Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Samoilovs un Šmēdiņš: "Niknums spēlēs ar itāļiem aug"

Samoilovs un Šmēdiņš: "Niknums spēlēs ar itāļiem aug"
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: FIVB

Vakar vēlu vakarā ar avioreisu no Romas mājās atgriezās Eiropas vicečempioni pludmales volejbolā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. „Vakar īsti nevarēju aizmigt, trešais sets kā „filmiņa” griezās pa apli. Žēl, ka zaudējām, bet spēle bija ļoti laba un kvalitatīva. Ir gandarījums par to, ka varam spēlēt ļoti labi, šoreiz nedaudz pietrūka,” pauda spēlētājs, kuram slodze visa turnīra bija milzīga – Aleksandrs Samoilovs.

Jau vēstīts, ka Eiropas pludmales volejbola čempionāta finālā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trīs setos ar 1:2 (19:21, 21:14, 15:17) piekāpās Itālijas duetam Paolo Nikolai un Daniele Lupo.

„Šobrīd visi no mums sagaida tikai un vienīgi zeltu, paši uzkāpām virsotnēs, tagad jācenšas tur noturēties,” pauž Samoilovs. „Jā, ir nepadarīta darba sajūta, jo spēle bija tiešām laba, šoreiz ar to izrādījās par maz. Šis bija mūsu sezonas svarīgākais turnīrs, uz kuru gatavošanās posmā likām akcentu. Cemme ir,” neslēpj Jānis Šmēdiņš, piebilstot, ka laika pārdzīvot nav. Jāizmazgā drēbes un pavisam drīz jālido un nākošo turnīru - Maskavas „Grand Slam” (11. – 15. jūnijs).

Līdzšinējās savstarpējās spēlēs itāļu duetam mūsējie zaudējuši jau četras reizes, izcīnot tikai vienu uzvaru, turklāt Nikolai un Lupo pārāki bijuši abās līdzšinējās tikšanās reizēs šosezon. „Neērti pretinieki tieši mums? Ja paskatās šīs sezonas rezultātus, tad var teikt, ka viņi ir neērti visiem. Jau turnīra gaitā daudzi teica, ka mēs esam vienīgie, kuri spētu viņiem patraucēt iegūt zeltu. Vai nav grūti pret viņiem psiholoģiski? Nē, tieši pretēji… Niknums aug ar katru nākamo spēli, drīz viņiem ir jāplīst,” gandrīz vienbalsīgi saka Jānis un Saša. Jāpiebilst, ka itāļi šosezon uzvarējuši gan Pasaules kausa Open posmā Fužo, gan „Grand Slam” sacensībās Šanhajā, gan nu arī Eiropas čempionātā. Kopskaitā Nikolai un Lupo šajā sezonā izcīnījuši 20 uzvaras, piedzīvojot tikai vienu zaudējumu… Iespaidīgi!

„Uz viņiem spiediens bija milzīgs, to jutām jau pirms finālspēles. Mēģinājām spēlēt agresīvi, lai viņu vēl vairāk nospiestu. Vienubrīd jau Lupo spējām ielauzt, taču ne salauzt,” saka Samoilovs. „Liku uz Sašu, ka viņš gūs punktu ar servi, un man nebūs jāservē, taču nekā. Šādās reizēs nedrīkst servēt tīklā, nokļūdījos,” daļu vainas atzīst arī Šmēdiņš.

Lai gan Eiropas čempionāta kausiem virsū ir vāki, un tajos neko ieliet nav iespējams, puiši nebēdā, svinībām laika tāpat nav. Jūnijā Pasaules kausa tūres kalendārā ir vēl trīs „Grand Slam” sacensības – Maskavā, Berlīnē un Stavangerā. Arī jūlijs nav mazāk saspringts, tāpēc šobrīd izskatās, ka ikgadējā „Saulkrastu Kokteiļa” turnīrā Latvijas šobrīd spēcīgāko pludmales volejbola komandu neredzēsim. Pirmā iespēja šovasar Sašu ar Jāni darbībā redzēt būs vien „King of the Beach” turnīrā. Vēl viena iespēja – jādodas komanda atbalstīt uz Pasaules kausa tūres posmiem.


, 2014-06-10 10:46, pirms 10 gadiem
Līdz olimpiādei arī nav tālu.......
, 2014-06-10 16:30, pirms 10 gadiem
Šmēdiņš ar savām kļūdām pakāsa maču.
Līva Ēbere virs tīkla. Foto: CEV

Madrides pusfinālā Ēbere/Konstantinova piekāpjas spēcīgām polietēm

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Pusfinālā Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) šodien zaudēja (12:21, 12:21) polietēm Jagodai Gruščinskai/Aleksandrai Vahovičai (#2). Šodien plkst. 18.00 būs bronzas fināls - tiešraide šajā rakstā!
Līva Ēbere un Deniela Konstantinova. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Ēbere/Konstantinova pārliecinoši uzvar trešajā setā, tiekot Madrides pusfinālā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. 1/4 finālā Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) šovakar uzvarēja (21:23, 21:19, 15:9) spānietes Sofiju Isuskisu/Karolīnu Fernandesu (#14). Rīt plkst. 12.30 būs pusfināls - tiešraide šajā rakstā!
Līva Ēbere un Deniela Konstantinova. Foto: volleyballworld.com

Ēbere/Konstantinova iesoļo Madrides 1/4 finālā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) uzvarēja (21:12, 21:18) spānietes Anu Vergaru/Anju Esarti (#15). Plkst. 19.00 būs ceturtdaļfināls - tiešraide šajā rakstā!