Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs un Fokerots Dubaijas "Challenge" sāka ar uzvaru pār slovākiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Točs un Fokerots Dubaijas "Challenge" sāka ar uzvaru pār slovākiem
Edgars Točs. Foto: CEV

Dubaijā sācies "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīrs pludmales volejbolā. Tā kvalifikācijas pirmo kārtu pārvarējuši Edgars Točs un Kristians Fokerots, kuri ar 2-0 pārspēja slovākus Mareku Janiju un Lubošu Ņemecu.

• Pēc ilgāka pārtraukuma "Beach Pro" tūrē atgriezušies Edgars Točs un Kristians Fokerots. Fokerots sevi šosezon lieliski parādīja Eiropas un pasaules jaunatnes turnīros, bet vēl sevi jāapliecina pieaugušo sabiedrībā. Dubaijas "Challenge" latviešiem jāsāk ar kvalifikāciju, pirmajā spēlē mērojoties spēkiem ar slovākiem Mareku Janiju un Lubošu Ņemecu.

• Latvieši jau spēles sākumā izvirzījās vadībā ar divu punktu pārsvaru, bet tad arī tika pie četru punktu vadības (7:3). Točs dominēja pie tīkla, palīdzot Latvijas duetam veikt vēl vienu izrāvienu, pamatīgi nostiprinot savu vadību (13:6). Seta otrajā pusē Točs un Fokerots nepazaudēja iniciatīvu, vēl palielināja savu pārsvaru, gūstot drošu panākumu setā ar 21:11.

• Otrā seta sākumā slovākiem izdevās izvirzīties vadībā ar 4:2, bet latviešiem ilgu laiku nevajadzēja, lai atjaunotu līdzsvaru uz tablo (7:7). Točam un Fokerotam izdevās uz brīdi izvirzīties arī vadībā, bet tam sekoja pretinieku izrāviens. Pēc tehniskā pārtraukuma slovāki izvirzījās vadībā ar 14:11. Latvijas duets sakārtoja savu spēli, veica atbildes izrāvienu, kas ļāva arī pārņemt vadības grožus (16:15). Latvieši tika arī pie divu punktu pārsvara un divām mačbumbām. Pirmā palika nerealizēta, bet ar otro tika likts punkts uzvarētai spēlei - 2-0 (21:11, 21:19).

• Tādējādi Točs un Fokerots nonākuši vienas uzvaras attālumā līdz pamatturnīram, kurā vieta rezervēta Mārtiņam Pļaviņam un Mihailam Samoilovam. Latvijas dueta nākamie pretinieki kvalifikācijā būs Francijas pāris Ajē/Ajē, bet spēles sākums plkat 18:00.