Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Omānā notiekošajā "Pro Beach Future" turnīrā startēs trīs Latvijas dueti

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Omānā notiekošajā "Pro Beach Future" turnīrā startēs trīs Latvijas dueti
Edgars Točs un Kristians Fokerots. Foto: volleyballworld.com

Rītdien, 1.novembrī, Omānas pilsētā Suhārā ar kvalifikāciju sāksies "Pro Beach Future" turnīrs pludmales volejbolā, kurā šoreiz piedalīsies trīs Latvijas komandas

Omānā no Latvijas pludmales volejbolistiem piedalīsies Edgars Točs/Kristians Fokerots, Olivers Bulgačs/Markuss Graudiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Mihails Samoilovs. Točs unFokerots ar pirmo numuru ir izlikti pamatturnīra sacensībās, savukārt no kvalifikācijas kārtas sacensības uzsāks Bulgačs un Graudiņš (3), kā arī Pļaviņš un Samoilovs (5).

Kvalifikācijas turnīrā, kurā pretinieki un spēļu laiki tiks noskaidroti šovakar, piedalās 15 komandas. Tās 1. novembrī pēc 16 vienmīnusa sistēmas cīnīsies par četrām vietām pamatturnīrā. Pamatturnīra sacensībās cīnīsies 16 komandas, kuras sākotnēji izspēlēs modificēto grupu turnīru pa četrām komandām grupā.

Pēc tā katras grupas labākās trīs komandas kvalificēsies Play off kārtai, kurā pēc 12 vienmīnusa sistēmas noteiks turnīra labākos. Pamatturnīrs norisināsies no 2.-4. novembrim.

Pagājušajā nedēļā Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsētā Dubaijā notikušajā "Beach Pro Tour - Challenge" turnīrā Točs un Fokerots kvalifikācijas pirmās kārtas mačā divos setos ar 21:16, 21:19 pārspēja norvēģus Svenu Sūlhaugu un Nilsu Ringenu, bet pēc tam kvalifikācijas otrajā mačā ar 1-2 (21:18, 17:21, 18:20) piekāpās Brazīlijas duetam, kurā spēlēja 2017.gada pasaules čempions Evandru Golsalvess Oliveira Žuniors un Vinisiuss Rezende Kosta Freitass.

Tikmēr otrs Latvijas duets Mihails Samoilovs/Mārtiņš Pļaviņš (21.) piedzīvoja zaudējumu kvalifikācijas pirmajā mačā, ar 1-2 (14:21, 21:18, 13:15) piekāpjoties ar 12.numuru izsētajiem šveiciešiem Immanuelam Cirheram un Jonatanam Jordanam.

Dažas dienas pirms tam Dubaijā noslēdzās pirmais no diviem tur ieplānotajiem "Beach Pro Tour - Challenge" posmiem, kur Samoilovs/Pļaviņš izcīnīja 19.vietu, kamēr Točs/Fokerots ierindojās 25.pozīcijā.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols