
5.Rumānija200221:8200