Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilova vietā uz Kontinentālā kausa posmu dosies Pļaviņš

Samoilova vietā uz Kontinentālā kausa posmu dosies Pļaviņš
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Iepriekš neplānotas izmaiņas notikušas Latvijas pludmales volejbola izlases sastāvā startam nedēļas nogalē Turcijas pilsētā Fethijē gaidāmajā Kontinentālās kausa izcīņas trešajā kārtā, jo Aleksandrs Samoilovs ģimenes apstākļu dēļ šoreiz turnīrā nestartēs, bet viņa vietā uz sacensībām dosies Mārtiņš Pļaviņš.

Latviju turnīrā, kā plānots, pārstāvēs divi dueti - Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kā arī Aleksandrs Solovejs un Ruslans Sorokins.

Samoilovs cienījamu iemeslu dēļ šoreiz savu sezonas pirmo oficiālo startu ir spiests pārcelt uz nedaudz vēlāku laiku. "Tā nu ir sanācis, ka ģimenes apstākļu dēļ šoreiz uz turnīru nedošos. Komandu informēju savlaicīgi un manā vietā piekritis braukt Mārtiņš Pļaviņš. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka komanda no tā neko nezaudēs un būs tikpat stipra un laba. Tāpat mani nemāc šaubas, ka Turcijā mēs izcīnīsim uzvaru grupā un iekļūsim nākamajā kārtā," Latvijas Volejbola federācijas (LVF) preses dienestam par negaidītajām izmaiņām sacīja Aleksandrs, kurš turēs par saviem komandas biedriem īkšķus.

Samoilovs uzsvēra, ka turpinās treniņus Jūrmalā un ierindā ar Jāni Šmēdiņu būs uz nākamo Pasaules tūres posmu, kas no 13. līdz 17. maijam norisināsies Šveices pilsētā Lucernā. Aleksandram tas būs pirmais oficiālais turnīrs šajā sezonā, jo abi ar Jāni nestartēja sezonas pirmajā posmā Ķīnas pilsētā Fužo (Fuzhou).

Latvijas izlases sastāva izmaiņu rezultātā Fethijē pēc nepilnu trīs gadu pārtraukuma vienā pārī atkal spēlēs 2012. gada Londonas olimpisko spēļu bronzas duets Pļaviņš/Šmēdiņš, kuri šajā turnīrā varēs atsvaidzināt un atcerēties vecās sadarbības, kuras atnesa vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas volejbola vēsturē.

Kā tika ziņots iepriekš, tad Solovejs/Sorokins otrdien 28. aprīlī pludmales volejbola centrā "Brazīlija" cīņā par vietu izlases sastāvā braucienam uz Kontinentālo kausu ar 2-0 (21-13, 34-32) uzvarēja Mārtiņu Pļaviņu/Hermanu Egleskalnu.

Latvijas pludmales volejbolisti 2. un 3. maijā spēlēs pret Turcijas, Lielbritānijas un Horvātijas komandām. Grupas uzvarētāji iekļūs Kontinentālās kausa izcīņas pusfinālā, kas tāpat kā fināls notiks 2016. gadā, savukārt otro un trešo vietu ieguvušās komandas cīņu turpinās ceturtajā kārtā, kura tiks izspēlēta augustā un septembrī.

Latvijas pludmales volejbolistes 9. un 10. maijā spēlēs līdzīgā turnīrā Kipras pilsētiņā Paralimni. Komandā startēs Alise Lece/Marta Ozoliņa un Inese Jursone/Tīna Graudiņa. Viņu pretinieces būs Kipras, Nīderlandes un Somijas kolēģes.

Kontinentālais kauss ir saistošs, noskaidrojot ne tikai spēcīgāko kontinenta pludmales volejebola nāciju, bet galvenokārt cīņā par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie ceļazīmes uz četrgades nozīmīgāko sporta forumu tiks Kontinentālā kausa fināla uzvarētāji, kuri kļūs zināmi 2016. gada jūnijā. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji olimpisko sapni vēl varēs piepildīt Starpkontinentālajā finālturnīrā.

Olimpiskajās spēlēs startēs pa 24 duetiem vīriešiem un sievietēm. Vienu valsti katrā kategorijā varēs pārstāvēt ne vairāk par diviem pāriem. Izstrādātais kvalifikācijas nolikums paredz, ka pie olimpiskajām ceļazīmēm tiks 15 labākie pasaules ranga dueti, par atskaites punktu ņemot 2016. gada 13. jūniju. Automātiski ceļazīmi nodrošinās arī šī gada pasaules čempioni, kā arī piecas komandas, kuras nākamgad uzvarēs Kontinentālā kausa izcīņas turnīros savos kontinentos. Savukārt Starpkontinentālajā finālturnīrā tiks noskaidrotas vēl divi olimpiskie dueti. Viena vieta olimpiskajās spēlēs ir garantēta mājiniekiem – Brazīlijas volejbolistiem, kuri gan varēs cīnīties arī par otru ceļazīmi kā visi pārējie.

Sīkāk ar Kontinentālā kausa izcīņas izspēles kārtību, sadalījumu grupās un turnīru norises vietām var iepazīties interneta vietnē (www.cev.lu) pludmales volejbola sadaļā.

     [+] [-]

, 2015-04-30 10:39, pirms 9 gadiem
interesants pārsteigums. sākumā lasot sastāvu cev.lu lapā domāju ka kļūda, bet izrādās - nē! lai veiksmīgs starts!

     [+] [-]

, 2015-04-30 10:44, pirms 9 gadiem
Nu ja, citur info parādās agrāk, lai puišiem izdodas.

     [+] [-]

, 2015-04-30 10:58, pirms 9 gadiem
Nereāli gribētu,lai šāds pāris arī paliek. Nu bija viņi nereāli labi!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-30 11:18, pirms 9 gadiem
lai izdodas!!!

ir reizes, kad ģimene ir pirmajā vietā, turklāt arī komandas vadošais pāris no tā neko daudz vājāks nepaliek.
lielais jautājums ir - kā nospēlēs otrais pāris?

     [+] [-]

, 2015-04-30 11:39, pirms 9 gadiem
Interesanti, kas notiks, ja jaunais/vecais pāris uzvarēs un būs ieguvis ceļazīmi uz olimpiādi?

     [+] [-]

, 2015-04-30 11:39, pirms 9 gadiem
Kur Egleskalns?

  +3 [+] [-]

, 2015-04-30 11:43, pirms 9 gadiem
Vairāk jācer ka Sašam ar ģimeni viss ir kārtībā jo sīkumu dēļ jau viņš neizlaistu šo turnīru..

  +4 [+] [-]

, 2015-04-30 11:44, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Kur Egleskalns?
Latvijā!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-30 11:50, pirms 9 gadiem
Kreilis noteikti ies blokā. Interesanti, kā šamējie nospēlēs.
Veiksmi jebkurā gadījumā.

     [+] [-]

, 2015-04-30 12:12, pirms 9 gadiem
rižais rakstīja: Interesanti, kas notiks, ja jaunais/vecais pāris uzvarēs un būs ieguvis ceļazīmi uz olimpiādi?
ceļazīmi iegūst valsts (federācija), nevis konkrētais pāris. Un ne jau šajā turnīrā tā tiek dalīta, izšķirošā kārta tāpat ir nākamgad vasarā (cerams, Jūrmala vismaz pieteiksies uz rīkošanu)

  +4 [+] [-]

, 2015-04-30 12:14, pirms 9 gadiem
KristapsLV rakstīja: Kreilis noteikti ies blokā. Interesanti, kā šamējie nospēlēs.
Veiksmi jebkurā gadījumā.
Šis turnīrs nav nekāda mēraukla, pretinieki ir izteikti vājāki pat par mūsu otro pāri. Izgāšanās, ja nav pirmā vieta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-04-30 12:44, pirms 9 gadiem
Sašam ir gaidāms priecīgs notikums ģimenē.

     [+] [-]

, 2015-04-30 16:59, pirms 9 gadiem
busix rakstīja: Nereāli gribētu,lai šāds pāris arī paliek. Nu bija viņi nereāli labi!
tu esi nereals chalis.

     [+] [-]

, 2015-04-30 18:03, pirms 9 gadiem
Pushkin2 rakstīja: tu esi nereals chalis.
Tieshi ta!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-30 22:49, pirms 9 gadiem
Dīvains lēmums
Ja nav komanda, tad nav un brauc nākamā komanda pēc ranga