Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Regža uzvar un iekļūst Hamburgas "Major" pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Regža uzvar un iekļūst Hamburgas "Major" pamatturnīrā
Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža
Foto: FIVB

DIvas uzvaras Hamburgas "Major" kvalifikācijas turnīrā izcīnījuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Latvieši pirmajā mačā ar 2-0 uzveica gados jaunos Jasperu Būteru un Tomu van Stēni no Nīderlandes, bet pēc tam ar 2-0 pārspēja austriešus Peteru Eglzēru un Florianu Šneceru, iekļūstot pamatturnīrā.

Pēc neveiksmīgā Eiropas čempionāta, kurā neizdevās izkļūt no grupas, Mārtiņš Pļaviņš un Haraldes Regža bija gatavi uzsākt cīņu Hamburgas "Major" sērijas turnīra kvalifikācijā. Latviešu pirmie pretinieki bija Jaspers Būters un Toms van Stēnis no Nīderlandes, kuriem šī būs pirmā nopietnā pieredze starptautiskajā apritē pieaugušo konkurencē.

Maču labāk sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 5:1. Pēc neveiksmīgā pirmā seta ievada nīderlandieši paņēma pārtraukumu, lai sakārtotu savu spēli. Uzreiz tika zaudēts vēl viens punkts, rezultāta starpībai sasniedzot piecus punktus. Latvieši dominēja laukumā, tika arī pie eisa, kas jau seta pirmajā pusē nelika šaubīties par uzvarētāju visā setā (10:4). Pēc tehniskā pārtraukuma spēle izlīdzinājās, bet nīderlandieši nespēja pietuvoties rezultātā. Pļaviņš un Regža turpināja skolot gados jaunos pretiniekus, uzvarot pirmo setu ar rezultātu 21:11.

Otrā seta ievadā latviešu dominance turpinājās, jo uzreiz izdevās iegūt trīs punktu pārsvaru, bet brīdi vēlāk to palielināt līdz pieciem punktiem (6:1). Līdz tehniskajam pārtraukumam Pļaviņš un Regža palielināja savu pārsvaru līdz septiņiem punktiem, noņemot jautājumus par uzvarētāju šajā mačā (14:7). Nīderlandes pludmales volejbolisti izmantoja latviešu atslābumu un veica savu pirmo un vienīgo izrāvienu šajā mačā. Pie rezultāta 17:14 latvieši paņēma pārtraukumu, bet pēc tam noveda spēli līdz uzvarai ar rezultātu 2-0 (21:11, 21:17).

Pļaviņa un Regžas pretinieki izšķirošajā mačā par iekļūšanu pamatturnīrā bija austrieši Peters Eglzērs un Florians Šnecers, kuri ar 2-0 (21:19, 21:14) pārspēja Kazahstānas pludmales volejbolistus Alekseju Sidorenko un Aleksandru Djačenko.

Spēli dueti sāka līdzīgi. Latviešiem bija pāris iespējas iegūt divu punktu pārsvaru, bet austrieši allaž izķepurojās no sarežģītām situācijām. Pirmie pie divu punktu pārsvara tika austrieši, kuri aizsardzībā divas reizes atkoda Regžu (9:7). Viņš pats gan reabilitējās ar bloku, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Austrijas pludmales volejbolisti vairs tik stabili nespēlēja, dodoties atpūtā iedzinējos ar 10:11. Pēc pārtraukuma latvieši varēja tikt pie divu punktu pārsvara, bet situāciju izglāba Eglzērs, kā arī nepacietīgi nospēlēja Regža. Drīz vien gan Latvijas duets panāca savu, Regžam bloķējot Eglzēra uzbrukumu (15:13). Iegūto pārsvaru izdevās noturēt līdz seta beigām. Pie pirmās setbumbas izdevās atzīmēties ar eisu, latviešiem uzvarot pirmo setu ar 21:18.

Otro setu ar bloku sāka Regža, bet Eglzērs atbildēja ar eisu, izvirzot minimālā vadībā Austrijas pāri. Latviešiem ik pa laikam pavērās iespēja gūt kādu lieku punktu un atgriezties vadībā, bet to Pļaviņam izdevās izmantot rezultātam kļūstot 6:5. Īsi pirms tehniskā pārtraukuma Pļaviņam izdevās izvirzīt Latvijas pāri vadībā ar divu punktu pārsvaru, bet atkal eiss padevās Eglzēram. Tādējādi pārtraukumā Latvijas duets devās minimālā vadībā ar 11:10. Uzreiz pēc atpūtas Pļaviņš un Regža guva divus punktus pēc kārtas, iegūstot līdz šim lielāko pārsvaru otrajā setā. Sekoja vēl viens pārtraukums, bet tas neko nemainīja. Pļaviņš un Regža spēlēja ļoti pārliecinoši, palielināja pārsvaru līdz pieciem punktiem, bet tad nāca atslābums. Pretinieki ar lielu enerģiju strādāja katrā epizodē, panākot savu. Rezultāta starpība bija vairs tikai minimāla, bet Regža tomēr spēja realizēt mačbumbu, latviešiem galu galā svinot uzvaru ar 2-0 (21:18, 21:19) un iekļūstot pamatturnīrā.

     [+] [-]

, 2016-06-07 11:33, pirms 8 gadiem
Tā nu izskoloja, ka no lielā pārsvara beigās gandrīz zaudēja 2.setu pret puikām... bet nu tāds ir tas mūsu līmenis šobrīd..

  -1 [+] [-]

, 2016-06-07 12:20, pirms 8 gadiem
ThePower rakstīja: Tā nu izskoloja, ka no lielā pārsvara beigās gandrīz zaudēja 2.setu pret puikām... bet nu tāds ir tas mūsu līmenis šobrīd..
Gandrīz zaudēja 2.setu (21:17) ? Tev ar galviņu nav viss kārtībā ?

  -1 [+] [-]

, 2016-06-07 12:28, pirms 8 gadiem
theend rakstīja: Gandrīz zaudēja 2.setu (21:17) ? Tev ar galviņu nav viss kārtībā ?
No kaut kāda 17-9 beigās bija 18-17, ja nemaldos.. olimpiādes cienīgs sniegums

  -3 [+] [-]

, 2016-06-07 13:30, pirms 8 gadiem
Kur var redzēt Sorokins/Finsters spēli?

     [+] [-]

, 2016-06-07 17:46, pirms 8 gadiem
PorzingisTHEbest rakstīja: Kur var redzēt Sorokins/Finsters spēli?
Ergo Opena bus šo sestdien/svetdien
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-07 21:46, pirms 8 gadiem
Diemžēl maz zinu par OS kvalifikāciju pludmales volītim...Pļaviņš ,Regža būs RIO?

     [+] [-]

, 2016-06-07 22:22, pirms 8 gadiem
es1ns rakstīja: Diemžēl maz zinu par OS kvalifikāciju pludmales volītim...Pļaviņš ,Regža būs RIO?
Runā,ka jūlija sākumā būs Valmierā-Latvijas RIO olimpiādē.....

  -1 [+] [-]

, 2016-06-08 00:28, pirms 8 gadiem
es1ns rakstīja: Diemžēl maz zinu par OS kvalifikāciju pludmales volītim...Pļaviņš ,Regža būs RIO?
Ja uzvarās OS kvali būs. Ja nē tad 99% ka nē

  +1 [+] [-]

, 2016-06-08 07:57, pirms 8 gadiem
video
Eglseer/SchnetzerAUT-Plavins/RegzaLAT-smart Major Hamburg 2016

https://www.youtube.com/watch?v=WlN...