Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Egleskalns pārtrauc sadarbību

Jānis Celmiņš

Pļaviņš un Egleskalns pārtrauc sadarbību
Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns nolēmuši pārtraukt sadarbību un turpmāk kopā vairs nespēlēs. Šāds lēmums pieņemts pēc abu spēlētāju un viņu trenera Aigara Birzuļa tikšanās. Pļaviņš turpmāk spēlēs kopā ar Haraldu Regžu, bet Egleskalns atgriezīsies klasiskajā volejbolā.

Pļaviņš sezonas turpinājumā spēlēs kopā ar Haraldu Regžu, ar kuru šosezon uzvarēja I Eiropas spēlēs Baku, savukārt Egleskalns plāno atgriezties klasiskajā volejbolā. Lēmums par sadarbības pārtraukšanu pieņemts, jo dueta rezultāti nav bijuši tādi, uz kādiem tika cerēts uzsākot kopīgas gaitas pludmales volejbolā. Zemāka līmeņa turnīros uzvaras neizpalika, tomēr Pasaules tūres posmos rezultāti neļāva tikt pie pamatsacensībām.

Mārtiņš Pļaviņš: “Īpaši daudz ko komentēt man nav, jo grūti izcelt kādu īpašu lietu, kas mums abiem ar Hermanu pietrūka, lai rezultāti būtu labāki. Tās drīzāk ir daudzas nianses, taču būtiskākais, ka mums pēc zaudējumu sērijas pietrūka ticības saviem spēkiem. Sezonu sākām ļoti apņēmīgi, taču sekojot neveiksmēm, zaudējām arī ticību, ka varam nospēlēt labāk. Pārmaiņas bija nepieciešamas, lai kaut ko mainītu, un var teikt, ka šī ir ķeršanās pie pēdējā salmiņa, lai saglabātu olimpisko sapni kaut vai caur Kontinentālā kausa izcīņu. Tagad spēlēšu kopā ar Haraldu Regžu, kurš izteica vēlēšanos spēlēt kopā. Kā mums ies, rādīs laiks, pirmajos turnīros varēs redzēt, kas ir kas. Augusta pirmajos datumos spēlēsim Eiropas čempionāta “Masters” posmā Šveicē, kur esam iekļuvuši pamatturnīrā”.

Hermans Egleskalns: “Tā dzīvē mēdz gadīties, jo pludmales volejbola komanda ir smalks organisms un divi spēlētāji atsevišķi var būt labi, bet kopā viņiem spēle neiet. Es noteikti neesmu apvainojies par šādu lēmumu, bet pateicīgs Mārtiņam un trenerim Aigaram Birzulim par piedāvāto iespēju. Esmu labi patrenējies, šobrīd uzkrājis labu sportisko formu un ticis vaļā no traumām. Protams, gribējās, lai rezultāti ir labāki un vēlējos aizbraukt uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kāds bija arī mūsu mērķis, taču ne vienmēr vēlmes sakrīt ar realitāti. Turpināšu spēlēt klasiskajā volejbolā, kur aģents jau strādā pie jaunas darbavietas meklēšanas”.

Aigars Birzulis: “Komandas ietvaros trijatā izrunājām situāciju un nolēmām, ka Mārtiņš un Hermans šosezon vairs kopā nespēlēs. Nav ko slēpt, mani kā treneri neapmierināja viņu rezultāti, tāpēc mēģinājām meklēt risinājumu, jo spēle abiem nevedās, kā bija plānots. Mēs esam profesionāļi un jāsaprot, ka katram jādara tas, kas sanāk labāk. Tāpat nebūtu godīgi, ka šajā situācijā ciestu Egleskalna karjera klasiskajā volejbolā un viņš izkristu no aprites. Diemžēl Mārtiņa un Hermana sadarbība nerādīja, ka var īstenot tos mērķus, kuri tika nosprausti sākumā. Mārtiņš vismaz šosezon spēlēs kopā ar Haraldu Regžu, jo iepriekš viņu sniegums vairākos turnīros kopā bijis ļoti daudzsološs. Viņiem nākamais turnīrs būs Eiropas čempionāta “Masters” posms Šveicē, pēc tam “Grand Slam” posmi Longbīčā (ASV) un Olštinā (Polija). Savukārt Regžas līdzšinējais pārinieks Armands Āboliņš nākamajos turnīros izmēģinās spēkus ar Aleksandru Soloveju, šāda situācija ir apspriesta un viņi jau ir aizvadījuši pirmo treniņu”.

Šosezon Pļaviņš/Egleskalns Pasaules tūrē tikai pirmajā turnīrā – Fudžou “Open” (Ķīnā) iekļuva pamatsacensībās, bet Lucernas “Open” netika pārvarēta valstu atlases kārta, kamēr Maskavas “Grand Slam”, Porečas, Stavangeras un Gštādas “Major” turnīros viņi nepārvarēja kvalifikāciju. Jūrmalas “Masters” turnīrā Pļaviņš/Egleskalns ieņēma 5. vietu, abi uzvarēja divos “ERGO OPEN” Latvijas čempionāta posmos (Jūrmalā un Jēkabpilī), kā arī EEVZA posmā Maskavā, bet Viļņā viņi bija trešie. Pēdējais kopīgais turnīriem abiem bija aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas čempionāta 4. posmā un “BIGBANK Saulkrastu kokteilī”, kur viņi ieņēma dalītu 5. vietu.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācijas
Preses dienests

1 2 48 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2015-07-22 11:47, pirms 9 gadiem
Pedeja iespeja Martinam.Ja nesanaks,tad chaw rasma.

  -2 [+] [-]

, 2015-07-22 11:47, pirms 9 gadiem
Nav domāts kā apvainojums, bet Pļaviņš tā kā mau*a, tad pie viena, otra, tad trešā!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-22 11:55, pirms 9 gadiem
Negaidīti...

 +11 [+] [-]

, 2015-07-22 11:55, pirms 9 gadiem
Gaidīti negaidīts pavērsiens. Interesanti būtu pavērot Pļaviņš/Regža un Solovejs/Āboliņš savstarpējo maču.

     [+] [-]

, 2015-07-22 11:56, pirms 9 gadiem
Pozitīva ziņa! Domāju,ka pilniigi pareizs lēmums, haralds arī labi ar mārtiņu izskatījās.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-22 11:56, pirms 9 gadiem
Birzulim iet ciet.

     [+] [-]

, 2015-07-22 11:57, pirms 9 gadiem
Armandam vienīgi tāds patizls pārinieks būs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-07-22 11:59, pirms 9 gadiem
Šķiet, ka ticību saviem spēkiem ir pazaudējis tieši Mārtiņš... Kaut kas no Gulbja sērijas- ja pazaudē sajūtas, ir dziļā pakaļā, un neviens nevar pateikt recepti, kā ar to tikt galā. Bet neko nemainot, labāk nepaliks, tāpēc šāds solis ir tikai loģisks.
Nekas traģisks nav noticis-jāstrādā tālāk, tad tā lieta aizies. Ko arī novēlu!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-22 11:59, pirms 9 gadiem
Būtu spēlējis ar Sorokinu jau no paša sākuma, varbūt būtu ticis uz Rio.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2015-07-22 12:01, pirms 9 gadiem
Atgādina seriāla sižetu, kur visi ir pabijuši kopā viens ar otru

  +6 [+] [-]

, 2015-07-22 12:01, pirms 9 gadiem
Labas ziņas R.Vildem, vismaz atpakaļ labs diognāles spēlētājs būs izlases rindās

     [+] [-]

, 2015-07-22 12:03, pirms 9 gadiem
šito jau pamanīju pirms kāda laika, kad skatījos Polijas GS sastāvus. Kāpēc jau uzreiz pēc olimpiādes nevarēja uzsākt sadarbību? Piedodiet, bet Pļaviņa un Birzuļa darbības izskatās mazākais jocīgi. Cerams, ka nesačakarēs Regžu.. Starp citu Polijā pieteikušies ir arī Finsters/Točs, tā ka būs 3 pāri - jācer, ka nebūs kantrī kvota jāspēlē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-22 12:06, pirms 9 gadiem
Tautas mīlulis Pļaviņš pret labu bloku neko nevar izdarīt, to pierādīja Pasaules čempionāts. Īpaši, kad spītīgi tik sit ar spēku...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-22 12:10, pirms 9 gadiem
Domāju vajadzēja vēl pastrādāt, bet ir treneris, gan jau zin labāk....????

  +1 [+] [-]

, 2015-07-22 12:22, pirms 9 gadiem
dukats.a rakstīja: Domāju vajadzēja vēl pastrādāt, bet ir treneris, gan jau zin labāk....????
neizskatās, ka viņš kaut ko zina labāk. 2 gadus gaidīja Heru, a izrādās nekas no viņa nav. Mainīja partnerus kā zeķes - ne ar vienu nekas nesanāk. Tagad izjauca Regžas pāri, kam bija liels potenciāls. Kāpēc? Jo vinnēja 3.šķiras turnīru (atgādinu, ka Jūrmalas satelītā pat bija labāks sastāvs kā Baku)? Nopietni?

     [+] [-]

, 2015-07-22 12:31, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: nu jau 4 pāri
http://www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/Competitions/WorldTour/2015/event/Teams.asp?TournCode=MPOL2015&Phase=-1
jauki, jauki. cerams, ka 3 varēs spēlēt kvali. moš mārtiņam iedod wild card, kā Polijas GS uzvarētājam olimpiskajā sezonā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-22 12:37, pirms 9 gadiem
Man arī patika labāk Hermans klasiskajā volī nekā pludmalē. Pamēğināja nekas nesanāca čau, bet Pļavam kkas nav.

     [+] [-]

, 2015-07-22 12:45, pirms 9 gadiem
Plavins jau pats palicis loti svaks...pasaules cempi to varejam labi redzet kad sis kapaaja kopa ar Sasu, vins pedeejos gados ir nabags! piedodiet bet ta tas ir.. nesaprotu kapec visi par vinu vel staro...

  +2 [+] [-]

, 2015-07-22 13:01, pirms 9 gadiem
Nu jau tiešām paliek smieklīgi nedaudz. Es protams neesmu treneris utt., bet ja ar visiem pāriniekiem slikti, tad varbūt vaina meklējama kur citur, nevis pāriniekos? Ar neprofesionāļa aci izskatijās ka Egleskalnam potenciāls ir neslikts, bet nu rezultāti kautkā tomēr izpalika. Zēl ka smiltīs viņu vairs neredzēsim... Bet nu lai veicas visiem turpmākajos laimes meklējumos!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-22 13:02, pirms 9 gadiem
ChildrenOfTheSun rakstīja: Plavins jau pats palicis loti svaks...pasaules cempi to varejam labi redzet kad sis kapaaja kopa ar Sasu, vins pedeejos gados ir nabags! piedodiet bet ta tas ir.. nesaprotu kapec visi par vinu vel staro...
Viņš nav nekāda padauza, ko tu te vari apdirs., hrenovs eksperts atradies!!!!

  +4 [+] [-]

, 2015-07-22 13:22, pirms 9 gadiem
acmee23 rakstīja: Nav domāts kā apvainojums, bet Pļaviņš tā kā mau*a, tad pie viena, otra, tad trešā!
a ko darīt, kad Latvijā ir tikai 3 augstas klases pludmales volejbolisti. pa lielam Pļaviņš pēc Londonas olimpiādes palika pie sasistas siles, to parādīja šī gada pasaules čempionāts, viņš joprojām ir līmenī, tikai vajag pārinieku

  +1 [+] [-]

, 2015-07-22 13:33, pirms 9 gadiem
Pareizs gājiens. Nav ko noskatīties, ja kautkas neštimmē. Lai šoreiz beidzot veicas.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-22 13:43, pirms 9 gadiem
Pļaviņam vajag pārvilināt pie sevis Šmēdiņu, tad tās lietas aizies labāk. Lai Samoilovs meklē sev kaut ko citu.

     [+] [-]

, 2015-07-22 13:44, pirms 9 gadiem
Axel32 rakstīja: a ko darīt, kad Latvijā ir tikai 3 augstas klases pludmales volejbolisti. pa lielam Pļaviņš pēc Londonas olimpiādes palika pie sasistas siles, to parādīja šī gada pasaules čempionāts, viņš joprojām ir līmenī, tikai vajag pārinieku
Šī gada PČ kā reiz pierādīja, ka:
1) Mārča palicis uz vietas, kamēr pārējie ir makten progresējuši
vai
2) Pļaviņš ir regresējis.

Acis gribējās skrāpēt, skatoties pēdējās 2 spēles.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-22 13:48, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Pļaviņam vajag pārvilināt pie sevis Šmēdiņu, tad tās lietas aizies labāk. Lai Samoilovs meklē sev kaut ko citu.
Jautājums tikai, kas ir tas, ko viņš var piedāvāt labāku par Sašu (skaidrs, ka finanses nevar, bet var piedāvāt līdz riebumam garlaicīgi spēlēt pie tīkla bez bumbas).
Turklāt vēl ar vien īsti skaidri nav zināms, kāpēc šie abi sašķīrās.

  +4 [+] [-]

, 2015-07-22 13:59, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Jautājums tikai, kas ir tas, ko viņš var piedāvāt labāku par Sašu (skaidrs, ka finanses nevar, bet var piedāvāt līdz riebumam garlaicīgi spēlēt pie tīkla bez bumbas).
Turklāt vēl ar vien īsti skaidri nav zināms, kāpēc šie abi sašķīrās.
Kā nav skaidrs? Samoilovs gribēja strādāt tikai ar tēvu, bet Pļaviņš tikai ar Birzuli. Un šajā jautājumā kompromiss nav iespējams.

  +3 [+] [-]

, 2015-07-22 14:17, pirms 9 gadiem
Mārtiņam vajadzēja uzdāvināt vietējās kačalkas abonomentu. Tad iespējams viss būtu izdevies. Kā aizsargs labs, bet uzbrukumā dikti švaks. Olimpiskais sapnis izzūd.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-22 14:22, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Šī gada PČ kā reiz pierādīja, ka:
1) Mārča palicis uz vietas, kamēr pārējie ir makten progresējuši
vai
2) Pļaviņš ir regresējis.

Acis gribējās skrāpēt, skatoties pēdējās 2 spēles.
un kur trešais variants ?
tas , ko teica Axel32
ja medus mucai pieliek pilienu darvas, tad tā vairs nav medus muca, bet suuuuuuuds. Aksioma

  +1 [+] [-]

, 2015-07-22 14:38, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Kā nav skaidrs? Samoilovs gribēja strādāt tikai ar tēvu, bet Pļaviņš tikai ar Birzuli. Un šajā jautājumā kompromiss nav iespējams.
Kāpēc Šmēdiņš aizgāja, nevis Saša

  -1 [+] [-]

, 2015-07-22 14:40, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kāpēc Šmēdiņš aizgāja, nevis Saša
Pārvilināja viņu. Tāpat kā savulaik Lebronu uz Heat! Tagad laiks atgriezt atpakaļ. Klīvlendai izdevās, kāpēc lai Mārtiņam neizdotos!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-22 15:10, pirms 9 gadiem
Latvijā ir 3 augstas klases spēlētāji.Diviem pāriem tā kā pamaz.Tamdēļ arī tie mūžīgie meklējumi.
1 2 48 komentāri