Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš: "Kāpēc beigt spēlēt, ja neviens nevar mani aizdzīt no laukuma?"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pļaviņš: "Kāpēc beigt spēlēt, ja neviens nevar mani aizdzīt no laukuma?"
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: CEV

Jūrmalā noslēdzies CEV Nāciju kausa finālturnīrs, kur Latvijas vīriešu pludmales volejbola izlase apstājās finālā un nesasniedza Parīzes spēles. 2012. gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Mārtiņš Pļaviņš atklāj, ka pēdējā pusgadā pietrūka starptautisko maču, turklāt nebija ierasts spēlēt četras dienas pēc kārtas. Par to tika vēstīts Latvijas Televīzijas reportāžās.

14.-18. augustā Nīderlandē risināsies Eiropas čempionāts. "Mēs ar Kristianu esam pie svītras - iekšā vai ārā. Ja mēs tomēr būsim ārā, tad pēc olimpiādes kāda komanda noņemsies. Visiem bijusi grūta gatavošanās, tāpēc pēc olimpiādes kāds gribēs izpūst gaisu un atpūsties. Domāju, ka tad mums būs iespēja tikt klāt. Ļoti žēl, ka šo turnīru tur neņems vērā, jo tagad ar trešo vietu mēs diezgan uzlabojām punktus - tā mēs noteiktu būtu Eiropas čempionātā," norāda Mārtiņš Pļaviņš. "Galvenais ir mēģināt izpildīt Latvijas Olimpiskās vienības kritērijus."

2028. gada olimpiskās spēles notiks ASV otrajā lielākajā pilsētā Losandželosā. Kā ar nākamo olimpisko ciklu? Spēlēsiet kopā nākamo četrgadi? "Nezinu, jāprasa Mārtiņam, vai viņš izvilks tik ilgi," saka Kristians Fokerots un smaida. "Nē, es zinu - Amerika forša, tur ir iespēja..." saminstinās 39 gadīgais Mārtiņš Pļaviņš. "Četri gadi noteikti ir daudz. Jāskatās - tiksim uz Eiropas čempionātu un izpildīsim LOV kritērijus, lai ir atbalsts. Tad jautājums būs vienkāršs: kamēr ir atbalsts, mēs varam spēlēt, to jau pierādījām. Ir jābrauc un jāspēlē, lai ir ne tikai pieredze un jaunība, bet arī krājas tā spēļu prakse kā komandai. Latvijas čempionātu es neskaitu. Mums pēdējās starptautiskās spēles bija novembrī. Visādi apstākļi sakrita tā, ka pusgadu nebijām spēlējuši. Tas tagad arī pietrūka - no tā arī mācīsimies, nākamreiz nepieļausim tādas lietas!"

Tādējādi jautājums par karjeras beigām šobrīd ir nevietā un nelaikā!? "Vasaras vidū man ķermenī nav neviena lieka grama. Varu paskriet un visu izdarīt, vienkārši sen nebija ierasts spēlēt četras dienas pēc kārtas. Latvijas čempionāti ir divas dienas, atlase arī divas dienas. Vasaras laikā noteikti nebeigšu spēlēt. Mums ir pilns ar turnīriem, kur spēlēt un izbaudīt vasaru. Katrs turnīrs ir vieta, kur satikties, uzspēlēt, labi pavadīt laiku un gūt labas emocijas. Vasarā ir jāmauc."

26.-29. jūnijā "Saulkrastu kokteilī" spēlēs arī Pļaviņš, taču tajā laikā Fokerots kopā ar Gustavu Auziņu dosies uz "Future" posmu. Fokerots/Auziņš sešas nedēļas gatavosies 25.-28. jūlija U20 Eiropas čempionātam.

Pirms sieviešu fināla bija vēl viena intervija. "Gribu pateikt visiem jaunajiem - sāciet trenēties! Kamēr Latvijā mani neapspēlēsiet vienos vārtos, jums pasaulē nav ko darīt! Kamēr blakus ir Kristians, mēs diezgan pārliecinoši spēlējam. Kāpēc lai es beigtu, ja neviens nevar mani aizdzīt prom no tā laukuma? Man patīk spēlēt, man patīk pludmales volejbols. Jā, šodien mēs zaudējām, bet rītdien es atvēršu acis un tāpat gribēšu spēlēt. Tā kā nebūs tik viegli dabūt mani nost no tā laukuma," informē Pļaviņš.


Izmantotie resursi:
LTV7 / Sporta Studija

Slēpts komentārs: Subjektīvais

  -4 [+] [-]

, 2024-06-17 06:27, pirms nedēļas
Kāpēc beigt? TO parādīja šīs spēles cīņā par OS ...
Slēpts komentārs: cesinieks777

  +7 [+] [-]

, 2024-06-17 07:04, pirms nedēļas
Suņi rej,bet karavāna iet tālāk! ✊ Aiziet Martiņ turpini!

  +6 [+] [-]

, 2024-06-17 07:18, pirms nedēļas
Pludmales volejbols ir pateicīga lieta senioriem. Nevar redzēt, ka pēc tevis smiltis birst.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-17 07:58, pirms nedēļas
cesinieks777 rakstīja: ..tāpēc ,ka esi egoists...par tevi ir vairāki džeki ,kuri labāk spēlē..tin taču prom..
Nu tak lai ņem un uzvar,vai oliņas par maziņām.

  +2 [+] [-]

, 2024-06-17 08:28, pirms nedēļas
Piekrītu Mārtiņam, visas iespējas atlases turnīrā bija viņu pārspēt. Bet var redzēt, ka operācija celī iektekmējusi gan lecienu, gan aizsardzību. Vēl vienu olimipsko ciklu varētu izvilkt.

  +4 [+] [-]

, 2024-06-17 08:32, pirms nedēļas
cesinieks777 rakstīja: ..tāpēc ,ka esi egoists...par tevi ir vairāki džeki ,kuri labāk spēlē..tin taču prom..
Kur un kā tavi "vairāki džeki"ir pierādījuši,ka ir labāki?! Kuri tie ir? Pierādiet to spēlē,ne uz papīra.Nobloķējiet,paņemiet viņa katus",nospiediet ar servēm pirms lielaties.Pēdējā atlases turnīrā visi (džeki) servējaspēlēja tikai uz viņu - kur ir viņu uzvaras?
Slēpts komentārs: cesinieks777

  +4 [+] [-]

, 2024-06-17 09:54, pirms nedēļas
cesinieks777 rakstīja: ...kur ir Pļaviņa uzvaras pēdējā laikā?...neatgādini OS?...lecīgs ,maina partnerus līdz ar to čakarējot jaunos un viņu karjeru..Točs,Samoilovs...jāveido jauni pāri no jaunajiem...lai ar savu pieredzi trenē jauniešus,nevis maisās pa laukumu...
Te nu ir liela kļūda, Pļaviņu pameta Samoilovs nevis otrādi. es pat teiktu, uzmeta tā, ka... un viņš pareizi saka - "nāc un uzvari mani". Ja rinda stāvētu, kas spēj viņu izkonkurēt, Mārtiņš tak ar pieri sienā neskrietu, bet nav jau to džeku

  +3 [+] [-]

, 2024-06-17 10:01, pirms nedēļas
zaxx rakstīja: Kāpēc beigt? TO parādīja šīs spēles cīņā par OS ...
Un kurš tad Latvijā butu labāks ?

  +2 [+] [-]

, 2024-06-17 10:36, pirms nedēļas
zaxx rakstīja: TO parādīja šīs spēles cīņā par OS ...
Bet labi spēlēja, izņemot ceturto dienu, kad bija "nosēdušās baterijas". Solās tādas lietas vairs nepieļaut. Tā kā ir Ok.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-17 12:19, pirms nedēļas
Pļaviņš malacis!Nav šobrīd labāka pāra par Pļaviņu un Fokerotu!Novēlu tikt uz eiropas čempi.Visi jaunie tik var ūdeni pienest.Starptautiskie mači un uz nākamo olimpiādi!

  +1 [+] [-]

, 2024-06-17 12:50, pirms nedēļas
cesinieks777 rakstīja: ...kur ir Pļaviņa uzvaras pēdējā laikā?...neatgādini OS?...lecīgs ,maina partnerus līdz ar to čakarējot jaunos un viņu karjeru..Točs,Samoilovs...jāveido jauni pāri no jaunajiem...lai ar savu pieredzi trenē jauniešus,nevis maisās pa laukumu...
Kuriem jaunajiem un kā Pļaviņš ir sa
čakarējis karjeru mainot partnerus?! Fokerotam? "...jauni pāri no jaunajiem..."mums pietiekami - kur viņu uzvaras pieaugušo līmenī? (Pēc panākumiem U-18,19 u.t.t.turnīros.) Mārtiņš vainīgs?

     [+] [-]

, 2024-06-17 13:14, pirms nedēļas
cesinieks777 rakstīja: ..tāpēc ,ka esi egoists...par tevi ir vairāki džeki ,kuri labāk spēlē..tin taču prom..
https://www.fivb.com/beach-volleyba...

  -2 [+] [-]

, 2024-06-17 13:21, pirms nedēļas
Debili šitie nemitīgie jautājumi par karjeras beigšanām sportistiem pirms/pēc okupanteļa Baha festivaļņika.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-17 13:21, pirms nedēļas
Aiziet!! Lai izdodas tikt un labi nostartēt EU chempii

     [+] [-]

, 2024-06-17 16:30, pirms nedēļas
guntis86 rakstīja: Pludmales volejbols ir pateicīga lieta senioriem. Nevar redzēt, ka pēc tevis smiltis birst.