Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

U18 regbija izlase uzveic serbus un spēlēs par piekto vietu Eiropas B divīzijā

U18 regbija izlase uzveic serbus un spēlēs par piekto vietu Eiropas B divīzijā
Mārtiņš Straume
Foto: Renārs Buivids

Latvijas U18 regbija izlase trešdien Murē, Francijā ar 20:3 uzvarēja Serbiju un sestdien spēlēs par piekto vietu Eiropas čempionāta (EČ) B divīzijā.

Mārtiņa Straumes vadītās komandas labā piezemējumus izdarīja Aldis Ivanovs, kurš iesita arī soda sitienu, un Artūrs Alainis, bet divas realizācijas un soda sitienu iesita Reinis Zalte. Latvijas komanda ar šo uzvaru ir garantējusi palikšanu B divīzijā arī nākamajā gadā. Pirmajā spēlē sestdien ceturtdaļfinālā komanda ar 5:22 zaudēja favorītei Čehijai. Tulūzas apkārtnē notiek spēles arī Elites un A divīziju astoņniekos. Par čempiontitulu sacentīsies Francija un Gruzija. Latvijas komanda kopīgajā vērtējumā ieņems 21. vai 22. vietu.

''Spēlētāji izpildīja norādījumus, treniņos īpaši tika strādāts arī pie sitieniem pa vārtiem. Pret Serbiju tika izpildīti pieci sitieni pa vārtiem un netika iesists tikai viens sods,'' sacīja Straume. Spēles sākumā jau septītajā minūtē serbi izvirzījās vadībā ar soda sitienu, bet jau devītajā minūtē pēc atstrādātas kombinācijas ''Ežu'' pārstāvis Ivanovs noslēdza uzbrukumu ar piezemējumu, bet Zalte no RK ''Fēnikss'' iesita rezlizāciju panākot 7:3. Ivanovs 22. minūtē iesita soda sitienu panākot jau 10:3.

Otrā puslaika sestajā minūtē dzelteno katrīti par atkārtotu neastlaišanu pēc tvēriena saņēma Anglijā spēlējošais Džonatans Džordžs Trede. Tas netraucēja mazākumā spēlējot, puslaika 13. minūtē pēc sānu iemetiena ar cīņu ''Miesniekus'' pārstāvošajam Alainim piezemēt bumbu, bet pēc Zaltes realizācijas sitiena rezultāts kļuva 17:3, ko viņš ar sodu vēl paspēja palielināt līdz 20:3. Spēles beigās dzelteno kartīti par vēlu tvērienu saņēma ''Mītavas'' pārstāvis izlasē Rihards Lonskis.

''Šodien pirmo reizi parādījusies saule, jo iepriekšējās dienas bija vējš un lietus, kas Dienvidfrancijai ir neraksturīgi,'' sacīja Straume. ''Citādi visi apstākļi labi. Vakar skatījāmies Elites divīzijas pusfinālu, kurā Francija ar savu cīņassparu uzvarēja Angliju 23:19 un finālā spēlēs ar Gruziju. Bet par palikšanu Elitē cīnīsies Skotija un Īrija...''
Latvijas komandas sestdienas pretiniece Luksemburga trešdien pusfinālā par piekto vietu B divīzijā ar 41:7 uzvarēja Horvātiju, bet pirms tam ceturtdaļfinālā ar 17:22 zaudēja Lietuvai.

Pusfināls par piekto vietu B divīzijā:

Latvija - Serbija 20:3 (10:3)
Punktu guvēji. Latvija. Piezemējumi: Aldis Juris Ivanovs, Artūrs Alainis. Realizācija: Reinis Zalte (2). Soda sitieni: Aldis Juris Ivanovs, Reinis Zalte. Serbija. Soda sitiens: Ronaldo Bitiči.

Latvija: 1-Vladislavs Šagins, 2-Georgijs Kirillovs, 3-Iļja Udincevs, 4- Einārs Maskalāns, 5-Rihards Lonskis, 6-Džonatans Džordžs Trede, 7-Filips Mudulis, 8-Artūrs Alainis, 9-Oskars Daugavvanags-Vanags, 10-Reinis Zalte (16-Reinis Leitāns), 11-Kārlis Priede, 12-Aldis Juris Ivanovs, 13-Hārdijs Nungurs, 14-Aleksejs Maslakovičs, 15-Markuss Krallišs.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
LRF preses sekretārs