Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jursone un Graudiņa spraigā finālmačā vēlreiz piekāpjas vācietēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Jursone un Graudiņa spraigā finālmačā vēlreiz piekāpjas vācietēm
Tīna Graudiņa
Foto: cev.lu

Ar izcīnītām sudraba godalgām Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Sattelite" posmu Lihtenšteinas galvaspilsētā Vaducā noslēgušas Latvijas pludmales volejbolistes Inese Jursone un Tīna Graudiņa. Latvietes finālmačā pēc uzvarēta pirmā seta tomēr atzina Vācijas dueta Terēza Mersmana/Izabella Šnaidere pārākumu - 1-2 (21:18, 18:21, 11:15).

Inese Jursone un Tīna Graudiņa aizvadījušas teju vai perfektu turnīru, līdz finālam zaudējot tikai vienā mačā. Turnīra trešajā kārtā latvietes uz zaudētāju zaru nobīdīja ar trešo numuru izliktās vācietes Terēza Mersmana un Izabella Šnaidere, kuras bija pārākas ar 2-0 (21:18, 21:16). Tieši šis Vācijas duets sastādīja latvietēm konkurenci cīņā par zeltu, Jursonei un Graudiņai darot visu iespējamo, lai revanšētos vācietēm, kuras vēl nedēļas sākumā neveiksmīgi aizvadīja Gštādē notiekošā "Major" sērijas posma kvalifikāciju.

Spēli aktīvi iesāka Latvijas pludmales volejbolistes, ļoti labi spēlējot aizsardzībā. Īpaši labi tas padevās pieredzējušajai Inesei Jursonei, ar kuras palīdzību izdevās izvirzīties vadībā ar 7:4. Vācietes meklēja punktus, servējot pa Tīnu Graudiņu, kura pieļāva vairākas kļūdas uzbrukumā, ļaujot pretiniecēm atjaunot neizšķirtu (7:7). Vācietes turpināja biežāk traucēt Graudiņu, kurai bija nopietnas problēmas ar uzbrukumu noslēgšanu. Tā rezultātā Mersmana un Šnaidere līdz tehniskajam pārtraukumam ieguva divu punktu pārsvaru.

Pēc tehniskā pārtraukuma Jursone turpināja ļoti labi spēlēt aizsardzībā un divreiz atjaunoja līdzsvaru uz tablo, neļaujot vācietēm atrauties. Pēc Tīnas Graudiņas bloka Latvijas duets pēc ilgāka laika arī izvirzījās vadībā, bet īstā cīņa par uzvaru setā vēl bija tikai priekšā (15:14). Seta izskaņā latvietes servēja pa Mersmanu un tas attaisnojās. Izšķirošajos brīžos viņa nespēja gūt punktus, Jursonei noslēdzot setu ar rezultātu 21:18.

Otro setu ievadīja Jursones kļūda servē un divi Graudiņas uzbrukuma sitieni autā, dodot pretiniecēm 3:0 vadību. Drīz vien izdevās sadeldēt rezultāta starpību pēc Mersmanas pasīvās darbības uzbrukumā, bet tālāk jau cīņa ritēja punkts punktā. Ar lielu līdzjutēju atbalstu Jursone un Graudiņa turpināja pakaļdzīšanos, spējot izvirzīties vadībā un doties tehniskajā pārtraukumā pie labvēlīga rezultāta 11:10. Prieki gan bija īsi, jo pēc atpūtas Vācijas volejbolistes pamatīgi sasparojās, veicot 5:0 izrāvienu. Uzreiz sekoja vēl viens pārtraukums, bet šoreiz ielaists bija pārāk daudz. Otrais sets noslēdzās tāpat kā pirmais - tikai Vācijas dueta labā (21:18).

Izšķirošais trešais sets sākās ar duetu cīņu punkts punktā. Latvietes pamainīja serves virzienu pa Šnaideri, un tas deva rezultātu - 5:3. Vācietes tikmēr meklēja punktus pie Ineses Jursones, kura ar spēcīgiem sitieniem nedeva pretiniecēm nekādas cerības. To saprotot, vācietes mainīja serves virzienu un nekļūdījās. Tīna Graudiņa atkal iestrēga uzbrukumā, ļaujot vācietēm veikt 4:0 izrāvienu un pārņemt vadību (10:8). Seta izskaņā latvietēm vairs neizdevās atgūt zaudēto, kas lika piedzīvot zaudējumu finālmačā ar rezultātu 1-2 (21:18, 18:21, 11:15).

Līdz ar to Inese Jursone un Tīna Graudiņa Vaducas "Satelite" turnīru noslēdza ar pelnīti izcīnītām sudraba godalgām, tā garumā atzīstot vien šī Vācijas dueta pārākumu.