Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovam un Šmēdiņam zaudējums pret neparocīgajiem austriešiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovam un Šmēdiņam zaudējums pret neparocīgajiem austriešiem
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: FIVB

Pirmo zaudējumu Pasaules kausa tūres posmā Porečā piedzīvojuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši ar 1-2 (15:21, 21:16, 13:15) atzina austriešu Klemensa Doplera un Aleksandra Horsta pārākumu.

Pēc vakardienas iesildīšanās mača, kurā ar 2-0 (21:8, 21:9) tika sagrauti mājinieki Kresimirs Karauls un Marins Jercičs, šodien Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam vajadzēja mēroties spēkiem ar austriešiem Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu, kuriem sanācis zaudēt pēdējās divās spēlēs. Latvieši šodien alka revanšu.

Maču labāk sāka Austrijas duets, pateicoties Doplera blokam izvirzoties vadībā ar 3:1. Latviešiem seta ievadā radās problēmas ar servju uzņemšanu un uzbrukumu noslēgšanu, kas lika nonākt iedzinējos ar 2:6. No bedres izdevās izrāpties, nepaņemot pārtraukumu. Samoilovs atzīmējās blokā, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem (5:7). Brīdi cīņa ritēja punkts punktā, kad Samoilovs vēlreiz atdūrās Doplera blokā, bet nākamajā izspēlē vieglā epizodē raidīja bumbu autā. Šoreiz gan pārtraukums bija nepieciešams - 6:11. Arī pēc tehniskā pārtraukuma latviešiem ar saspēli nesekmējās, kas lika uzbrukt sarežģītās situācijās. Austrieši šajā ziņā atņēma vairākus no tiem, saglabājot sešu punktu pārsvaru. Samoilovam padevās laba serve, kas deva punktu, bet atspēlēt lielo deficītu nebija lemts. Pirmajā setā latvieši atzina pretinieku pārākumu ar rezultātu 15:21.

Otro setu ar sliktu serves uzņemšanu sāka Šmēdiņš, dodot pretiniekiem punktu. Pēc tam līdzīgi ar Horsta servi netika galā Samoilovs, tādējādi rezultāts kļuva nelabvēlīgs 0:3. Šajā brīdī Latvijas duets beidzot pamodās un sadeldēja deficītu līdz minimumam (3:4). Drīz pēc tam izdevās arī atjaunot līdzsvaru uz tablo, kas lika cerēt, ka latvieši ir iespēlējušies. Spēle tika virzīta uz Horstu, kurš nereti kļūdījās savos uzbrukumos, kas ļāva uz brīdi panākt vadību (8:7). Tiesa ar nelielu veiksmes palīdzību viņš reabilitējās aizsardzībā, atjaunojot minimālu pārsvaru Austrijas duetam. Līdz tehniskajam pārtraukumam veiksme turpināja uzsmaidīt austriešiem, kas ļāva doties atpūtā vadībā - 11:10.

Pēc pārtraukuma dueti punktus krāja pārmaiņus līdz latviešiem beidzot izdevās salauzt pretiniekus un pirmo reizi iegūt divu punktu pārsvaru (14:12). Vēl pāris izspēles un austrieši ņēma pārtraukumu pie trīs punktu deficīta. Austrijas pludmales volejbolisti turpināja servēt agresīvi, cenšoties tā atspēlēt kādu punktu, bet pēc Šmēdiņa bloka tam vairs lielas nozīmes nebija, jo rezultāta starpība seta izskaņā jau bija četri punkti. Arī Samoilovam izdevās atzīmēties ar bloku, latviešiem uzvarot otro setu ar 21:16.

Otro setu ar diviem punktiem sāka Austrijas duets, bet tad spēcīgi bumbu pretinieku laukumā trieca Samoilovs. Latvijas duets centās atspēlēties, bet mazliet pietrūka. Tad Doplers kārtējo reizi apturēja Samoilovu, ar bloku panākot 6:3. Pēc Šmēdiņa kļūdas, skarot tīklu, seta vidū situācija kļuva kritiska, bet viņam ar Doplera bloķēšanu izdevās savu iepriekšējo kļūdu labot. Tiesa strauji tuvojās mača izskaņa, bet deficīts palika trīs punktu robežās. Situāciju uzlaboja Samoilovs, kurš ar teicamu servi tika pie eisa (10:11). Cīņa punkts punktā ritēja līdz pat mača beigām, austriešiem neizlaižot uzvaru no rokām un tiekot pie otrā panākuma, kas ļāva garantēt pirmo vietu grupā. Tikmēr latviešiem pirmais zaudējums ar rezultātu 1-2 (15:21, 21:16, 13:15).

Rīt Samoilovs un Šmēdiņš aizvadīs B grupas pēdējo spēli, tiekoties ar krieviem Stojanovski un Jarzutkinu, kuri šodien arī viegli tika galā ar horvātu duetu. Spēles sākums paredzēts plkst. 12:00.

     [+] [-]

, 2017-06-29 19:05, pirms 7 gadiem
Tās kļūdas no SAM bija par daudz!