Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Huberli/Betšarta iekļūst finālā, latvietēm par bronzu cīņa pret vācietēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Huberli/Betšarta iekļūst finālā, latvietēm par bronzu cīņa pret vācietēm
Tanja Huberli un Nina Betšarta. Foto: CEV

Eiropas čempionāta pludmales volejbolā finālā pret nīderlandietēm Katju Stamu un Raisu Šonu cīnīsies šveicietes Tanja Huberli un Nina Betšarta, kuras otrā pusfinālā pieveica Karlu Borgeri un Jūlija Zūde no Vācijas, kuras būs Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas nākamās pretinieces.

Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka pirmajā pusfinālā ar 1-2 piekāpās nīderlandietēm Katjai Stamai un Raisai Šonai. Otrā pusfinālā par vietu finālā cīnījās Tanja Huberli un Nina Betšarta, kurām pretī stājās vācietes Karla Borgere un Jūlija Zūde. Abi dueti Eiropas čempionātā cīnījušies bez zaudējumiem, bet savā starpā nav sanācis tikties.

Spēles sākumā ar 4:2 vadībā izvirzījās šveicietes, bet vācietes izmantoja pretinieču kļūdu un panāca izlīdzinājumu. Betšartai bija laba iespēja dot Šveices duetam trīs punktu vadību, bet viņa raidīja bumbu autā. Ar labām servēm un spēli aizsardzībā šveicietes izvirzījās vadībā ar 11:6. Vācietes paņēma pārtraukumu, bet šveicietes arī pēc tā turpināja savu izrāvienu. Seta otrajā pusē Huberli un Betšarta turpināja dominēt laukumā, neatstājot savām pretiniecēm nekādas izredzes. Rezultāta starpība sasniedza arī 10 punktus, bet sets noslēdzās ar 21:9.

Otrā seta sākumā šveicietes vairs nespēlēja tik stabili, pieļāva pāris kļūdas uzbrukumā, nonākot iedzinējos ar 3:6. Ilgi vācietes pārsvaru nespēja noturēt, Huberli ar sekmīgu spēli blokā izvirzot Šveices duetu vadībā ar 8:7. Arī nākamajā izspēlē Šveices duets lieliski nospēlēja aizsardzībā, dubultojot pārsvaru. Seta otrajā pusē šveicietes stabili spēlēja pie pretinieču serves, turoties komfortablā trīs punktu vadībā. Betšarta atzīmējās ar vēl vienu precīzu darbību aizsardzībā, tuvinot Šveices pāri uzvarai (16:12).

Borgere atbildēja ar sekmīgu servi, kā arī sekmīgām darbībām aizsardzībā, panākot izlīdzinājumu (17:17). Vācietes atguva vadību pēc Zūdes uzliktā bloka, bet neizmantoja pirmo setbumbu. Tad divas mačbumbas, pateicoties vāciešu lieliskajai spēlei aizsardzībā, neizmantoja Šveices duets. Borgere kļuva par seta varoni, brīdi vēlāk izraujot vācietēm uzvaru ar 24:22.

Trešajā setā uz viļņa esošās Vācijas pludmales volejbolistes ieguva divu punktu pārsvaru, to līdz seta vidum pārliecinoši noturot. Tad Betšarta pacēla bumbu aizsardzībā, spējot panākt izlīdzinājumu (8:8). Kādu laiku cīņa ritēja līdzīgi, bet tad Borgere pacēla bumbu aizsardzībā, ļaujot vācietēm vēlreiz iegūt divu punktu pārsvaru (13:11). Vācietes tika pie trim mačbumbām, bet šveicietes pirmās divas atspēlēja. Vācijas duets paņēma pārtraukumu, pēc kura serves uzņemšanā kļūdījās Zūde (14:14). Nākamajā izspēlē Zūde raidīja bumbu autā, bet pēc tam šveicietes atspēlējās aizsardzībā, svinot laimīgu uzvaru ar rezultātu 2-1 (21:9, 24:22, 16:14).

Līdz ar to plkst. 17:30 par bronzu cīnīsies Latvijas un Vācijas dueti, bet plkst. 18:45 par Eiropas čempionu titulu spēkiem mērosies Nīderlandes un Šveices pludmales volejbolistes.

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā, pusfināli sievietēm

SpēleRezultāts
Stama/Šona (Nīderlande) - Graudiņa/Kravčenoka (Latvija)2-1 (21:15; 15:21; 15:11)
Huberli/Betšarta (Šveice) - Borgere/Zūde (Vācija)2-1 (21:9; 24:22; 16:14)