Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Bedrītis/Rinkevičs sezonu sāk ar zaudējumu brazīliešiem un izstāšanos

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Bedrītis/Rinkevičs sezonu sāk ar zaudējumu brazīliešiem un izstāšanos
Artūrs Rinkevičs un Ardis Bedrītis. Foto: FIVB

Meksikā sācies "Beach Pro" tūres atklāšanas posms Tlakskalas "Challenge". Kvalifikācijas pirmās kārtas spēli aizvadījuši Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, kuri piekāpās brazīliešiem Adrielsonam un Arturam, noslēdzot turnīru jau pēc vienas spēles.

• Atgādinām, ka Pasaules tūres vietā tagad stājas "Beach Pro" tūre, kur sacensības notiks trijos līmeņos - 16 spēcīgākās komandas spēlēs "Elite16", nākamie 48 spēcīgākie dueti (tostarp 32 kvalifikācijā) sacentīsies "Challenge" turnīros, bet pārējiem būs iespēja spēlēt "Future" mačos. Jaunā sezona sākas ar "Challenge" posmu Meksikā.

• Šogad apņēmības pilni ielauzties pasaules pludmales volejbola vadošajā apritē, ar ko var asociēt divu augstāko līmeņu turnīrus, ir Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, kuri pagājušajā sezonā parādīja, ka tuvojas iecerētajam līmenim. Tlakskalas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā latviešiem pretī stājās brazīlieši Adrielsons Silva un Arturs Mariano, kuri 24 gadu vecumā vien pērn pirmo reizi spēlēja Itapemas četru zvaigžņu turnīra kvalifikācijā, netiekot pamatturnīrā.

• Jau spēles sākumā ar skaistu bloku izcēlās Bedrītis, bet brīdi vēlāk divreiz bloku uzlika Arturs, izvirzot vadībā Brazīlijas duetu (4:3). Arī Bedrītim izdevās atzīmēties ar otro bloku, atjaunojot minimālu vadību latviešiem (7:6). Pateicoties Rinkeviča stabilajai spēlei uzbrukumā, latviešiem izdevās labu laiku saglabāt minimālu vadību, bet tad garāku izspēli uzvarēja brazīlieši, otro reizi spēlē iegūstot minimālu pārsvaru (13:12).

• Pirms seta galotnes Brazīlijas duets uzvarēja vēl vienu garu izspēli, pirmo reizi iegūstot divu punktu pārsvaru. Rinkevičam pēc darbības aizsardzībā bija iespēja atjaunot neizšķirtu, bet viņš raidīja bumbu autā. Brazīlieši brīdi vēlāk kļūdījās pēc Bedrīša serves, ļaujot latvietim izlīdzināt rezultātu (19:19). Īsi pēc tam lieliska serve padevās Rinkevičam, bet vadība tika zaudēta pēc viņa slikti uzņemtas pretinieku serves. Seta galotnē divus blokus izdevās uzlikt Bedrītim, vispirms paglābjot pāri no zaudējuma, bet pēc tam izvirzot vadībā. Uz latviešu kļūdu un Artura veiksmīgās serves rēķina Brazīlijas duetam izdevās izcīnīt uzvaru pirmajā setā ar 26:24.

• Otrajā setā dueti turpināja spēlēt līdzīgi, kas ietvēra sevī kļūdas. Seta sākumā īpaši grēkoja Andrielsons, divreiz raidot bumbu tīklā un ļaujot Latvijas duetam izvirzīties vadībā ar 5:2. Rezultāta starpība uz brīdi sasniedza arī četrus punktus, bet līdz seta vidum brazīlieši jau bija atpakaļ cīņā (10:10). Seta turpinājumā lavieši zaudēja arī minimālo vadību, kā arī neizmantoja reto iespēju to atgūt. Galotnē Andrielsons nokārtoja brazīliešiem vajadzīgo divu punktu pārsvaru, bet Arturs ar bloku pret Rinkeviču deva trīs mačbumbas. Bedrītis un Rinkevičs nespēja izglābties, atzīstot pretinieku pārākumu ar 0-2 (24:26, 18:21) un izstājoties no tālākas dalības turnīrā.

• Šobrīd cīņu kvalifikācijā uzsākuši arī Edgars Točs un Kristians Fokerots, bet pamatturnīrā cīņas uzsāks Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

     [+] [-]

, 2022-03-16 22:42, pirms 3 gadiem