Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš atspēlējas un beigās izcīna vieglu uzvaru pār itāļiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš atspēlējas un beigās izcīna vieglu uzvaru pār itāļiem
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar uzvaru sākuši Gštādes piecu zvaigžņu turnīru. Latvieši pirmajā spēlē atspēlējās no piecu punktu deficīta un svinēja uzvaru pār itāļiem Aleksu Ranjēri un Adrianu Karambulu ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:9).

Turnīru Porečā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš noslēdza ar zaudējumu itāļiem Paulo Nikolai un Danielem Lupo, bet Gštādē pamatturnīru sāka pret citu Itālijas duetu, Aleksu Ranjēri/Adrianu Karambulu.

Spēli labāk sāka itāļi, gūstot pirmos divus punktus. Arī turpinājumā Itālijas duets dominēja laukumā, Karambulam ļoti labi spēlējot aizsardzībā, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 7:2. Samoilovs ar bloku spēja lauzt cīņas gaitu, latviešiem pamazām sākot atgūties. Rezultāta starpība lēnām sāka dilt, tehniskajā pārtraukumā duetiem dodoties pie rezultāta 11:10. Pēc pārtraukuma Saimolovs atjaunoja līdzsvaru uz tablo, visam sākoties principā no jauna.

Seta otrajā pusē cīņa ritēja punkts punktā, minimālā vadībā turoties Ranjēri un Karambulam. Latvieši mainīja šo situāciju, tuvojoties seta galotnei, kad izdevās pārņemt vadību (17:16). Pēc paņemtā pārtraukuma Samoilovs vēlreiz bloķēja pretinieku, iegūstot jau tik vajadzīgo divu punktu pārsvaru. Pāris izspēles vēlāk itāļi vēlreiz nospēlēja nepārliecinoši, burtiski atdodot bumbu pretiniekam. Tā latvieši tika pie trīs setbumbām, no kurām pirmās divas nerealizēja, jo lieliski blokā nospēlēja Ranjēri. Ar trešo uzbrukumu Samoilovs bija precīzs, dodot latviešiem uzvaru pirmajā setā ar 21:19.

Otrā seta ievadā latvieši turpināja spēlēt uz augumā mazāko Karambulu, kuru izdevās arī pieķert aizsardzībā, izvirzoties vadībā ar 2:0. Nākamo punktu Karambula guva, bet tam sekoja vēl viena kļūdu sērija un jau 5:1 uz tablo. Pēc pārtraukuma situācija neuzlabojās, itāļu, bet jo sevišķi Ranjēri, darbībās varot pamanīt vienaldzības pazīmes. Tie Ranjēri un Karambula, kuri bija ciets rieksts jebkuram pretiniekam, un stabili bija starp pasaules 10 vadošajiem pāriem laukumā vairs nebija redzami, esot iedzinējos ar graujošo 3:11. Turpinājumā Latvijas duets droši turpināja iesākto, palielinot savu pārsvaru arī līdz deviņiem punktiem (15:6). Ilgi nebija jāgaida arī līdz mača beigām, kas noslēdzās ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:9).

Nākamo spēli Samoilovs un Šmēdiņš aizvadīs rīt, kad mērosies spēkiem ar norvēģiem Kristianu Sorumu un Andersu Molu, kuri nedaudz pārsteidzoši pieveica krievus Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu ar rezultātu 2-0 (21:12, 21:17). Spēles laiks būs zināms vēlāk.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-05 14:59, pirms 7 gadiem
Ko ta skyballisti tik švaki palikuši