Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsters un Točs viegli sasniedz Skopjes "Satellite" ceturtdaļfinālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Finsters un Točs viegli sasniedz Skopjes "Satellite" ceturtdaļfinālu
Rihards Finsters
Foto: fivb.org

Otro uzvaru Maķedonijas galvaspilsētā Skopjē notiekošajā CEV "Satellite" turnīrā izcīnījuši Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Edgars Točs, kuri visai vieglā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16) pieveica Sefu Urlu un Hasanu Huseinu Mermeru no Turcijas. Uzvara latviešiem ļāvusi iekļūt ceturtdaļfinālā.

Pēc smagās cīņas pret vāciešiem Benetu un Dāvidu Poņevaziem, kurā tika uzvarēts ar 2-1 (19:21, 21:17, 18:16), Rihardam Finsteram un Edgaram Točam otrajā kārtā bija jāspēlē pret ar 13. numuru izliktajiem Turcijas pludmales volejbolistiem Sefu Urlu un Hasanu Huseinu Mermeru, kuri pirmajā kārtā sagrāva mājiniekus ar 2-0 (21:9, 21:14). Uzvara šajā mačā dotu vietu trešajā kārtā un vismaz piekto vietu turnīrā, bet zaudējums liktu pārcelties uz zaudētāju zaru, kur būtu garantēta vismaz devītā vieta.

Latvijas duets sāka spēli ar nepārliecinošu spēli uzbrukumā, kas lika uzreiz nonākt iedzinējos ar 1:3. Drīz vien Finsteram izdevās pēc labas darbības aizsardzībā panākt izlīdzinājumu un arī izvirzīt Latvijas pāri vadībā (7:6). Nākamos trīs punktus guva turki, atmetot Latvijas pāri izejas pozīcijās. Neskatoties uz to, Točs turpināja labi spēlēt pie tīkla, bet Finsters aizsardzībā, kas, dodoties tehniskajā pārtraukumā, ļāva atrasties vadībā ar 11:10. Pēc atpūtas Točs ar bloku pirmo reizi deva divu punktu pārsvaru latviešiem, bet izšķirošie notikumi pirmajā setā vēl bija priekšā. Turki uzreiz atspēlējās, bet Točs ar lielisku spēli blokā izvirzīja Latvijas pāri vadībā ar 17:14. Ar to bija gana, lai salauztu pretiniekus un uzvarētu setu ar 21:18.

Otro setu ļoti pārliecinoši sāka Finsters un Točs, izmantojot turku nespēju gūt punktus un izvirzoties vadībā ar 7:3. Latvijas pludmales volejbolisti dominēja laukumā līdz tehniskajam pārtraukumam (13:8) un arī pēc tā, nedodot pretiniekiem nekādas iespējas pacīnīties par uzvaru. Uz brīdi rezultāta starpība saruka līdz trīs punktiem, bet tikpat ātri tika atjaunots drošs piecu punktu pārsvars (17:12). Līdz ar to seta un mača liktenis bija izšķirts. Latvijas duets izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16).

Līdz ar uzvaru Finsters un Točs iekļuvuši ceturtdaļfinālā. Spēlē par vietu pusfinālā latvieši sestdien plkst. 19:30 pēc Latvijas laika mērosies spēkiem ar Beļģijas pludmales volejbolistiem Driē Koekelkorenu un Tomu van Valli, kuri trīs setu cīņā uzveica ar pirmo numuru izliktos un vienus no galvenajiem turnīra favorītiem Maceju Košiaku un Maceju Rudolu no Polijas - 2-1 (15:21, 21:15, 19:17).