Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš tiek galā arī ar jaunajiem zviedriem un iekļūst pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš tiek galā arī ar jaunajiem zviedriem un iekļūst pusfinālā
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Meksikas pilsētā Tlakskalā notiekošajā "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīrā ceturto uzvaru četrās spēlēs izcīnījuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši ceturtdaļfinālā pieveica jaunos zviedru talantus Davidu Āmanu un Jonatanu Helvigu.

• Atgādinām, ka Pasaules tūres vietā tagad stājas "Beach Pro" tūre, kur sacensības notiks trijos līmeņos - 16 spēcīgākās komandas pēc kvalifikācijas sacentīsies pamatturnīrā "Elite16", nākamie 48 spēcīgākie dueti (tostarp 32 kvalifikācijā) sacentīsies "Challenge" turnīros, bet pārējiem būs iespēja spēlēt "Future" mačos. Jaunā sezona sākas ar "Challenge" posmu Meksikā.

• Tlakskalas "Challenge" pamatturnīru ar pārliecinošu uzvaru sāka Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri ar 2-0 (21:17, 21:16) pārspēja čīliešus Noe Aravenu un Visenti Droguē, bet cīņā par uzvaru grupā ar 2-0 (21:15, 21:19) pārspēja Kusti Nolvaku un Martu Tīsāru no Igaunijas. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā latvieši ar 2-0 (21:19, 21:16) pārspēja Florianu Brīru un Marko Kratigeru no Šveices.

• Ceturtdaļfinālā latviešiem pretī stājās Zviedrijas "brīnumbērni" Davids Āmans un Jonatans Helvigs. Dueti līdz šim Pasaules kausa tūrē nebija tikušies, bet gana labi iepazīti "King of the Court" turnīros. Līdzīgi kā iepriekšējās spēles, arī šo Samoilovs un Šmēdiņš sāka pārliecinoši, uzreiz izvirzoties pāris punktus priekšā.

• Drīz vien rezultāta starpība sasniedza arī četru punktus (8:4). Seta turpinājumā zviedriem izdevās divreiz samazināt rezultāta starpību līdz diviem punktiem, bet reāli apdraudēt latviešu uzvaru pirmajā setā ne - 21:17.

• Spēles otrajā setā minimālu vadību ieguva zviedri, bet tad ar bloku atzīmējā Šmēdiņš, veicot vadības maiņu. Zviedri brīdi vēlāk nespēja noslēgt vēl pāris uzbrukumus, pie rezultāta 4:7 pieprasot pārtraukumu.

• Pirms tehniskā pārtraukuma rezultāta starpība sadila līdz minimumam, bet sekoja paviršas kļūdas jauno zviedru izpildījumā, ko Samoilovs un Šmēdiņš nepiedeva. Zviedri bija pilnībā izsisti no spēles, atrodoties iedzinējos ar astoņu punktu deficītu. Pēc vienas no izspēlēm ilgāku laiku smiltīs pagulēja Samoilovs, bet viss ar viņu bija kārtībā. Latvieši vēl pamanījā atslābt un atdot pretiniekiem virkni punktu, bet tāpat noveda spēli līdz uzvarai ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:18).

• Plkst. 4:30 pēc Latvijas laika Samoilovs un Šmēdiņš aizvadīs pusfināla spēli, kurā tiksies ar jau turnīrā pieveiktajiem čīliešiem Aravenu un Droguē, kuri pārsteidzoši pārspēja nīderlandiešus Aleksandru Brauveru un Robertu Meuvsenu.

  -1 [+] [-]

, 2022-03-20 00:54, pirms 3 gadiem
no izspēlēm ilgāku laiku smiltīs pagulēja Samoilovs, bet viss ar viņu bija kārtībā.
Pildiņ, tev ar galvu viss kārtibā? Skolā esi bijis divnieku dzeks???

     [+] [-]

, 2022-03-20 04:00, pirms 3 gadiem
decibels rakstīja: no izspēlēm ilgāku laiku smiltīs pagulēja Samoilovs, bet viss ar viņu bija kārtībā.
Pildiņ, tev ar galvu viss kārtibā? Skolā esi bijis divnieku dzeks???
Lol, viņš spēli neskatījās, kur nu gramatiku skolā.