Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Kārlsens un Bodnaruka kļūst par uzvarētājiem pasaules čempionātā ātrajā šahā

Agris Suveizda

Kārlsens un Bodnaruka kļūst par uzvarētājiem pasaules čempionātā ātrajā šahā
Magnuss Kārlsens. Foto: FIDE

LETA. Mangnuss Kārlsens no Norvēģijas un zem Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) karoga startējošā Anastasija Bodnaruka ceturtdien Samarkandā kļuva par uzvarētājiem pasaules čempionātā ātrajā šahā.

"Open" turnīrā Kārlsens 13 kārtās svinēja septiņas uzvaras un sešas partijas beidza neizšķirti, sakrājot 10 punktus. Kopš 2012.gada, kad FIDE ir ieviesusi vienotu formātu pasaules labāko šahistu noskaidrošanai ātrspēlē un ātrajā šahā, Kārlsens par uzvarētāju ātrajā šahā ir kļuvis jau piekto reizi, aizstāvot pērn Astanā izcīnīto titulu.

Otrais ar 9,5 punktiem finišēja Slovēniju pārstāvošais Krievijā dzimušais Vladimirs Fedosejevs, otro reizi nopelnot sudraba medaļu. Arī viņš svinēja septiņas uzvaras, taču 10.kārtā zaudēja čempionam. Trešais 12 šahistu vidū, kuri sakrāja pa deviņiem punktiem, bija ķīnietis Ju Janji, kurš kopš 2012.gada kļuva par pirmo savas valsts šahistu, kurš ticis pie medaļas šajās sacensībās. Viņš svinēja piecas uzvaras, pārējās partijās, arī ar abiem pārējiem medaļniekiem, cīnoties neizšķirti. Latvijas šahisti nebija 202 dalībnieku vidū.

Sievietēm godalgoto vietu ieguvējas 11 kārtās sakrāja pa 8,5 punktiem, par uzvarētāju kļūstot Bodnarukai. Viņa uzvarēja sešās partijās, pārējās spēlējot neizšķirti. Otrā finišēja indiete Hampi Koneru, kura uzvarēja septiņās partijās, ciešot vienu zaudējumu, bet trešā bija ķīniete Lei Tindzje, kura arī svinēja septiņas uzvaras un reizi zaudēja.

Bodnarukai kopš 2012.gada tā bija pirmā pasaules čempionāta medaļa ātrajā šahā, Koneru 2012.gadā bija trešā, bet 2019.gadā kļuva par čempioni, bet Lei jau divreiz ir ieguvusi sudraba medaļas. Latvijas šahistes 117 sportistu konkurencē nestartēja.

Sestdien Samarkandā beigsies pasaules čempionāts ātrspēlē. Arī tajā čempiona titulu aizstāvēs Kārlsens, bet sievietēm pirms gada uzvarēja Kazahstānas šahiste Bibisara Asaubajeva.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-12-29 16:50, pirms 4 mēnešiem
Par milzīgajiem šaha turnīriem pēdējā laikā man ir tikai viens jautājums: ko mūsējie dara? Kāpēc neviens neko nedara? Kāpēc neviens pats no mūsu t.s. lielmeistariem nebrauc ne uz vienu pasaules līmeņa turnīru? Protestē pret Krievzemes brašuļu dalību? Ja tā, tad tā arī vajag rakstīt. Ja nē, tad kauns.