Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsters un Točs finālā pārspēj Pļaviņu un Regžu un iegūst Latvijas zeltu

Rolands Eliņš

Finsters un Točs finālā pārspēj Pļaviņu un Regžu un iegūst Latvijas zeltu
Latvijas čempionāta medaļnieki
Foto: Volejbols.lv

Šodien noslēdzās "Ergo Open" Latvijas čempionāta sezona pludmales volejbolā, kurā uzvaru svinēja Rihards Finsters un Edgars Točs, finālā trijos setos pārspējot Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža Latvijā bija atgriezušies pēc veiksmīgā snieguma Sočos, kur dažādos turnīros izdevās uzvarēt sešās spēlēs pēc kārtas un sasniegt "Sochi Open" Pasaules kausa posma astotdaļfinālu. Vakar Latvijas čempionāta grupu turnīrā viņi pārliecinoši uzvarēja visas trīs spēles, kas šodien noveda pie 1/4 fināla ar Vilmani/Salmiņu (21:16, 21:19), bet pēc pie pusfināla pret Soloveju un Āboliņu (21:15, 21:19).

Finālā Pļaviņš un Regža mērojās spēkiem ar Rihardu Finsteru un Edgaru Toču, kuri arī bija uzvarējuši visās piecās iepriekšējās finālposma spēlēs, tiesa, 1/4 finālā zaudēja pirmo setu pret Daniēlu un Dāvi Nātriņiem. Pēc tam gan izdevās atspēlēties un no sensācijas izvairīties.

Savukārt finālā Finsters un Točs pirmo setu uzvarēja ar 22:20, taču otrajā zaudēja 18:21. Čempionu liktenis tika izšķirts trešajā setā, kurā uzvarētājiem ar 15 nepietika - sīvā galotnē Finsters un Točs izrāva uzvaru 16:14. Savukārt trešo vietu ieguva Solovejs un Āboliņš, divos setos pārspējot Vildi un Zaļkalnu.

“Finālā vairāk gājām uz to, lai skatītājiem ir patīkami skatīties, lai ir baudāma spēle,” pēc mača sacīja Latvijas čempions Rihards Finsters. “Mums uz turnīru bija viens mērķis – zelts, jo citādāk jau nav jēgas piedalīties,” piebilda Edgars Točs.

“Pēc pusfināla, kurš sanāca ļoti garšs bija nedaudz nogurums, taču savācāmies, spēle aizgāja, skatītāji palīdzēja, labi nospēlējām pirmo setu, nedaudz atlaidām otro, bet trešais jau bija laimes spēle, kurā mums šodien paveicās,” par finālcīņu sacīja Finsters. “Mums nebija, ko zaudēt. Sezona vēl nav beigusies, startēsim EEVZA posmā Gruzijā, ja tiksim klāt, tad arī spēlēsim Itālijā, varbūt vēl kādā turnīrā,” norādīja Točs.

Savukārt Pļaviņš/Regža atzina, ka paši vien vainīgi neveiksmē, jo pieļāvuši daudz kļūdu. Latvijas čempionāta finālturnīrā viņi ieradās pēc negulētas nakts, jo atgriezās no Pasaules tūres “Open” posma Sočos, kur izcīnīja dalītu 9. vietu.

“Pēc Sočiem nakti negulējām, taču ar visu to mums iespējas bija, jo paši kļūdījāmies diezgan daudz, gan pirmajā setā, gan izšķirošajā setā. Tāpēc arī zaudējām,” pēc zaudējuma finālā sacīja Pļaviņš.

Bronzas medaļnieki Solovejs/Āboliņš atzina, ka viņu mērķis bija fināls. “Gribējās spēlēt finālā, diemžēl nesanāca. Par trešo vietu spēlējām brīvi, bijām pārliecināti, ka vinnēsim,” sacīja trešo vietu izcīnījušie volejbolisti.

Sieviešu konkurencē savukārt uzvara Inesei Jursonei un Lanai Sorokinai, kuras finālā ar 21:19 un 21:17 pieveica Martu Ozoliņu un Alisi Leci. Trešo vietu tikmēr izcīnīja Arhipova un Sola, kuras gan nonāca iedzinējos pēc pirmā seta pret Caici un Pastari, taču atspēlējās un bronzas mačā uzvarēja.

“Mēs nospēlējām disciplinēti un kā komanda. Mums vajadzēja noturēt serves uzņemšanu, jo Martai Ozoliņai ir laba serve un mums tas izdevās. Zinājām, ja būs maz kļūdu uzņemšanā, tad varēsim cīnīties par uzvaru. Spēle nebija viegla, tāpēc prieks, ka uzvarējām. Šosezon vēl plānojam, ja atradīsim finansējumu, tad aizbrauksim uz Pasaules tūres “Open” posmu Turcijā,” sacīja Latvijas čempiones, kuras iepriekš iekļuva Pasaules tūres Soču “Open” pamatturnīrā.

Pērn par Latvijas čempioniem pludmales volejbolā kļuva Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri šoreiz titulu neaizstāvēja, jo svētdien triumfēja Pasaules tūres “Open” posmā Sočos. Otrie bija Rihards Finsters/Aleksandrs Solovejs, bet trešie Mārtiņš Dauburs/Uģis Puķītis. Sievietēm uzvarēja Alise Lece/Marta Ozoliņa, otrās bija Inga Ikauniece/Lana Sorokina, bet trešās Agnese Caica/Anastasija Kravčenoka.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija

     [+] [-]

, 2015-09-13 21:04, pirms 9 gadiem
Malači!!!

  +2 [+] [-]

, 2015-09-13 21:24, pirms 9 gadiem
Pļava nogrāva pēdējos 3 uzbrukumus un no +1 3.setā pie uzņemšanas, zāģis

  -1 [+] [-]

, 2015-09-13 21:26, pirms 9 gadiem
Vai vajadzēja spēlēt pēc tik grūta atceļa...

  +4 [+] [-]

, 2015-09-13 22:03, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Vai vajadzēja spēlēt pēc tik grūta atceļa...
Atlidoja viņi sestdien,bet šodien ir svētdiena...nebija jau tik grūts lidojums...
grūts brauciens ar autobusu no Maskavas bija Sorokinai,bet viņa spēja kļūt pēc pārbrauciena par Latvijas čempioni...Točš/Finsters vienkārši šajā dienā nospēlēja labāk...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-09-13 23:01, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: grupu speles jau bija vakar
grupu spēles bija vakar un klātienē tās vēroju-puiši neizskatijās saguruši...tāpēc šodien,kad katrs ir gulējis savā mājas gultā saldā miedziņā,nav komentārā jāuzsver,ka iepriekšējā diennaktī ir bijis grūts pārlidijums

  +1 [+] [-]

, 2015-09-14 14:32, pirms 9 gadiem
Gatavoties tikai vienam Latvijas čempionātam - jauki.