Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Reizniece-Ozola piecdesmitniekā Eiropas čempionātā rapidā sievietēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Reizniece-Ozola piecdesmitniekā Eiropas čempionātā rapidā sievietēm
Eiropas blica čempionāta laureātes. Foto no facebook.com

Pagājušajā nedēļas nogalē Monako notikušajā Eiropas čempionātā rapidā Latvijas lielmeistare Dana Reizniece-Ozola ieguva 48. vietu.

Pulcējot ļoti prestižu un spēcīgu dalībnieču sastāvu, pagājušajā nedēļas nogalē Monako viesnīcā "Novotel" vispirms peitkdien aizritēja Eiropas čempionāts blicā sievietēm, savukārt pēc tam nākamajās dienās notika sacensības rapidā, kurās piedalījās arī Latvijas lielmeistare Dana Reizniece-Ozola (2150).

Abu turnīru kopējais balvu fonds bija 22 500 eiro, un tajos piedalījās vairāk nekā simts spēlētājas no 26 federācijām. Ātrspēlē FIDE rīkotājdirektore un valdes priekšsēdētāja vietniece Dana Reizniece-Ozola nepiedalījās, taču rapidu viņa garām nelaida.

116 daiļā dzimuma pārstāvju konkurencē 13 kārtās mūsu lielmeistare ieguva 6 punktu un ierindojās 48.vietā. Par čempioni kļuva šveiciete GM Aleksandra Kosteņuka (2473), kurai 9 punkti. No viņas par puspunktu atpalika GM Antuaneta Stepanova (Bulgārija, 2369), GM Elizabete Peca (Vācija, 2381) un IM Klaudija Kulona (Polija, 2230). Kosteņuka bija labākā arī blicā.

Iepriekš Latvijas pārstāves šādās sacensībās piedalījās 2019.gadā, kad labākā no mūsējām bija lielmeistare Laura Rogule. Interesanti, ka arī toreiz abos turnīros uzvarēja Aleksandra Kosteņuka, kas toreiz vēl pārstāvēja Krieviju.

Izmantotue resursi;
Latvijas Šaha Federācija

     [+] [-]

, 2024-01-15 18:39, pirms 3 mēnešiem
Fui, Reizniece spēlēja vienā turnīrā ar krievieti...

@VDD @AndaČakša