Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Mols: "Spēlētāji kopā vēršas pie FIVB, lai panāktu izmaiņas "Beach Pro" tūrē"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Mols: "Spēlētāji kopā vēršas pie FIVB, lai panāktu izmaiņas "Beach Pro" tūrē"
Anderss Mols. Foto: volleyballworld.com

Tokijas olimpisko spēļu čempions pludmales volejbolā Anderss Mols (Norvēģija) podkāstā atklāj, ka Starptautiskā pludmales volejbola spēlētāju asociācija (IBVPA) vēršas pie Starptautiskās volejbola federācijas (FIVB), cenšoties panākt izmaiņas jaunajā "Beach Pro" tūrē.

Kā jau ziņots, ārpus elites briest sašutums par jauno pludmales volejbola "Beach Pro" tūri, kas stāsies Pasaules tūres vietā. Tiek plānots, ka sacensības notiks trijos līmeņos - 16 spēcīgākās komandas spēlēs "Elite16", nākamie 48 spēcīgākie dueti (tostarp 32 kvalifikācijā) sacentīsies "Challenge" turnīros, bet pārējiem būs iespēja spēlēt "Future" mačos.

Tagadējā kalendārā "Challenger" līmeņa spēlētājiem no 8. aprīļa līdz 4. oktobrim nav turnīru! "Jaunais koncepts un veids, kā šobrīd tiek veidota jaunā tūre nozīmē to, ka 80 procentiem spēlētāju šovasar nebūs darba," norāda Anderss Mols. "Pasaules labākajiem spēlētājiem ["Elite 16"], jā, tas ir labs kalendārs, bet tam nav nozīmes. Ja tas nav izdevīgi pārējiem spēlētājiem, tad nenāk par labu sporta veidam. Jānotiek pārmaiņām - jābūt līdzsvarotai sistēmai (šobrīd tādas nav) un arī taisnīgai sistēmai. Tāpēc cerams, ka mēs spēsim mudināt FIVB uzlabot kalendāru arī pasaules duetu lielākās daļas labā."

IBVPA nosūtījusi vēstuli, prasot FIVB veikt būtiskas izmaiņas jaunajā "Beach Pro" tūrē. Atbildes sniegšanas termiņš ir 14. februāris - pāris dienas pirms pieteikšanās beigām uz "Elite 16" pirmo turnīru. "Šobrīd spēlētāji kopā vēršas pie FIVB un cenšas panākt izmaiņas. Mēs to darām caur IBVPA, jo spēlētāji ir ļoti vīlušies par jauno kalendāru. Tāpēc mēs esam vienoti un caur IBVPA līderiem runājam ar FIVB," informē pludmales volejbolists. "Šajā periodā mums jāturas kopā, jo ir grūti."

"Cerams, ka viss produkts būs daudz labāks. Šajā projektā strādā daudz profesionālu cilvēku, kuri nākuši no lieliem zīmoliem. Domāju, ka viņi centīsies darīt patiešām labi un mēģinās pludmales volejbolu virzīt uz nākamo līmeni arī tā pasniegšanas ziņā. Pludmales volejbolam tiešām ir liels potenciāls uzrunāt daudz vairāk cilvēku, nekā mēs to darām šodien," uzskata Norvēģijas sporta spīdeklis. "Patiešām labs produkts, bet šobrīd vienkārši tas nav izdarīts pareizi. Tagad es domāju, ka mēs varētu redzēt izmaiņas."

Attiecīgais fragments no 3:57 līdz 8:55

"Beach Pro Tour" pirmās sezonas nozīmīgākie posmi

16.-20. martsTlakskala (Meksika)Challenge
24.-27. martsRosarito (Meksika)Elite 16
31.m.-3.aprīlis?? (Meksika)-?Challenge
7.-10. aprīlisKeiptauna (DĀR)Elite 16
14.-17. aprīlisItapema (Brazīlija)Challenge
21.-24. aprīlisRiodežaneiro (Brazīlija)-?Elite 16
26.-29. maijsOstrava (Čehija)-?Elite 16
2.-5. jūnijsJūrmala (Latvija)Elite 16
7.-19. jūnijsRoma (Itālija)Pasaules čempionāts
7.-10. jūlijsGštāde (Šveice)Elite 16
11.-14. augustsHamburga (Vācija)Elite 16
29.sept.-2.okt.Parīze (Francija)Elite 16
5.-8. oktobrisSarkanās jūras reģions (Ēģipte)Challenge
13.-16. oktobris?? (Maldīvija)Challenge
20.-23. oktobris?? (Āzija)-?Challenge
27.-30. oktobris?? (Āzija)-?Challenge
17.-20. novembris?? (Austrālija)Challenge
24.-27. novembrisSidneja (Austrālija)Elite 16

Kalendāru sola papildināt, taču jauni nozīmīgākie posmi nav pievienoti kopš pērnā gada novembra. "FIVB atrodas patiešām sarežģītā situācijā - jāpievieno arī daudzi "Challenge" vasaras turnīri, jo tagadējais kalendārs nenāk par labu sporta veidam," saka olimpiskais čempions. "Bet omikrona un tamlīdzīgu lietu dēļ ir grūti rīkot turnīrus."

Izmantotie resursi:
Maximum Beachvolleyball Podcast
abc.es

  +2 [+] [-]

, 2022-02-07 13:28, pirms 3 gadiem
Ko būtiski var mainīt pēdējā brīdi? Līgumi jau noslēgti, pēc mēneša pirmais turnīrs.

     [+] [-]

, 2022-02-07 15:42, pirms 3 gadiem
točka rakstīja: Ko būtiski var mainīt pēdējā brīdi? Līgumi jau noslēgti, pēc mēneša pirmais turnīrs.
par vēlu ir labāk nekā nekad