Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pludmales volejbola sezonas starts: divi mūsu dueti Ķīnas posma kvalifikācijā

Jānis Celmiņš

Pludmales volejbola sezonas starts: divi mūsu dueti Ķīnas posma kvalifikācijā
Ruslans Sorokins
Foto: fivb.org

Rīt Ķīnas pilsētā Fužo startēs jaunā Pasaules kausa pludmales volejbola tūres sezona. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs divas komandas – Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš nolēmuši uz Ķīnu nedoties, bet Ruslans Sorokins / Aleksandrs Solovejs un Mārtiņš Pļaviņš / Hermans Egleskalns turnīru uzsāks otrdienas agrā rīta stundā ar kvalifikācijas turnīra spēlēm.

Šī sezona startēs 21. aprīļa agrā rīta stundā ar Open turnīru Ķīnas pilsētā Fužo. Mūsu duetiem par tiesībām startēt Open turnīra pamatsacensībās būs jācīnās kvalifikācijas turnīrā. Abi Latvijas dueti sacensības sāks jau ar pirmo kārtu. Lai gan sākotnēji izskanēja minējumi, ka abas mūsu komandas varētu satikties jau kvalifikācijas turnīrā, tad šīs baumas šobrīd nav apstiprinājušās.

Sorokins un Solovejs kvalifikācijā izsēti ar augsto trešo numuru, kas viņiem pretiniekos devis Peng Jao un Jangu Lī, kuri izsēti ar 30.numuru un turnīrā startē pateicoties īpašajam turnīra organizatoru ielūgumam – wild card. Mača sākums plānots agrā otrdienas rītā plkst. 5.40 centrālajā laukumā.

Pļaviņš un Egleskalns tikmēr turnīrā izlikti ar 17.numuru un pretiniekos pirmajā kārtā dabūjuši spāņus Fransisko Tomasu un Sēzaru Mendesu Ortegu (16.). Mača sākums naktī no pirmdienas uz otrdienu plkst. 4:50. Mačs risināsies otrajā laukumā.

Jau vēstīts, ka Pļaviņš un Egleskalns sezonai gatavošanos uzsāka janvārī, bet marta beigās devās uz desmit dienu treniņnometni Turcijā. „Paši esam gatavi sezonas sākumam, bet jāskatās, cik gatavi ir pretinieki. Zināmas bažas ir, bet divus mēnešu ir kārtīgi strādāts, tāpēc ceru, ka viss būs labi. Esam uzlabojuši servi, uzskatu, ka arī tā sauktajā „saidautā” (punktu gūšana pie pretinieku serves) esam stabili. Noteikti jāuzlabo sniegums blokā, kā arī savstarpējā sadarbībā, taču tas ir laika jautājums, nevaram gribēt visu uzreiz. Tas viss tiks slīpēts turnīros, kur būs daudz un dažādu pretinieku,” dueta treneris Aigars Birzulis īsumā iezīmē gatavību sezonai, kā arī neslēpj, ka divcīņas ar spēcīgiem pretiniekiem pietrūkst visvairāk. Treneris neslēpj, ka uz Ķīnu duets devies ne tikai piedalīties turnīrā, bet arī patrenēties. Tieši šī iemesla dēļ uz Ķīnu devies arī pats Birzulis.

Sorokins un Solovejs tikmēr šai sezonai gatavojās Ēģiptē kopā ar Samoilovu un Šmēdiņu. „Strādāts gan pie fiziskās kondīcijas uzlabošanas, gan tehniskās sagatavotības. Ļoti daudz strādājām pie bloka un aizsardzības. Vēl atlikušas divas spēļu dienas, bet pēc tam dosimies uz Ķīnu,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com īsi pirms došanās uz Ķīnu pavēstīja Ruslans Sorokins. Jāatgādina, ka Ruslans un Aleksandrs savu pirmo kopīgo oficiālo turnīru jau aizvadīja. Aizvadītajā gadā „O-Sands” pludmales volejbola laukumos risinājās Austrumeiropas Zonālās asociācijas pēdējais sezonas posms, un Latvijas duets tajā ierindojās piektajā vietā.

Lai nodrošinātu vietu pamatturnīrā, mūsu duetiem jāizcīna divas uzvaras.

     [+] [-]

, 2015-04-20 17:24, pirms 9 gadiem
Jātiek!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-20 22:38, pirms 9 gadiem
Laola rādīs
??

     [+] [-]

, 2015-04-21 13:04, pirms 9 gadiem
casiljas rakstīja: Jātiek!
Jau tika!