Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Sorokins un Solovejs uzvar latviešu cīņā un iekļūst kvalifikācijā

Krišs Upenieks

Sorokins un Solovejs uzvar latviešu cīņā un iekļūst kvalifikācijā
Aleksandrs Solovejs
Foto: fivb.org

Šodien Šveices pilsētā Lucernā startējis Pasaules kausa ''Open'' sērijas posms pludmales volejbolā. Valstu kvalifikācijas turnīrā otro reizi spēkus samēroja divi Latvijas pāri - Ruslans Sorokins / Aleksandrs Solovejs un Mārtiņš Pļaviņš / Hermans Egleskalns. Arī šoreiz spēcīgāki trīs setu cīņā bija Ruslans un Saša, turpinot cīņu par tikšanu pamatturnīrā.

Lucernā šajā nedēļā norisinās otrais ''Open'' sērijas posms pasaules tūres ietvaros. Uz šo turnīru devušies trīs Latvijas pāri - Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš, kuriem jau garantēta vieta pamatturnīrā, kā arī Sorokins / Solovejs un Pļaviņš / Egleskalns. Šo divu pāru cīņā noskaidrojās vienas Latvijas komandas iekļūšana kvalifikācijas turnīrā.

Mačs izvērtās ļoti spraigs - ja pirmo setu ar 21:18 uzvarēt prata Mārtiņš un Hermans, tad otrajā jau spēcīgāki bija Ruslans ar Sašu (21:19). Arī izšķirošajā trešajā setā izvērtās saspringta galotne, kurā mazliet meistarīgāki bija Sorokins un Solovejs (15:13). Atcerēsimies, ka savā starpā šie pāri arī tikās, sadalot ceļazīmi startam Latvijas izlases sastāvā Kontinentālajā kausā. Toreiz Pļaviņš un Egleskalns zaudēja trillera cienīgā spēlē ar 13:21 un 32:34.

Rīt pulksten 14:00 pēc Latvijas laika ar spēli pret austriešiem (19.) Hupferu un Herlu latvieši sāks ceļu pretī pamatturnīram. Lai iekļūtu starp 32 spēcīgākajām komandām, Sorokinam un Solovejam (14.) būs jāuzvar divas spēles. Jāatgādina, ka šis Latvijas pāris pirmajā ''Open'' turnīrā Ķīnas pilsētā Fužo zaudēja jau pirmajā kvalifikācijas kārtā, kamēr Pļaviņš un Egleskalns aizcīnījās līdz izslēgšanas turnīra pirmajam mačam.

Jāpiemin, ka Samoilovam un Šmēdiņam šis būs pirmais turnīrs šogad, un Šveicē Latvijas pāris būs uzskatāms par vienu no favorītiem.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Volleyball - FIVB

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-13 12:21, pirms 9 gadiem
taa neko speelee 2 ieprieks izbrakeetie, kopaa sanaak labaak

     [+] [-]

, 2015-05-13 13:10, pirms 9 gadiem
doska1989 rakstīja: taa neko speelee 2 ieprieks izbrakeetie, kopaa sanaak labaak
Čaļiem ir ko pierādīt un pagaidām tas labi izdodas. Interesanti, ka Latvijā līdzīgi kā brazīļiem ir iekšējā cīņa par vietām turnīros

  +1 [+] [-]

, 2015-05-13 16:48, pirms 9 gadiem
Kaut kas nav riktigi Martinam ar hermanu............Ar tadu spelesanu vini uz rio netiks, kaut gan es loti ceru uz to ka kludos un rezultati saks paradities ar nakosajiem turniriem