Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

M.Samoilovs/Zemļaks tiek tālāk, Točs/Berntsens izstājas no "King of the Court"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

M.Samoilovs/Zemļaks tiek tālāk, Točs/Berntsens izstājas no "King of the Court"
Nejcs Zemļaks un Mihails Samoilovs. Foto: King of the Court

Kataras pilsētā Dohā sākusies otrā sacensību diena "King of the Court" turnīrā. Cīņas izslēgšanas grupā noslēguši Mihaila Samoilova un Edgara Toča pārstāvētie pludmales volejbola dueti, turnīra nākamajā fāzē iekļūstot M. Samoilovam, bet izstājoties Točam.

• "King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā. Izslēgšanas grupā kārta rit vien piecas minūtes, bet tajā princips ir pretējs - kārtas uzvarētājs turpina turnīru, bet divas sliktākās komandas pēc trešās kārtas no turnīra izstājas.

• Pirmajā sacensību dienā A grupā ar savu slovēņu pārinieku Nejcu Zemļaku spēlēja Mihails Samoilovs. Šis duets pārvarēja vienu kārtu un ierindojās ceturtajā vietā, kas ļaus turpināt turnīru izslēgšanas grupā. Līdzīgi nospēlēja arī Edgars Točs un norvēģis Matiass Berntsens, kuri uzvarēja pirmo kārtu C grupā, bet nākamajā izstājās no tālākas cīņas. Tikmēr D grupā otro vietu prata izcīnīt Aleksandrs Samoilovs un Morics Prištaucs no Austrijas, kuri iekļuva nākamajā sacensību fāzē.

• Tikmēr starp pieciem duetiem, vajadzēja noskaidrot vēl divus, kuri turpinātu turnīru. Uz šīm vietām pretendēja arī Mihails Samoilovs un Edgars Točs ar saviem pāriniekiem. Galvenais uzdevums bija uzvarēt kādā no trim izslēgšanas grupas spēles kārtām. Izloze ļāva Točam un Berntsenam sākt pirmo kārtu "karaļa" pusē, bet viņi šo vietu uzreiz zaudēja. Pirmajās divās minūtēs "karaļa" pusē pabija arī M.Samoilovs un Zemļaks, bet arī viņiem neizdevās tikt pie punktiem. Līdz pēdējai minūtei tieši abi latviešu pārstāvētie dueti bija palikuši bez punktiem. Zemļakam pēdējā minūtē izdevās apspēlēt Toču pie tīkla un iegūt vismaz vienu punktu. Pirmajiem tikt turnīra nākamajā fāzē izdevās spāņiem Adrianam Gaviram un Alehandro Huertam.

• Lai abi latviešu pārstāvētie pāri tiktu tālāk, tiem vajadzēja uzvarēt nākamajās divās kārtās. Pēc teju spēlētas minūtes pie pirmā punkta tika Točs un Berntsens, bet pēc tam Točs ar otro piegājienu tika galā ar M.Samoilovu pie tīkla. Latvieti un norvēģi pēc brīža karaļa pusē nomainīja Bello brāļi no Anglijas, kuri līdz kārtas vidum iekrāja četrus punktus. Drīz pēc tam pie pirmā punkta tika M. Samoilovs, bet Zemļaks atdūrās konkurenta blokā. Pēdējā minūtē tieši M. Samoilovs un Zemļaks dzinās pakaļ Bello brāļiem, tos apsteidzot savstarpējā izspēlē. M. Samoilovam un Zemļakam ar pieciem punktiem pietika, lai kā nākamie nodrošinātu dalību turnīra turpinājumā.

• Tagad pēdējā iespēja bija Točam un Berntsenam, kuram bija jāsacenšas ar Bello brāļiem un Kataras/Saūda Arābijas apvienoto duetu. Pirmie punktu ieguva Anglijas pludmales volejbolisti, bet tad Točs atzīmējās ar bloku, nosūtot savu duetu uz "karaļa" pusi. Točs un Berntsens tika pie trim punktiem, kam sekoja slikta serves uzņemšana. Pusotru minūti līdz kārtas beigām Bello brāļi noķēra Latvijas un Norvēģijas duetu, bet brīdi vēlāk to arī apsteidza. Pirms pēdējās minūtes viņiem bija divu punktu pārsvars. Anglijas duets iespēlējās "karaļa" pusē un vadību neizlaida, noslēdzot kārtu ar astoņiem punktiem, kamēr Točs un Berntsens spēli pabeidza ar pieciem.

• Līdz ar to nākamajā turnīra fāzē no latviešiem spēlēs brāļi Aleksandrs un Mihails Samoilovi kopā ar saviem pāriniekiem, bet Edgaram Točam un Matiasam Berntsenam šis turnīrs ir noslēdzies. Atlikušie dueti nu sadalīti trīs grupās. A grupā sacentīsies Aleksandrs Samoilovs kopā ar Moricu Prištaucu un Mihails Samoilovs un Nejcs Zemļaks. Spēles sākums plkst. 14:50. Spēlēm iespējams sekot līdzi "King of the Court" YouTube kanālā.