Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Blogs: Birzulis par Latvijas medaļu komplektu, Polijas čempionātu...

Jānis Celmiņš

Blogs: Birzulis par Latvijas medaļu komplektu, Polijas čempionātu...
Aigars Birzulis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Itālijā (Kaljāri) startēs Eiropas čempionāts pludmales volejbolā. Piedāvājam jums trenera Aigara Birzuļa pirmo blogu no kontinenta čempionāta norieses vietas - pirmie iespaidi un vērtējumi. Turpinājums noteikti sekos...

Kad salīdzinoši tukšā lidmašīna no Romas, veicot nolaišanos uz Sardīnijas zemes, viegli šūpojoties piezemējās, varēja nojaust, ka šis Eiropas čempionāts paies vēja zīmē. Vai tā patiešām būs, mēs varēsim secināt nedaudz vēlāk, tomēr vakardienas treniņi to apliecināja.

32 sieviešu un 32 vīru pāri šodien uzsāks sešu dienu turnīru, lai noskaidrotu 22. Eiropas čempionāta vīriem un 21. EČ sievietēm uzvarētājus. Atgādināšu, ka Latvija šajos gados ir tikusi pie visa medaļu komplekta pieaugušo komandu konkurencē. 2009.gadā Sočos zeltu izcīnīja Minusa/Jursona, 2010.gadā Berlīnē pie bronzas tika Pļaviņš/Šmēdiņš un pērn Klāgenfurtē pie sudraba - Šmēdiņš/Samoilovs, kas visdrīzāk arī šogad būs galvenie turnīra favorīti.

Vakardienas izloze vai pareizāk būtu teikt - reitinga punkti uz šo brīdi, izveidoja salīdzinoši interesantas apakšgrupas turnīra pirmajā daļā. Kā lai citādi to nosauc, ja ne par liktenīgu sakritību vai Polijas čempionātu, ja visas trīs poļu vīru komandas nonāk vienā apakšgrupā. Gandrīz ikvienā no grupām „savējie“ uzspēlēs savā starpā jau pirmajā sacensību dienā. Latvieši šajā „trikā“ neiekrita un vismaz pirmajās trīs dienās savā starpā nespēlēs.

Turnīrs solās būt interesants un notikumiem bagāts. Smiltis pat grūti raksturot – pēc izskata smagas, asas, bet pēc spēlētāju kustībām tā teikt nevarētu. Skaidrs, ka vīriem galvenie favorīti būs māijnieki Nikolai/Lupo un Šmēdiņš/Samoilovs, bet arī bez viņiem netrūks pietiekami daudz komandu, kas vēl pretendēs uz medaļām, Man būtu pat ļoti grūti visas komandas uzskaitīt, jo patiešām pretendentu loks ir visai kupls, un tik stiprs un spēkos vienmērīgs sastāvs nav bijis nekad. Ne velti bīča pasaulē mode ir mainījusies, un tieši Eiropas komandas dominē pasaules elites turnīros.

Kas sagaida mūs? Šmēdiņam/Samoilovam problēmām nevajadzētu būt. Par Tomu un Jāni, ko grūti pateikt – nav redzēti apritē, bet Pļaviņam/Solovejam grupā esošie pasaules čempioni un norvēģu mafija, turklāt ar Broueru/Mausenu tiekamies jau šodien. Tā ir komanda, kas labi servē, un šim volejbola elementam nīderlandieši var pateikties visvairāk par savu pasaules čempionu godu . Te pagaidām labi „pūš“, tāpēc komandas ar labu servi te dominēs. Uz citiem jautājumiem varēšu sniegt atbildes tikai turnīra gaitā, bet čempioni tāpat no laukuma aizies pēdējie!

Ar cieņu,
Aigars Birzulis (Senegālas tirgonis)

     [+] [-]

, 2014-06-03 11:22, pirms 10 gadiem
"Bet čempioni tāpat no laukuma aizies pēdējie!" Viedi vārdi! Lai tie būtu mūsējie!