Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

EEVZA posma pusfinālos iekļuvuši divi Latvijas pāri

Jānis Celmiņš

EEVZA posma pusfinālos iekļuvuši divi Latvijas pāri
Klāvs Zaļkalns un Artūrs Kiseļevs
Foto: beachvolley.lv

Austrumeiropas Zonālās asociācijas (EEVZA) posma, kas šajā nedēļas nogalē risinās Rīgā pie Pludmales Sporta centra „Brazīlija”, pusfinālos iekļuvuši divi Latvijas pāri, kā arī pa vienam duetam no Krievijas un Igaunijas.

Turnīrs sākās jau ceturtdien, kad deviņi pāri cīnījās par sešām atlikušajām vietām sacensību pamatturnīrā. Vēl 18 pāriem vietas pamatturnīros jau bija garantētas. Piektdien un sestdien tika izspēlēts apakšgrupu turnīra cīņas, pēc kurām cīņas turpināja 16 dueti. Jau pēc pirmajām divām apakšgrupu cīņām savainojums turnīru liedza turpināt vienam no tā favorītu pāriem – Jaroslavam Koškarjovam / Maksimam Hudjakovam (Krievija).

Līdz pusfināliem sestdien prata aizspēlēties divi Latvijas pāri, kā arī pa vienam duetam no Krievijas un Igaunijas. Nosacīti visvieglāk līdz labāko četriniekam aizspēlējās Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs, kuri līdzšinējās turnīra cīņās piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu setā. Sacensību 1/4 finālā Toms un Aleksandrs viegli apspēlēja gados jaunos ukraiņus Jaroslavu Gardejevu un Vladislavu Jemeļiančiku – 2:0 (21:12, 21:14). Nosacīti grūtāks ceļš līdz pusfinālam bija Artūram Kiseļevam un Klāvam Zaļkalnam, kuri 1/4 finālā aizraujošā cīņā apspēlēja vēl vienus no turnīra galvenajiem favorītiem Aleksandru Ļihoļetovu un Alekseju Jutvaļinu (Krievija) – 2:1 (15:21, 21:19, 16:14).

Vēl pusfinālos vietas nodrošināja igauņi Maksims Petrovs / Valerijs Aleksejevs un krievi Sergejs Alfimovs / Aleksandrs Kullo. Igaunijas pāris 1/4 finālā ar 2:1 (21:15, 14:21, 15:12) apspēlēja Mārtiņu Grundmani un Gintu Sedolu (vienīgie no kvalifikācijas tika līdz labāko astoņniekam). Tikmēr Krievijas duets trijos setos apspēlēja citu Latvijas duetu Ģirtu Glāzeru un Arni Tunti – 2:1 (15:21, 21:16, 15:10).

Pirmajā no pusfināliem rīt pulksten 11.30 tiksies Šmēdiņš / Solovejs un Aleksejevs / Petrovs, bet otrajā pusfināla cīņā (plkst. 13.00) dosies Zaļkalns / Kiseļevs un Kullo / Alimovs. Spēles par trešo vietu svētdien paredzēta pulksten 15.00, bet turnīra fināls pulksten 16.30. Visas četras turnīra izšķirošās spēles rīt varēsiet vērot Sportacentrs.com tiešraidē - Svētdien 11:30 Pludmales volejbols: EEVZA/Zelta...

EEVZA turnīrs vienlaicīgi ir Latvijas atklātā čempionāta "Zelta OPEN" 3. posms.

Latvijas EEVZA posma pamatturnīra spēļu rezultāti: Latvijas Pludmales volejbola līga - Turnīri -...