Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē vāciešiem un grupā paliek trešie

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē vāciešiem un grupā paliek trešie
Aleksandrs Samoilovs
Foto: fivb.org

Šveices pilsētas Lucernas "Open" grupu turnīru ar zaudējumu noslēdza Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri B grupā ierindojās trešajā vietā un kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Cīņā par otro vietu grupā latvieši ar 1-2 (21:17, 20:22, 12:15) piekāpās vāciešiem Jonatanam Erdmanam un Markusam Popam. Izslēgšanas spēļu 1.kārtā Latvijas duetam pretī stāsies baltkrievi Aleksandrs Kavaļenka un Aleksandrs Dziadko.

Jau pirms grupu turnīra trešās spēles bija skaidrs, ka Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs. Atlika tikai noskaidrot vietu, kurā latvieši noslēgs grupu turnīru. Cīņā par 2. vietu Samoilova un Šmēdiņa pretinieki bija vācieši Jonatans Erdmans un Markuss Pops, kuri, līdzīgi kā latvieši, trīs setos piekāpās Venecuēlas pārim un pārliecinoši izveica amerikāņus.

Šo maču ne visai patīkamos laika apstākļos pāri iesāka līdzīgi, tikai nedaudz labāk laukumā izskatoties Latvijas pludmales volejbolistiem. Tieši viņi īsi pirms tehniskā pārtraukuma spēja iekrāt divu punktu pārsvaru (11:9). Vācieši spēlēja uz Jāni Šmēdiņu, kurš uzbrukumā spēlēja pārliecinoši, ļaujot Latvijas duetam noturēt nelielo pārsvaru. Tad Vācijas pludmales volejbolisti sāka meklēt punktus pie Aleksandra Samoilova, bet nesekmīgi. Jānis Šmēdiņš ar eisu panāca 17:14, ar ko bija gana, lai uzvarētu pirmo setu ar rezultātu 21:17.

Otro setu krietni labāk iesāka Erdmans ar Popu, izvirzoties vadībā ar 7:4. Ilgi gan šāds pārsvars nepalika. Samoilovs labi nospēlēja blokā un Šmēdiņš aizsardzībā, latviešiem kopīgiem spēkiem atjaunojot līdzsvaru (7:7). Latvijas duets pabija arī vadībā, bet tehniskajā pārtraukumā devās pie minimāla deficīta (10:11). Seta otrās puses ievadā daudz izšķīra spēle pie tīkla. Pēc nesekmīgiem uzbrukumiem Samoilovs un Šmēdiņš bieži bija spiests labot situāciju blokā. Vācieši nespēja latviešus apspēlēt, rezultāta starpībai paliekot viena punkta robežās. Ātri vien pienāca seta galotne, Samoilovam ar Šmēdiņu atrodoties iedzinēja pozīcijā. Galvenais bija nekļūdīties uzbrukumā, ar ko latvieši veiksmīgi tika galā. Pie rezultāta 20:20 Jānim Šmēdiņam bija iespēja izvirzīt latviešus vadībā, bet uzbrukumā tika fiksēts kontakts ar tīklu. Jau nākamajā izspēlē Šmēdiņa sitiens tika bloķēts, Erdmanam ar Popu gūstot panākumu ar 22:20.

Trešā seta sākumā problēmas uzbrukumā turpināja piemeklēt Jāni Šmēdiņu. Vācijas pludmales volejbolisti ātri ieguva divu punktu pārsvaru un bija ļoti tuvu arī trešajam, bet pēc garas izspēles latviešiem tomēr izdevās gūt punktu. Turpinājumā Samoilovs un Šmēdiņš guva vēl trīs punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā jau ar 4:2. Tālāku izrāvienu vācieši nepieļāva, bet nespēja arī panākt izlīdzinājumu. Seta vidū rezultāta starpība bija nemainīga - 8:6. Erdmans un Pops spēlēja droši līdz tika atalgoti. Vairākas latviešu kļūdas seta izskaņā ļāva Vācijas duetam veikt izšķirošo izrāvienu un uzvarēt setu ar rezultātu 15:12. Līdz ar to Erdmans un Pops izcīnīja otro vietu grupā un tika pie potenciāli vājākiem pretiniekiem izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā - 2-1 (17:21, 22:20, 15:12). Tikmēr Latvijas duets grupā ierindojās trešajā vietā un savus pretiniekus izslēgšanas turnīrā noskaidros vēlāk pēcpusdienā, lai vakarā dotos pret tiem laukumā.

Izslēgšanas spēļu 1.kārtā Latvijas duetam pretī stāsies baltkrievi Aleksandrs Kavaļenka un Aleksandrs Dziadko. Maču Latvijas un Baltkrievijas dueti aizvadīs 4. laukumā, kas nozīmē, ka video formātā šai spēlei sekot nebūs iespējams. Jāpiebilst, ka arī baltkrievi līdzšinējā turnīrā izcīnījuši vienu panākumu, spējot ierindoties D apakšgrupas 2. vietā. Pāra uzvarētājiem 2. izslēgšanas spēļu kārtā pretī stāsies spēcīgākais Krievijas pludmales volejbola duets Konstantīns Semjonovs un Vjačeslavs Krasiļņikovs. Šis pāris pagaidām Šveicē zaudējuma rūgtumu nav izjutis, izcinot trīs panākumus, un ierindojoties 1. vietā C apakšgrupā.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-15 14:04, pirms 9 gadiem
pis, izskatas bumba pa smagu Kreilim, cik punktus atdeva uz servi vien! nu lai veicas izslegsanas speles!

     [+] [-]

, 2015-05-15 14:21, pirms 9 gadiem
Cīņā par 2. vietu Samoilova un Sorokina pretinieki bija vācieši Jonatans Erdmans un Markuss Pops

Es atvainojos, Sorokina?

  -1 [+] [-]

, 2015-05-15 14:27, pirms 9 gadiem
Šiem jau būtībā vienalga ar kuru numuru playoffā... Visus var paņemt. Un ja spēlē kā šodien- arī jebkuram pagrūst.
Veiksmi izslēgšanas spēlēs.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-15 14:46, pirms 9 gadiem
Kaut kas neklapē. Dīvaini...

  +2 [+] [-]

, 2015-05-15 14:56, pirms 9 gadiem
Izskatījās ļoti slikti!

     [+] [-]

, 2015-05-15 16:06, pirms 9 gadiem
Abas spēles līdzīgas, ļoti pārliecisnoši paņēma 1. setu un tad divus setus tā kā citi čaļi būtu uz laukuma uznākuši.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-15 16:25, pirms 9 gadiem
Šmēdiņš sev netipiski daudz kļūdījās.Neskatoties uz to, sideouts jau kopumā nebija slikts, bet blokā neko nepaņēma

  +1 [+] [-]

, 2015-05-15 16:27, pirms 9 gadiem
Kā tad tā? SMSka nevienu neuzpirka?

  +1 [+] [-]

, 2015-05-15 16:44, pirms 9 gadiem
njaaa.SMS kamm sezona neiet ne uz BMX ne te.Kas tur vel Ikauniece,Kovals.Ak ja Metta tak ar slipe tabulas lejusdalu virsliigaa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja