Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Ņepomņaščijs uzvar septītajā partijā un pārņem vadību šaha čempionāta titulcīņā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ņepomņaščijs uzvar septītajā partijā un pārņem vadību šaha čempionāta titulcīņā
Jans Ņepomņaščijs un Dins Ližeņs. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) pārstāvis Jans Ņepomņaščijs otrdien Astanā izcīnīja uzvaru pār ķīnieti Dinu Ližeņu mača par pasaules šaha čempiona titulu septītajā partijā.

Ņepomņaščijs atgriezies vadībā un, sasniedzot pusi no turnīra, ir priekšā ar 4-3.

Dins spēlēja ar melnajām figūrām un viņam mača gaitā piederēja iniciatīva, tomēr, tuvojoties laika limitam, ķīnietis neizturēja spiedienu un pieļāva kļūdu, kā dēļ pēc 37. gājiena bija spiests padoties.

Cīņā par pasaules čempiona titulu līdz 30. aprīlim paredzētas 14 partijas, bet neizšķirta gadījumā šahisti aizvadīs traibreiku.

Turnīra kopējais balvu fonds ir divi miljoni eiro.

Kopš 2013. gada pasaules čempiona statusā bija norvēģis Mangnuss Kārlsens, kurš pērn nolēma, ka neaizstāvēs savu titulu, tādējādi kandidātu turnīra uzvarētājs Ņepomņaščijs spēlē pret otrās vietas ieguvēju Dinu.

     [+] [-]

, 2023-04-18 20:23, pirms gada
Autor , sekoju partijas gaitai, bet nedzirdēju, ka komentatori - lielmeistari piedēvētu ķīnietim iniciativu . Lielākoties vērtēja situāciju par neizšķirtu.

     [+] [-]

, 2023-04-18 20:34, pirms gada
Brīdī, kad Dings aizmiga, Stockfish rādīja -0.7, un to nenosaukt par iniciatīvu būtu grēks. Arī Nepo preses konferencē minēja, ka viņam klātos grūti, ja Dings nebūtu aizmidzis pie galdiņa.

     [+] [-]

, 2023-04-18 20:36, pirms gada
HotābičsXIV rakstīja: Autor , sekoju partijas gaitai, bet nedzirdēju, ka komentatori - lielmeistari piedēvētu ķīnietim iniciativu . Lielākoties vērtēja situāciju par neizšķirtu.
Ko tu skatījies? Anišs (tas, kurš Giri) teica, ka melnie dominē un ir ļoti tuvu uzvarai.

     [+] [-]

, 2023-04-18 22:48, pirms gada
Šitie jau mauc kā kaut kāda Kamerūna-Nigērija. Skaists, uzbrūkošs futbols, vārti devītniekos un šķērītēs, bet skaidrs ir arī tas, ka Magnusam neviens no šiem joprojām nebūtu konkurents. Zaudēt uz laiku, nu wtf, tas ir kaut kas neiedomājams. Plus vēl pārmaiņus izceļas ar ļoti paviršiem gājieniem.