Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Divi Latvijas pāri sasniedz EEVZA Maskavas posma ceturtdaļfinālu

Rolands Eliņš

Divi Latvijas pāri sasniedz EEVZA Maskavas posma ceturtdaļfinālu
Ruslans Sorokins
Foto: FIVB

Austrumeiropas Volejbola asociācijas (EEVZA) pirmajā posmā, kas norisinās Krievijā, ceturtdaļfinālā iekļuvuši Ruslans Sorokins un Rihards Finsters vīru konkurencē, kā arī Marta Ozoliņa un Alise Lece dāmu turnīrā.

EEVZA pirmā posma vīriešu turnīrā šodien tika noskaidroti ceturtdaļfinālisti, un to vidū iekļuvis viens Latvijas pāris – Ruslans Sorokins un Rihards Finsters. Sorokins un Finsters ar divām uzvarām izcīnīja pirmo vietu B apakšgrupā, bet astotdaļfinālā ar 17:21, 23:21 un 15:12 pieveica Igaunijas sportistus Nolvaku un Tīsāru. Rīt ceturtdaļfinālā Sorokinu un Finsteru sagaida tikšanās ar ukraiņiem Plotņicki un Kovaļovu.

Savukārt astotdaļfinālā izstāties nācās Aleksandram Solovejam un Tomam Šmēdiņam, kuri trīs setu cīņu zaudēja baltkrievu volejbolistiem Kavaļenkam un Dziadkou (15:21, 21:18 un 14:16). Astotdaļfinālā apstājās arī Armands Āboliņš un Toms Benjavs, kuriem nācās cīnīties ar turnīra pirmajiem numuriem Koškarevu un Bikanovu no Krievijas un sekoja smags zaudējums (8:21, 12:21).

Arī sieviešu konkurencē Latvija būs pārstāvēta ceturtdaļfinālā – par to parūpējās Marta Ozoliņa un Alise Lece, kuras astotdaļfinālā pārspēja savas tautites Agnesi Caicu un Alisi Pastari ar21:12 un 21:16. Savukārt Tīna Graudiņa un Paula Ņečiporuka divreiz setā zaudēja 16:21 pret baltkrievietēm Šalajeuskaju un Sjakratevu.

Šajā turnīrā piedalījās arī Anete Krastiņa un Jana Jaudzema, taču viņām neizdevās izkļūt no apakšgrupas. Piedzīvoti zaudējumi abās spēlēs, tiesa, abās reizēs trijos setos, un šodien grupas izšķirošajā spēlē tikai ar 19:21, 21:15 un 13:15 tika atzīts poliešu Gruščinskas un Stragas pārākumus. Polijas sportistes šajā turnīrā izliktas ar otro numuru.

Arī sievietēm turnīra izšķirošās spēles paredzētas rītdien.

Izmantotie resursi:
Eastern European Volleyball Zonal Association |...