Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa/Jursone un Ozoliņa/Lece mēģinās iekļūt Vaducas ''Satellite'' pamatturnīrā

Krišs Upenieks

Graudiņa/Jursone un Ozoliņa/Lece mēģinās iekļūt Vaducas ''Satellite'' pamatturnīrā
Marta Ozoliņa un Alise Lece
Foto: Vadims Morozovs

Jau šovakar Lihtenšteinas pilsētā Vaducas ar dāmu kvalifikācijas sacensībās startēs sezonas otrais CEV ''Satellite'' sērijas posms pludmales volejbolā. Vienas uzvaras attālumā no pamatsacensībām ir divas Latvijas komandas - Inese Jursone un Tīna Graudiņa, kā arī Marta Ozoliņa un Alise Lece.

17 gadus vecā Tīna Graudiņa aktīvi turpina gatavoties Eiropas U-18 čempionātam, kas augustā sākumā norisināsies tepat Rīgā. Graudiņas pāriniece būs Linda Elizabete Gramberga, ar kuru aizvadīts pēdējais ''Ergo Open'' Latvijas čempionāta posms, taču uz Vaducu, ''Satellite'' sērijas posmu Tīna devusies kopā ar pieredzējušo Inesi Jursoni. Šādā duetā triumfēts pirmajā Latvijas čempionāta posmā Jūrmalā.

Uz Vaducu aizbraukušas arī ''Ergo Open'' 2. posma uzvarētājas Marta Ozoliņa un Alise Lece. Duets vienīgais šajā sezonā piedalījies arī ''Grand Slam'' sērijas posmā, kad Maskavā zaudēts kvalifikācijā. Abām Latvijas komandām, lai iekļūtu pamatturnīrā būs nepieciešams izcīnīt vienu uzvaru. Jursone un Graudiņa (14.) pulksten 18:30 uzsāks cīņu pret ar trešo numuru izliktajām itālietēm Toti un Džiombini, bet Ozoliņa un Lece (6.) stundu vēlāk spēkosies ar vācietēm Bēlenu un Kulavu.

Vīru sacensībām pietiekami daudz reitinga punktu, lai iekļūtu vismaz kvalifikācijas sacensībām ir Haraldam Regžam un Armandam Āboliņam. Arī viņiem iekļūšanai pamatsacensībās būs nepieciešama viena uzvara. Pagaidām gan precīzs spēles laiks un pretinieki nav zināms. Skaidrs tikai, ka vīriem turnīrs ar kvalifikāciju startēs rīt.

Starp rezerves komandām pašlaik atrodamas trīs komandas - Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs, Edgars Točs un Rihards Finsters, kā arī Toms Šmēdiņš un Viktors Koržeņevičs. Reālākās iespējas uzspēlēt Vaducā ir Sorokinam un Solovejam, kuri ''aiz strīpas'' ir kā sestie.

Izmantotie resursi:
CEV - Confédération Européenne de Volleyball