Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Birzulis: "Spēlējām brīvi un atraisīti"

Jānis Celmiņš

Birzulis: "Spēlējām brīvi un atraisīti"
Aigars Birzulis
Foto: Elīna Pļaviņa

"Eiropas čempionātā sev nekādus augstus mērķus nevirzījām, spēlējām brīvi un, iespējams, tieši tāpēc ir arī rezultāts. Sezonas galvenais uzdevums mums bija iekļūt Pasaules reitinga trīsdesmitniekā," pēc Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa izcīnītās bronzas godalgas Eiropas čempionātā, atzina viņu treneris Aigars Birzulis.

"Apakšgrupa bija ļoti nopietna, zināmu piesardzību sākotnēji radīja tas, ka turki mums ir jāuzvar, bet spēlē ar vāciešiem Brinku un Rekermanu viņi rādīja brīnumus. Diezgan neveiksmīgi nospēlējām maču pret Hoijeru un Hošeru, bet pēc tam ar katru spēli spējām pielikt. Pats patīkamākais, ka apspēlējām abus turnīra spēcīgākos pārus," īsi pēc atgriešanās mājās atzina dueta treneris Aigars Birzulis.

Treneris uzsver, ka jau otrajā turnīrā ne pārāk patīkamos laika apstākļos Mārtiņam un Jānim izdevies sasniegt labus rezultātus. "Abas uzvaras pār abiem pirmajiem numuriem izcīnījām laika apstākļos, kurus Mārtiņš līdz šim bija uzskatījis par sev neveiksmīgiem (lietus un vējš). Tas nozīmē tikai vienu – kaut kas ir mainījies. Pretinieki nespēja uzservēt tik agresīvi kā paši vēlējās, uzskatu, ka šādi laika apstākļi nāca mums par labu."

Treneris neslēpa prieku ne vien par Eiropas čempionātu, bet arī sezonu kopumā. "Esmu priecīgs ne tikai par šo turnīru, bet par visu sezonu kopumā, tā mums izvērtusies ļoti veiksmīga, tagad atliek vien pielikt tai punktu." Vaicāts, vai duets varēja izcīnīt arī augstāka kaluma medaļas, Birzulis ilgi nedomāja. "Ja man kāds to prasītu ceturtdien, tad es teiktu, ka nē, bet šodien saku, ka varējām. Jau pirms izšķirošajām spēlēm puišiem teicu – bronza mums būs, un arī pareizi prognozēju, ka kontinenta čempionāta uzvarētāju liktenis izšķirsies jau pirmajā pusfināla spēlē."

"Noteikti esam izdarījuši vairāk, nekā pirms čempionāta varējām cerēt," atzīst treneris.