Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš uzvar baltiešu duelī un izcīna pirmo vietu grupā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš uzvar baltiešu duelī un izcīna pirmo vietu grupā
Jānis Šmēdiņš. Foto: volleyballworld.com

Meksikas pilsētā Tlakskalā turpinās "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīrs pludmales volejbolā. Otro uzvaru un pirmo vietu grupā izdevies izcīnīt Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam, kuri savā otrajā spēlē pārspēja Kusti Nolvaku un Martu Tīsāru no Igaunijas.

• Atgādinām, ka Pasaules tūres vietā tagad stājas "Beach Pro" tūre, kur sacensības notiks trijos līmeņos - 16 spēcīgākās komandas spēlēs "Elite16", nākamie 48 spēcīgākie dueti (tostarp 32 kvalifikācijā) sacentīsies "Challenge" turnīros, bet pārējiem būs iespēja spēlēt "Future" mačos. Jaunā sezona sākas ar "Challenge" posmu Meksikā.

• Vakar Tlakskalas "Challenge" pamatturnīru ar pārliecinošu uzvaru sāka Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri ar 2-0 (21:17, 21:16) pārspēja čīliešus Noe Aravenu un Visenti Dorguē. Tādējādi latvieši garantēja vietu astotdaļfinālā, bet cīņā par uzvaru grupā baltiešu duelī mērojās spēkiem ar Kusti Nolvaku un Martu Tīsāru.

• Spēles sākumā pēc Samoilova kļūdas vadību ieguva Igaunijas duets, bet pēc vairākām izspēlēm Samoilovs atzīmējās ar bloku, uz brīdi atgūstot vadību latviešiem. Nolvakam izdevās tikt pie diviem eisiem, bumbai pārveļoties pār tīkla malu (7:5). Līdzīgi uzservēja arī Samoilovs, ar ko igauņi tika galā, bet izspēli zaudēja. Arī nākamos divus punktus paņēma latvieši, pirmo reizi tiekot pie divu punktu pārsvara (9:7).

• Seta otrajā pusē latvieši piespieda pretiniekus kļūdīties, vēl dubultojot savu pārsvaru (14:10). Samoilovs un Šmēdiņš spēlēja gana stabili, lai nepielaistu pretiniekus sevišķi tuvu. Bez kļūdām neizdevās iztikt, bet tas nekādi neietekmēja seta gala rezultātu, kas bija par labu Latvijas duetam - 21:15.

• Otrajā setā pirmie pie divu punktu pārsvara tika Samoilovs un Šmēdiņš, labi nospēlējot pie tīkla. Nolvakam izdevās atspēt bumbu aizsardzībā un arī panākt izlīdzinājumu. Nolvakam bija arī iespēja izvirzīt igauņus vadībā, bet viņš raidīja bumbu tīklā. Brīdi vēlāk vēl vieglākā epizodē bumbu autā izsita Šmēdiņš, laupot latviešiem iespēju tikt pie divu punktu pārsvara. Arī Samoilovs izsita autā, bet nākamajā izspēlē raidīja bumbu Tīsāra blokā (8:10).

• Pēc tehniskā pārtraukuma Samoilovs izmantoja pretinieku slikto serves uzņemšanu un nokārtoja pārejošo bumbu (11:11). Igauņi ātri atguva divu punktu pārsvaru, bet tad pieļāva pāris kļūdas, ko latvieši izmantoja. Pēc Šmēdiņa bloka rezultāts bija 17:15. Pirms seta galotnes igauņi nesapratās savā starpā, kas varēja izšķirt seta likteni, bet Tīsārs izglāba izspēli ar bloku. Galotnē Samoilovs un Šmēdiņš nosargāja iegūto pārsvaru, svinot otro uzvaru un pirmo vietu grupā ar 2-0 (21:15, 21:19).

• Latviešu nākamie pretinieki turnīra astotdaļfinālā būs šveicieši Kratigers un Brīrs. Spēles sākums paredzēts plkst 3:30 pēc Latvijas laika.

     [+] [-]

, 2022-03-18 20:55, pirms 3 gadiem
Vai tikai par maksu skatīties var pludmales volejbolu? Bez maksas nav pieejama?

     [+] [-]

, 2022-03-18 22:40, pirms 3 gadiem
Spēle paredzēta naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika.
Izcils gara šedervs autora izpildijumā ..Ja nav info ,labāk paklusēt, nevis rakst't muļķības.