Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Vācijas treneris: "Šis olimpiskais turnīrs ir vājš? Man vienalga, mums ir medaļa"

Rolands Eliņš

Vācijas treneris: "Šis olimpiskais turnīrs ir vājš? Man vienalga, mums ir medaļa"
Vācijas hokeja izlases treneru štābs līksmo
Foto: AP/Scanpix

Vācijas hokeja izlases treneris Marko Šturms pēc iekļūšanas Phjončhanas olimpisko spēļu finālā izteica savu lielo prieku par paveikto, kā arī norādīja, ka viņam vienalga par to, kā cilvēki raksturo šo olimpisko hokeja turnīru.

Lai arī šajās olimpiskajās spēlēs NHL hokejistiem netika dota iespēja pārstāvēt savu valsti, Kanādas un Zviedrijas izlases tāpat tika pieskaitītas galvenajām favorītēm. Vācijas izlase savu iespēju izmantoja spēlēs pret abām hokeja lielvalstīm un šodien iekļuva finālā, kur spēkosies ar Krievijas olimpiešu izlasi. Netrūkst viedokļu, ka Vācijas izlase to iespējusi tikai NHL hokejistu nespēlēšanas dēļ, taču galvenais treneris Marko Šturms par to nelikās ne zinis, un viņam bija ļoti labs arguments – lai vai kā, bet Vācija ir tikusi pie olimpiskās medaļas.

„Man vienalga, ka cilvēki saka, ka šis olimpiskais turnīrs ir vājas sacensības bez NHL spēlētājiem,” pēc pusfināla sarunā ar medijiem izteicās Šturms, ar kuru Vācijas Hokeja federācija līgumu līdz 2022. gadam pagarināja jau pirms OS sākuma. „Es gan ceru, ka nākotnē NHL spēlētāji piedalīsies olimpiskajās spēlēs, jo uzskatu, ka šajā turnīrā jābūt visiem labākajiem. Taču šobrīd mani tādas runas nesatrauc, mums ir medaļa, un tas ir pats galvenais.”

„Pēc ceturtdaļfināla uzvaras pār Zviedriju zinājām, ka pusfinālā būs ļoti grūti, taču ticējām savām spējām,” turpināja Šturms. „Protams, ka mums paveicās. Taču bijām arī pelnījuši iekļūšanu finālā. Nezinājām, ko tieši sagaidīt no Kanādas izlases. Savukārt par Krievijas olimpiešu izlasi vēl nevaru domāt, esmu pārāk laimīgs. Šodien vēlamies izbaudīt rezultātu. Rīt no rīta ar visu treneru štābu jau koncentrēsimies nākamajai spēlei.”

Vācijas izlases aizsargs Kristiāns Ērhofs tikmēr atminējās, cik tālu ceļu nogājis šīs izlases kodols: „Gandrīz divu gadu garumā mums izlasē saglabājies gandrīz tas pats sastāvs, mēs paši uzvarējām kvalifikācijas turnīrā Rīgā. Katrā nākamajā mačā pielikām pie sava snieguma un sasniedzām rezultātu, par kuru varam būt lepni. Esam ļoti laimīgi, šīs ir satriecošas sajūtas.”

„Kā vāciski saka „brīnums uz ledus”? Pat neprotu noformulēt,” sacīja Ērhofs, atsaucoties uz jautājumu par slaveno 1980. gada hokeja spēli ASV pret PSRS, kad Leikplesidas olimpisko spēļu finālā gados jaunā un nepieredzējusī ASV izlase ar 4:3 pārsteidzoši ieguva zeltu. „Protams, ka šis ir lielisks brīdis Vācijas hokejam, tas noteikti ir mūsu brīnums uz ledus. Esmu lepns, ka varu būt daļa šīs komandas – Marks ir mūs ielicis brīnišķīgā hokeja sistēmā, kurā katrā nākamajā dienā esam uzlabojuši savu sniegumu.”

Arī Ērhofs nepievērsa uzmanību faktam, ka šajā turnīrā nav pats spēcīgākais dalībnieku sastāvs: „Ko es teiktu kritiķiem, kas apgalvo, ka šis nav īsts olimpiskais hokeja turnīrs? Kāda starpība, es braukšu mājās ar medaļu!”

Savukārt Kanādas izlases aizsargs Kriss Lī uzteica Vācijas izlases spējas aizstāvēties grūtā brīdī: „Darījām visu iespējamo, lai panāktu neizšķirtu, taču viņiem izdevās bloķēt pārāk daudzus mūsu metienus. Mēs pārāk daudz noraidījāmies, par ko tikām sodīti. Dažos brīžos mums arī paveicās, viņi varēja savu pārsvaru palielināt vēl vairāk. Lai nu kā, mēs atbraucām, lai izcīnītu medaļas, un šo mērķi vēl varam piepildīt. Būsim priecīgi, ja mačā ar Čehiju tas izdosies.”

Izmantotie resursi:
Page Redirection
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.championat.com/hockey/n...

1 2 3 4 122 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2018-02-23 18:20, pirms 6 gadiem
Varēs pēc uzvaras vācu aliņu ar desiņam uzkost.
Slēpts komentārs: edviins straume
Slēpts komentārs: Adolfs'Hitlers
Slēpts komentārs: lacis67
Slēpts komentārs: comon88
Slēpts komentārs: lacis67

  +1 [+] [-]

, 2018-02-23 19:07, pirms 6 gadiem
sākumā rezultātu vajdzēja apskatīties

  +7 [+] [-]

, 2018-02-23 19:12, pirms 6 gadiem
Nu neko nepareizu jau nepateica - kada starpiba? Medala ari Afrika ir medala.
Vilkt paraleles ar 1980.gada OS "brinumu uz ledus" gan nezinu, vai ir isti korekti, lai gan nekas jau nav neiespejams. Ja krievi nepieies spelei ar vislielako nopietnibu, tad var plani klaties. Es gan ceru, ka ta nenotiks un krievi ar Znacoku un Hari proeksgala tiks pie karota zelta.

 +18 [+] [-]

, 2018-02-23 19:12, pirms 6 gadiem
Treneris pateica zelta vārdus...Jo ja Latvija būtu Vācijas izlases vietā,visi noliceeji apmestu kazhoku uz otru pusi un teiktu to pashu...Ieraksts tika veikts un vinwh tur paliks un m3daljas arii majas tiks atvestas...

 +18 [+] [-]

, 2018-02-23 19:14, pirms 6 gadiem
Kāds cirks? Tā nav Vācijas vaina, favorīti nebija tik spēcīgi, kaut arï spēlētāju resursi ir lielāki arī bez NHL... Pasakiet, ka vēl Putina vainīgs?! Zb bortā jūs*****😀😀😀
Slēpts komentārs: DoOrDie

  +3 [+] [-]

, 2018-02-23 19:44, pirms 6 gadiem
DoOrDie rakstīja: Jā, tikai pie tā ieraksta arī būs sastāvi norādīti kur nefigurēs Zvaigznes.
Kur tu esi redzejis tik garu ierakstu
Ar visiem iikskiem par Vaaciju finalaa, lai jau tiek, nav nemaz zheel. Ja Latvija butu panemusi sadu turniiru, tad kaa jau sebis teica - mums nekadi NHL dzeki vispar neintereseetu un par seetas turniru to sauktu tikai krievu trolli.

     [+] [-]

, 2018-02-23 19:56, pirms 6 gadiem
noladets rakstīja: Kur tu esi redzejis tik garu ierakstu
Ar visiem iikskiem par Vaaciju finalaa, lai jau tiek, nav nemaz zheel. Ja Latvija butu panemusi sadu turniiru, tad kaa jau sebis teica - mums nekadi NHL dzeki vispar neintereseetu un par seetas turniru to sauktu tikai krievu trolli.
Bet te nekādas Latvijas nav un arī nebūs - tā kā nevajag te dzīt šito demagoģiju. Un nezin kāpēc daudzi ir iedomājušies ka tagad Latvija varētu būt Vācijas vietā - OS finālā - es nesaprotu uz kādiem faktiem tas ir balstīts. Un OS ir jāspēlē stiprākajiem nevis 6, 7 izlasēm pēc spēka un meistarības. Jo OS notiek tikai reizi 4 gados un ir īpašs notikums sportā.

  -2 [+] [-]

, 2018-02-23 19:59, pirms 6 gadiem
edviins straume rakstīja: Bet te nekādas Latvijas nav un arī nebūs - tā kā nevajag te dzīt šito demagoģiju. Un nezin kāpēc daudzi ir iedomājušies ka tagad Latvija varētu būt Vācijas vietā - OS finālā - es nesaprotu uz kādiem faktiem tas ir balstīts. Un OS ir jāspēlē stiprākajiem nevis 6, 7 izlasēm pēc spēka un meistarības. Jo OS notiek tikai reizi 4 gados un ir īpašs notikums sportā.
Vasaras OS futene jau ir novesta līdz tam, kur novesta, un tagad hoķī tas pats.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-23 20:07, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vasaras OS futene jau ir novesta līdz tam, kur novesta, un tagad hoķī tas pats.
Vasaras OS tomēr ir daudz vairāk sporta veidu kā ziemas, basketbols ar NBA večiem un tā tālāk - tai kopējā masā futbols vairs nešķiet tik būtisks. Bet ziemas OS no spēļu veidiem ir tikai kērlings un hokejs - tā kā šeit situācija ir citādāka. Kaut sabiedriskajā telpā arī ir izsviesta doma OS hokeja turnīru padarīt tikai par U23 padarīšanu. Tas hokejam būtu pavisam skumji kā arī visam ziemas OS prestižam kā tādam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-02-23 20:20, pirms 6 gadiem
Visuzjautrinošākais ir tas ka katra krievu uzvara sekmē lielu parašas cienītāju, troļļu un botu aktivitātes pieaugumu iekš SC - tas arī parāda kopējo situāciju valstī.

  -2 [+] [-]

, 2018-02-23 20:20, pirms 6 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: Daži runā tā, it kā ļoti ietekmētu kaut ko NHL spēlētāji.. Viņu nav, un nevajag! Ir labāki
Vāciešiem neviena spēle nebija viegla.. Ir aizplēsušies līdz finālam.. Un tur arī plēsīsies.. Jābūt izcilam finālam !
Par NHL runā tikai tie, kuriem nacionālās izlases nav svarīgas, tie , kuri OS netika !
NHL ir dopinga līga, to visi zin, ne jau par velti viņi nebrauca izjātu tur visus, kad kanādai , usa paņemtu proves.. Tikai tāpēc nebrauca.. Politisko kampaņu pret Krieviem apmaksāja.. bet paši atbildēt par sevi izvairijās.. varbūt gudri . Manuprāt, gļēvi ! Vienmēr NHL čaļus laida garām kontrolēm pirms tam, tagad tā nebūs
A tu negribi ar piemeriem un faktiem atbalstiit to palagu, ko uzdrukaaji? Savadak tada plika muldeshana un savas fantaazijas propogandeshana.

     [+] [-]

, 2018-02-23 20:22, pirms 6 gadiem
sebis rakstīja: Treneris pateica zelta vārdus...Jo ja Latvija būtu Vācijas izlases vietā,visi noliceeji apmestu kazhoku uz otru pusi un teiktu to pashu...Ieraksts tika veikts un vinwh tur paliks un m3daljas arii majas tiks atvestas...
Labāk padomā kāpēc mēs tur neēsam

     [+] [-]

, 2018-02-23 20:23, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vasaras OS futene jau ir novesta līdz tam, kur novesta, un tagad hoķī tas pats.
Nevis novesta, bet nekad patiesībā nav bijusi pacelta. OS vēsturiski ir amatieru parākums, kur profiņu nebija. Tas pēdējās desmitgadēs sāk parādīties - NBA, teniss, riteņbraukšana (par tiem gan nezinu, kā bija agrāk, bet šaubos, ka profiņi bija).

Bet joprojām tur ir niecīga daļa no lielā PRO sporta, kur cilvēki miljonus algā saņem. No golfa, regbija, boksa, beisbola tur parodija, am futeņa un kriketa nav vispār utt. Kur vēl visādi mma, autosporti.. Riteņbraukšanā un tenisā arī ne tās galvenās sacenes.. Būtībā OS joprojām lielākoties ir dotējamo sportistu saiets, kuru sports pats sevi neatpelna.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-02-23 20:27, pirms 6 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: un ilgi pēc tam !
cerams ,ka Pirmdienas rīta redzēšu tevi kapos ,kad tevi liks zem zemes!

  -1 [+] [-]

, 2018-02-23 20:31, pirms 6 gadiem
Tas, ka vācieši finālā, tas ir kolosāli reāli vates troļļiem izņem argumentus no mutes, arturiks ar jau bij atvēzējies drukāt, ka šāda Kanāda pat stiprāka par īsto utt.
Un reāli arī izpaliks tā uzpūstā "klasika" un pat urālu sievas nojautīs, ka ar turnīru kaut kas nav riktīgi, ja pretī kkāda Vācija
Tak što pamatīgs zaudējums propagandai, tas ir lieliski.

Varam novērtēt, kādi trešās šķiras kanādieši spēlē KHL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-02-23 20:33, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: pat ja šeit piedalītos NHL spēlētāji un iznākums būtu tāds pats, tad sitie trolli izdomātu jaunus attaisnojumus neveiksmei, sākot ar lielajiem laukumiem un beidzot ar laika zonu

rēcīgākais ka paši skatās šo OS hokeja turnīru, katru spēli un pie katra nelabvēlīgākā iznākuma, raksta huiņu par turnīra neprestižumu, amatieriem, sētniekiem

nožēlojamie boti
Jā, jā ar NHL večiem OS finālā arī būtu Olimpiskie atlēti - Vācija, kur Vācija būtu uzvarējusi gan Kanādu un Zviedriju, nē tu Arturik gan dod ....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-23 20:36, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: pat ja šeit piedalītos NHL spēlētāji un iznākums būtu tāds pats, tad sitie trolli izdomātu jaunus attaisnojumus neveiksmei, sākot ar lielajiem laukumiem un beidzot ar laika zonu

rēcīgākais ka paši skatās šo OS hokeja turnīru, katru spēli un pie katra nelabvēlīgākā iznākuma, raksta huiņu par turnīra neprestižumu, amatieriem, sētniekiem

nožēlojamie boti
Kaut kā līdz šim nekādi attaisnojumi nav bijuši vajadzīgi, kad bija NHL, viss oki.
Pat vēl jo vairāk - Kanādai Sočos ne lielie laukumi, ne urālu laika zona, ne nedraudzīga publika nepatraucēja Pirms tam tak krievi pukstēja, ka kanādieši uz lielajiem laukumiem neesot uzvarējuši, atņēma jums arī to prieku

  -4 [+] [-]

, 2018-02-23 20:37, pirms 6 gadiem
Šis turnīrs ir apsmiekls tāpēc arī tādi vārguļi kā vācieši var tikt finālā!!!
Normālā turnīrā tas nenotiktu, redzēsiet PČ tāda Kanāda jau ar NHL večiem , Vāciešus sitīs ar 6-1, vai 7-2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 122 komentāri