Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Egleskalns salūst trešajā setā un nesasniedz pamatturnīru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Egleskalns salūst trešajā setā un nesasniedz pamatturnīru
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: volejbols.lv

Gštādes "Major" kvalifikācijas turnīru ar zaudējumu noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns, kuri pēc laba spēles sākuma trīs setu cīņā atzina spāņu Francisko Marko un Kristiana Garsijas pārākumu, neiekļūstot pamatturnīrā - 1-2 (21:17, 20:22, 10:15).

Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns Gštādes "Major" kvalifikācijas turnīru sāka ar salīdzinoši vieglu uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:14) pār čehiem Premislu Kubalu un Janu Hadravu. Lai iekļūtu pamatturnīrā latviešiem vajadzēja uzveikt ar piekto numuru izliktos spāņus Francisko Marko un Kristianu Garsiju, kuri pirmajā kārtā vien ar 2-1 (20:22, 21:18, 15:10) uzveica dāņus Oliveru un Sebastjanu Kazasus, kas radīja optimismu, ka latviešiem izdosies turpināt cīņu pamatturnīrā.

Spēli ar eisu sāka Mārtiņš Pļaviņš, bet turpinājumā divreiz sekmīgi uzbruka Egleskalns, panākot 3:1. Spāņi nekādi nespēja ieiet spēlē, Egleskalnam gūstot punktu ar bloku, bet Pļaviņam vēlreiz veicot neņemamu servi (6:2). Egleskalns turpināja dominēt pie tīkla, ar efektīvu bloku palielinot rezultāta starpību līdz pieciem punktiem (9:4). Spāņiem nekas cits neatlika kā ņemt pārtraukumu. Tajā viņiem izdevās sakārtot spēli un atspēlēt trīs punktus, bet latvieši nepieļāva tālāku izrāvienu un uzreiz atjaunoja četru punktu pārsvaru (11:7). Pēc tehniskā pārtraukuma ļoti labi spēlēja Garsija, ar kura pūlēm tika veikts 7:1 izrāviens. Viņa rēķinā trīs bloki un veicinātas divas Pļaviņa kļūdas, kā rezultātā Spānijas duets izvirzījās vadībā ar 16:14. Pļaviņš uzreiz atjaunoja līdzsvaru uz tablo, sākoties izšķirošajiem notikumiem pirmajā setā (16:16). Latvieši novirzīja spēli uz Marko, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 20:17 un tikt pie setbumbas. Pļaviņam atkal izdevās nospēlēt aizsardzībā un noslēgt setu ar precīzu uzbrukumu - 21:17.

Otrā seta ievadā dueti spēlēja attiecīgi uz Marko un Pļaviņu, labāk veicoties pirmajam, kurš izvirzīja Spānijas duetu vadībā ar 3:1. Situāciju ar eisu laboja Egleskalns, atjaunojot neizšķirtu (5:5). Tuvojoties tehniskajam pārtraukumam, Egleskalns panāca 10:8, bet Marko atbildēja ar precīzu sitienu un eisu. Pēc pārtraukuma Egleskalns ļoti labi nospēlēja pie tīkla, piespiežot pretiniekus kļūdīties un ņemt vēl vienu pārtraukumu (13:10). Līdzīgi kā pirmajā setā, arī otrajā tas spāņiem nāca par labu, rezultātam uzreiz kļūstot neizšķirtam. Līdz pat seta izskaņai cīņa ritēja punkts punktā, duetiem pārmaiņus esot vadībā. Seta izskaņā pirmais kļūdījās Pļaviņš, spāņiem tiekot pie divu punktu pārsvara (19:17). Ugunsgrēku ar bloku nodzēsa Egleskalns, saglabājot latviešu izredzes uz uzvaru divu setu cīņā (19:19). Turpinājumā spāņiem vajadzēja tikai divas mačbumbas, lai tomēr pēc Pļaviņa sitiena autā gūtu panākumu ar 22:20.

Līdz ar to pamatturnīra dalībnieki bija jānoskaidro trešajā setā. Tā ievadā centrālā persona bija Pļaviņš, kurš pēc veiksmīga uzbrukuma pieļāva vienu kļūdu pēc otras, bet rezultāts ātri vien kļuva pavisam nelabvēlīgs - 1:6. Spāņiem ar to pilnībā pietika, lai strauji tuvotos uzvarai izšķirošajā setā un mačā kopumā. Pļaviņš un Egleskalns trešajā setā guva vien septiņus punktus, piedzīvojot sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 1-2 (21:17, 20:22, 7:15).

Līdz ar to Pļaviņam un Egleskalnam Gštādes "Major" turnīrs ir galā, bet pamatturnīrā atkal spēlēs tikai viens Latvijas duets - Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš.

Izmantotie resursi:
https://ch.swatchmajorseries.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-07-08 15:15, pirms 9 gadiem
Salūst, salūst!!!
Letonika.lv. Enciklopēdijas - Latvijas...

  +5 [+] [-]

, 2015-07-08 15:16, pirms 9 gadiem
Nu sanāk tā, ka velkot visas paralēles ar PČ un kvalifikācijas, gan zemākas raudzes turnīriem - izskatās, ka tas kam būs jāmeklē jauns partneris, lai tiktu uz jaunām virsotnēm būs Hermanis, jo izskatās ka Mārtiņam sāk pulveris trūkt un tieši viņš ir pretinieku medus maize un punktu dāvātājs!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-08 15:45, pirms 9 gadiem
Latvijas pļežbola ziedu laiki pagātnē......

     [+] [-]

, 2015-07-08 16:32, pirms 9 gadiem
paši vainīgi labāku izlozi nevarēja vēlēties...