Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jūrmalā tiks noskaidroti Latvijas pludmales volejbola čempioni

Jānis Celmiņš

Nedēļas nogalē Jūrmalā “Majori Beach” pludmales volejbola laukumos notiks ERGO OPEN Latvijas pludmales volejbola čempionāta finālturnīrs, kurā tiks noskaidroti 2015. gada Latvijas čempioni un medaļnieki.

Finālsacensībām vīriešiem ir pieteikušies 19 dueti, taču sacensībās startēs 16 labākie pēc reitinga. Savu dalību ir pieteikuši arī Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža, kā arī Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš, kuri cīnās pasaules tūres sacensībās Sočos. ERGO OPEN finālā viņi spēlēs tikai tad, ja Sočos piedzīvos neveiksmi un paspēs atgriezties dzimtenē.

Sievietēm dalību ir pieteikuši septiņi dueti, arī Inese jursone/Lana Sorokina un Marta Ozoliņa/Alise Lece, kuras arī atrodas Sočos.

Finālturnīrā dalībnieki cīnīsies par lielāku balvu fondu nekā regulārajos posmos – vīrieši sadalīs 2000 eiro lielu naudas balvu fondu (iepriekš 1500 eiro), bet sievietes cīnīsies par 1500 eiro lielu naudas balvu fondu (iepriekš 1000 eiro).

Cīņas Majoros sāksies sestdien, bet čempioni un medaļnieki kļūs zināmi svētdien.

Pērn par Latvijas čempioniem pludmales volejbolā kļuva Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri šoreiz titulu neaizstāvēs. Otrie bija Rihards Finsters/Aleksandrs Solovejs, bet trešie Mārtiņš Dauburs/Uģis Puķītis. Sievietēm uzvarēja Alise Lece/Marta Ozoliņa, otrās bija Inga Ikauniece/lana Sorokina, bet trešās Agnese Caica/Anastasija Kravčenoka.

Šosezon ERGO OPEN Latvijas pludmales volejbola čempionātā vīriešiem bija pieci posmi – Jūrmalā, Jēkabpilī, Rīgā, Saulkrastos un Daugavpils novadā, bet sievietes sacentās trīs posmos – Jūrmalā, Rīgā un Daugavpils novadā.

ERGO OPEN Latvijas pludmales volejbola čempionāta pirmajā posmā, kas no 29. līdz 31. maijam norisinājās “Baltic Beach Hotel” pludmales volejbola stadionā, Majoros, uzvaru svinēja Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns, kuri finālā pārspēja Haraldu Regžu/Armandu Āboliņu. Trešo vietu izcīnīja Ruslans Sorokins/Aleksandrs Solovejs, bet ceturtie palika Rihards Finsters/Edgars Točs.

Otrajā posmā, kas 13. un 14. jūnijā tika aizvadīts Jēkabpilī, pirmās divas vietas bija nemainīgas, bet trešo ieņēma Finsters/Točs, kamēr ceturtie palika Ģirts Glāzers/Sandris Andrejevs. Trešajā posmā no 26. līdz 28. jūnijam Rīgā goda pjedestāls bija internacionāls – uzvarēja Haralds Regža/Armands Āboliņš, otrie palika Maksims Petrovs/Aleksejs Povjakels no Igaunijas, bet trešo vietu ieņēma lietuvieši Arns Rumševics/Lukas Kazdailis.

Ceturtajā posmā, kas norisinājās “Bigbank Saulkrastu kokteiļa” ietvaros, uzvaru svinēja Finsters/Točs, otrie palika Andrejevs/Glāzers, bet trešie bija Krievijas pārstāvji Pjotrs Koroļovs/Maksims Hudjakovs.

Savukārt piektajā posmā Daugavpils novada Vīrognā uzvaru svinēja Andrejevs/Glāzers, otrie bija Toms Benjavs/Sorokins, bet trešie Arturs Vasiļjevs/Roberts Jučnevičs no Lietuvas.

Dāmām pirmajā posmā Jūrmalā uzvarēja Inese Jursone/Tīna Graudiņa, aiz sevis atstājot Martu Ozoliņu/Alisi Leci un Sandu Ragozinu/Paulu Zirģeli. Otrajā posmā Rīgā triumfēja Ozoliņa/Lece, otrās bija Jursone/Sorokina, bet trešās Agnese Caica/Jana Jaudzema. Savukārt trešajā posmā pirmās bija Jursone/Sorokina, otrās Ozoliņa/Lece, bet trešās Ragozina/Ilze Liepiņlauska.

Svētdien visas dienas garumā notiks arī dažādi konkursi skatītājiem, kur savā īpašumā būs iespēja iegūt pludmales volejbola bumbu ar Samoilova/Šmēdiņa autogrāfiem, spēlētāju kreklus un daudz citas čempionāta atbalstītāju sarūpētas balvas.

ERGO OPEN fināldienā tiks noskaidrots arī Electra Fashion Cruiser divriteņa īpašnieks. Lai piedalītos velosipēda izlozē skatītājiem sezonas garumā bija jāpublicē bildes sociālajos tīklos, izmantojot oficiālo čempionāta tēmturi #ERGOopen2015. Pēc katra posma tika izlozēti divi foto īpašnieki, kuri fināldienā piedalīsies stilīgā velosipēda izlozē.

Jau trešo gadu Latvijas pludmales volejbola čempionāta ģenerālsponsors ir apdrošināšanas sabiedrība ERGO. Turnīrs notiek ar Jūrmalas domes atbalstu.

Vairāk informācijas par ERGO OPEN turnīriem Pludmales Volejbols

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācijas
Preses dienests