Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

A.Samoilovs/Prištaucs izcīna otro vietu grupā un iekļūst "King of the Court" nākamajā kārtā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

A.Samoilovs/Prištaucs izcīna otro vietu grupā un iekļūst "King of the Court" nākamajā kārtā
Aleksandrs Samoilovs. Foto: King of the Court

Kataras pilsētā Dohā notiekošajā "King of the Court" turnīrā no Latvijas pludmales volejbolistiem labāko rezultātu uzstādīja Aleksandrs Samoilovs, kurš pārī ar austrieti Moricu Prištaucu savā grupā izcīnīja otro vietu, iekļūstot nākamajā turnīra kārtā.

• "King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

• Pēc vairākiem turnīriem Eiropā, šī pasākuma finālturnīrs risinās Kataras galvaspilsētā Dohā, kur pēdējos gados risinājušies Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīri. Tiesa dalībnieku sastāvs tajā mainījies ja ne pa dienām, tad, šķiet, jau pa stundām. Turnīru sāka A grupa, kurā ar savu slovēņu pārinieku Nejcu Zemļaku spēlēja Mihails Samoilovs. Šis duets pārvarēja vienu kārtu un ierindojās ceturtajā vietā, kas ļaus turpināt turnīru izslēgšanas grupā. Līdzīgi nospēlēja arī Edgars Točs un norvēģis Matiass Berntsens, kuri uzvarēja pirmo kārtu, bet nākamajā izstājās no tālākas cīņas.

• D grupā vajadzēja spēlēt Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam, bet pēdējā brīdī Šmēdiņa vietu ieņēma austrietis Morics Prištaucs, jo latvietis saķēris vēdera vīrusu, kas beidzies ar nonākšanu slimnīcā. Pirmajā kārtā līdz tās vidum 13 punktus sakrāja nīderlandieši Rubens Peninga un Leons Luini, bet Samoilovs un Prištaucs bija bez punktiem. Līdzīgi klājās arī gados jaunajam brazīlietim Nikolasam, kurš startēja kopā ar savu treneri Alansonu. Samoilovam pirmo punktu izdevās gūt trīs ar pusi minūtes līdz kārtas beigām. Pieredzējušie pludmales volejbolisti nospēlēja pragmatiski nākamās izspēles, bet Samoilova bloks deva arī piekto punktu. Latvijas un Austrijas duets kopā guva septiņus punktus, beigās ieņemot otro vietu, bet ar vienu punktu izstājās Nikolass un Alansons.

Otrajā kārtā pirmo punktu guva tieši Samoilovs un Prištaucs, bet viņus uzreiz pēc tam "karaļa" pusē nomainīja zviedri Dāvids Āmans un Jonatans Helvigs. Latvijas un Austrijas duets spēja ātri atgriezties pie punktu gūšanas, palielinot savu rēķinu līdz trim. Prištauca sekmīgās serves un Samoilova spēle blokā regulāri ļāva viņiem tikt "karaļa" pusē. Citiem ar punktu gūšanu nesekmējās. Tādējādi kārtas vidū Latvijas un Austrijas duets bija vadībā ar 11 punktiem, bet tuvākajiem sekotājiem no Zviedrijas bija tikai trīs. Arī kārtas otrajā pusē konkurenti nespēja turēt līdzi Samoilovam un Prištaucam, kuri ar 15 punktiem izcīnīja uzvaru kārtā, bet izstājās Havjers un Žoakins Bello no Anglijas.

Trešajā kārtā trīs dueti cīnījās par "zelta bumbu", kas ļauj kādā no nākamajām spēlēm atkārtot izspēli. Spraigākās izspēles turpinājās starp Latvijas/Austrijas un Zviedrijas duetiem, pirmajās piecās minūtēs pārākiem esot Āmanam un Helvigam, kuri savāca 11 punktus, kamēr Samoilovs un Prištaucs divus. Tikmēr tukšā palika nīderlandieši Peninga un Luini. Nepilnās trīs minūtēs Samoilovam un Prištaucam izdevās tikt līdz astoņiem punktiem, bet tad stafeti atkal pārņēma zviedri. Beidzot pie pirmā punkta tika arī nīderlandieši, bet nopietni neiesaistījās cīņā. Āmanam un Helvigam pirmajiem izdevās tikt pie 15 punktiem, kas nozīmēja uzvaru kārtā un "zelta bumbu", kamēr Samoilovs un Prištaucs ar astoņiem palika otrie.

• Tādējādi Aleksandrs Samoilovs un Morics Prištaucs iekļuva nākamajā turnīra fāzē, kas risināsies ceturtdienas vakarā. Tikmēr pēcpusdienā par vietu tajā vēl būs jāpacīnās Mihailam Samoilovam un Edgaram Točam attiecīgi pārī ar slovēni Nejcu Zemļaku un norvēģi Matiasu Berntsenu. Spēlēm iespējams sekot līdzi "King of the Court" YouTube kanālā.

     [+] [-]

, 2022-01-05 21:11, pirms 2 gadiem
Viaplay ar rāda

     [+] [-]

, 2022-01-06 07:59, pirms 2 gadiem
Shēma tāda sarežgīta, pat murgaina