Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņam/Regžam zaudējums arī trešajā spēlē un Gštādes turnīrs galā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņam/Regžam zaudējums arī trešajā spēlē un Gštādes turnīrs galā
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ar zaudējumu noslēguši Gštādes piecu zvaigžņu turnīru. Latvieši G grupas trešajā mačā atzina beļģu Dresa Koekelkorena un Toma van Valles pārākumu ar 0-2 (12:21, 13:21).

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža pirmajās divās spēlēs piedzīvoja zaudējumu, kas pamatīgi iedragāja iespēju izkļūt no grupas, jo konkurenti bija tikuši vismaz pie viena panākuma. Līdz ar to G grupas noslēdzošajā mačā pret beļģiem Dresu Koekelkorenu un Tomu van Valli principā derēja vien uzvara divos setos.

Spēli labāk sāka beļģi, izvirzoties vadībā ar 4:1. Nākamos divus punktus guva latvieši, bet tas bija tikai mazs uzplaiksnījums. Beļģijas pludmales volejbolisti spēlēja agresīvi uzbrukumā, saglabājot trīs punktu pārsvaru. Līdz tehniskajam pārtraukumam dueti cīnījās punkts punktā, Regžam pie tīkla cenšoties pieķert kādu bumbu blokā un gūt kādu ekstra punktu.

Pēc tehniskā pārtraukuma garāku izspēli ar gūtu punktu varēja noslēgt Regža, bet skartais tīkls, sekojošais eiss un slikti paņemtā serve vienā mirklī izdzēsa latviešu cerības uz labvēlīgu iznākumu pirmajā setā. Beļģi neapstājās ne uz mirkli, turpinot audzēt pārsvaru. Līdzīgi kā vakardienas spēlē, latvieši atkal slikti aizvadīja tieši seta otro pusi, kas beidzās ar sakāvi - 12:21.

Otro setu Pļaviņš un Regža sāka labāk, spējot izvirzīties vadībā ar 4:2. Pārsvars uzreiz pazuda, jo Pļaviņam neizdevās gūt punktu pēc cīņas pie tīkla. Latvieši bija tuvu vēl viena punkta zaudējumam, bet Regža īstajā brīdī nospēlēja blokā, ar servi arī atjaunojot zaudēto pārsvaru (6:4). Spēle kā pa viļņiem turpinājās, jo nākamos četrus punktus droši guva Beļģijas pludmales volejbolisti, pārņemot vadības grožus savās rokās. Pirms tehniskā pārtraukuma Regža slikti atņēma servi, atdodot bumbu pretiniekiem, bet pēc tam kļūdu laboja, duetiem dodoties atpūtā pie rezultāta 11:10.

Pēc pārtraukuma beļģiem padevās neliels izrāviens, kas lika ņemt pārtraukumu. Pēc tā Regža atkal nenospēlēja droši uzbrukumā, ļaujot pretiniekiem vairākkārt atspēlēties aizsardzībā, kas beidzās ar kārtējo zaudēto punktu. Atkal rokas nolaidās, ievadot kļūdu virkni. Glābjams šajā mačā vairāk nebija nekas, Pļaviņam un Regžam noslēdzot pamatturnīru bez uzvarām - 0-2 (12:21, 13:21).