Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

M.Samoilovs/Zemļaks pārvar vienu kārtu un "King of the Court" turpinās izslēgšanas grupā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

M.Samoilovs/Zemļaks pārvar vienu kārtu un "King of the Court" turpinās izslēgšanas grupā
Mihails Samoilovs. Foto: Vadims Morozovs, Latvijas Volejbola Federācija

Kataras pilsētā Dohā sācies pludmales volejbola turnīrs "King of the Court". Kā pirmais no latviešiem to sācis Mihails Samoilovs, kurš pārī ar slovēni Nejcu Zemļaku pārvarēja vienu kārtu savā grupā, kas turnīru liks turpināt izslēgšanas grupā.

• "King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

• Pēc vairākiem turnīriem Eiropā, šī pasākuma finālturnīrs risinās Kataras galvaspilsētā Dohā, kur pēdējos gados risinājušies Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīri. Tiesa dalībnieku sastāvs tajā mainījies ja ne pa dienām, tad, šķiet, jau pa stundām. Turnīru sāka A grupa, kurā ar savu slovēņu pārinieku Nejcu Zemļaku spēlēja Mihails Samoilovs.

• Pirmo kārtu lieliski sāka igaunis Marts Tīsārs un šveicietis Jves Hauseners, kuri teju divās ar pusi minūtēs guva astoņus punktus. Pirmo reizi "karaļa" pusē Latvijas un Slovēnijas duetam palīdzēja nonākt Samoilova bloks, bet nespēja gūt punktu pēc tam lika turpināt centienus "izaicinātāju" pusē. Pēc piecām spēlētām minūtēm bez viņiem tukšā bija arī favorīti, Aleksandrs Brauvers no Nīderlandes un Oļegs Stojanovskis no Krievijas.

• Otrās piecminūtes ievadā Samoilovs un Zemļaks vēlreiz tika pie iespējas, nu jau iekrājot trīs punktus, līdz lieliska serve padevās Ponevacu dvīņiem no Vācijas. Konkurentiem ar punktu gūšanu īpaši nesekmējās, bet Samoilovs un Zemļaks ar saviem trim punktiem ilgu laiku bija uz robežas. Teju trīs minūtes līdz kārtas beigām Tīsārs raidīja bumbu autā, ļaujot Latvijas un Slovēnijas duetam nonākt "karaļa" pusē. Izdevās iegūt vienu punktu, bet tad bumbu autā raidīja Samoilovs. Ar to gan pietika, lai pakāptos uz trešo vietu. Pusotru minūti līdz kārtas beigām Brauvers raidīja bumbu autā un deva Samoilovam un Zemļakam iespēju. Latvietis un slovēnis tika līdz septiņiem punktiem, ierindojoties otrajā vietā aiz Hausenera un Tīsāra, bet nākamajā kārtā neiekļuva čehs Vaclavs Berciks un austrālietis Marks Nikolaidis.

Otrajā kārtā Samoilovs uzreiz nokārtoja nonākšanu "karaļa" pusē, bet pie punktiem neļāva tikt Stojanovskis. Arī nākamajā reizē Samoilovs lieliski nostrādāja blokā, bet šoreiz pie punktiem neļāva tikt Tīsārs. Ar trešo piegājienu, ko atkal pie tīkla sarūpēja Samoilovs, Latvijas un Slovēnijas duetam ar lielām pūlēm tomēr izdevās tikt pie pirmā punkta, bet tas arī bija viss, jo labi aizsardzībā nospēlēja Hauseners. Teju sešas minūtes līdz kārtas beigām Samoilovs ar servi pārsteidza Brauveru, bet pēc tam Zemļaks raidīja bumbu Ponevaca blokā. Latvietim un slovēnim vēl joprojām bija tikai viens punks, kamēr nākamie ar trim punktiem bija Brauvers un Stojanovskis.

• Atlikušajā laikā Samoilovs un Zemļaks pie vēl kāda punkta tā arī netika, noslēdzot šo kārtu ceturtajā vietā, kamēr labākie ar 12 punktiem bija Ponevaci no Vācijas. Līdz ar to Mihailam Samoilovam un Nejcam Zemļakam ceturtdien būs jācīnās par palikšanu turnīrā.

• Vēlāk vakarā (plkst. 18:00) turnīrā iesaistīsies arī Edgars Točs, kurš C grupā spēlēs kopā ar norvēģi Matiasu Berntsenu, bet D grupā (plkst. 19:15) Aleksandrs Samoilovs spēlēs kopā ar austrieti Moricu Prištaucu, kurš aizstās vēdera vīrusu mocīto Jāni Šmēdiņu.

     [+] [-]

, 2022-01-05 17:33, pirms 2 gadiem
Nu vēl vienīgi nebūtu slikti pieminēt, ka "dzīvajā" King of the Court var vērot Youtube