Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas pludmales volejbolisti uzsāks Gštādes piecu zvaigžņu turnīru

Krišs Upenieks

Latvijas pludmales volejbolisti uzsāks Gštādes piecu zvaigžņu turnīru
Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža
Foto: FIVB

Jau rīt Šveices pilsētā Gštādē startēs FIVB Pasaules kausa tūres trešais un vienlaikus arī pēdējais piecu zvaigžņu turnīrs. Starp 32 komandām arī divi Latvijas dueti - Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regža.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža aizvadītajā nedēļā bez lielām problēmām uzvarēja Latvijas čempionāta 4. posmā un īsi pēc tam jau devās uz Šveici, lai Gštādē piedalītos kvalifikācijas sacensībās. Latviešiem bija jāuzvar viena spēle, un tas pārliecinoši arī tika izdarīts - 21:17, 21:12 pret Norvēģijas pludmales volejbolistiem Danielu Bergerūdu un Matiasu Berntsenu.

Tas Mārtiņam un Haraldam garantēja vietu starp 32 pamatturnīra komandām, kas sadalītas astoņās grupās katrā pa četriem duetiem. Izspēles sistēma ir ierastā, nevis eksperimentālā, kuru redzējām trīs zvaigžņu turnīrā. Grupā tiks aizvadītas trīs spēles.

Pļaviņam un Regžam šajās sacensībās 23. numurs, kas deva vietu G grupā kopā ar labi spēlējošajiem krieviem Ļaminu un Krasiļņikovu (7.), poļiem Losjaku un Kantoru (10.) un beļģiem Kokelkorenu un van Valli (26.). Rīt pirmā spēle pret Polijas duetu pulksten 20:00 pēc Latvijas laika.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš vietu starp pamatturnīra dalībniekiem, protams, garantēja ar savu augsto reitingu. Latvijas vadošais duets šajās sacensībās izlikts ar piekto numuru un spēlēs E grupā, kur pretiniekos būs krievi Stojanovskis un Jarzutkins (12.), norvēģi Mols un Sorums (21.), kā arī itālieši Ranjēri un Karambula (28.). Saša un Jānis pret itāliešiem rīt laukumā dosies pulksten 14:00.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Volleyball