Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Vāciešiem viss goda pjedestāls ziemeļu divcīņā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Vāciešiem viss goda pjedestāls ziemeļu divcīņā
Vācijas supertrio ziemeļu divcīņā
Foto: Reuters/Scanpix

Spriedzes pilnas sacensības aizvadītas ziemeļu divcīņā. Sacensībās uz lielā tramplīna un 10 kilometru slēpojumā komandas darbu parādīja Vācijas sportisti, distancē veicot iedzīšanu un beigās aizņemot visu goda pjedestālu. Par olimpisko čempionu kļuva Johanes Ridzeks.

Pirms četriem gadiem Sočos par olimpisko čempionu kļuva Jorgens Grābaks no Norvēģijas, kurš čempiona titulu centās aizstāvēt arī Phjončhanā. Savu bronzas medaļu vēlējās augstāka kaluma medaļā pārvērst vācietis Fabians Rīzle, bet galvenais favorīts viennozīmīgi bija Akito Vatabe no Japānas. Uzmanība bija jāpievērš arī igauņu cerībai Kristianam Ilvesam, kurš pēdējā pasaules kausa posmā pārspēja Vatabi un izcīnīja sudraba godalgu.

Sacensības sākās ar lēcieniem no lielā tramplīna, sportistiem iegūstot laika intervālu pirms 10 kilometru slēpojuma. Vistālāk no visiem aizlēca norvēģis Jarls Magnus Rībers (139 metri), bet par to saņēma par 0.3 punktiem mazāk nekā 134 metrus aizlēkušais Akito Vatabe. Trešo labāko rezultātu tramplīnlēkšanā uzrādīja Vilhelms Denifls no Austrijas, bet divkārtējais olimpiskais čempions lēcienos no normālā tramplīna un 10 kilometru slēpojumā, Eriks Frenzels no Vācijas, bija ceturtais. Rīslem tramplīnlēkšanā sestais rezultāts, Ilves uzrādīja 16. labāko rezultātu, bet Grābaks iespēja būt tikai 18. pozīcijā.

Slēpošanas distances ievadā vāciešu trio vajadzēja dzīties pakaļ trīs līderiem, no kuriem šķīra vairāk par 20 sekundēm. Austrieti Deniflu vācieši noķēra un apsteidza ātri, bet ar katru minūti neldēja arī pārsvaru ar Vatabi un Rīberu. Pēc pirmā apļa jeb 2.5 kilometriem līderu pārsvars pār vācu trio bija 16 sekundes. Vāciešiem astē turējās arī Denifls, nekur tālāk neatpaliekot.

Otrā apļa vidū līderu pārsvars saruka vēl par trīs sekundēm, iedzīšanai turpinoties. Neviens cits no sportistiem nespēja pietuvoties šai iedzīšanu veicošajai četru sportistu grupai, kas nozīmēja, ka par medaļām bija gatavi cīņai seši sportisti. Pēc četriem veiktiem kilometriem līderus no iedzinējiem šķīra 11 sekundes, bet pēc pus distances šī atstarpe saruka zem 10 sekundēm. Varēja paredzēt, ka trešajā aplī izveidosies līderu grupa ar sešiem sportistiem. Pēc sešiem veiktiem kilometriem tas arī notika, kas sacensības padarīja tikai interesantākas.

Cīņā par medaļām vēlējās iesaistīties arī soms Ēro Hirvonens, kurš visu laiku atpalika no līdera vismaz pus sekundi, bet trešajā aplī sadeldēja šo deficītu līdz 18 sekundēm. Pēc septiņiem veiktiem kilometriem arī Hirvonens bija līderu grupā, turpinot slēpot augstā tempā. Pēdējais aplis solījās būt īpaši aizraujošs. Grupas vadībā turējās Vatabe, diktējot tempu pārējiem. Tikmēr atpalikt sāka austrietis Denifls.

Distancē sākās taktiskā cīņa, kurā noteikti priekšrocība bija vāciešiem, kuri veidoja pusi no līderu grupas. Pēdējā lielajā kāpumā visi trīs Vācijas sportisti devās atrāvienā, bet turēt līdzi spēja vien norvēģis Rībers. Nu jau šie četri sportisti palika cīņā par uzvaru šajās sacensībās. Finiša taisnē arī viņš izstājās no cīņas, visu goda pjedestālu paņemot vāciešiem. Par jauno olimpisko čempionu kļuva Johanes Ridzeks, sudraba medaļa tika Fabianam Rīzlem, bet bronza Erikam Frenzelam. Līdzīgi kā iepriekšējās sacensībās ar ceturto vietu samierinājās Jarls Magnus Rībers.

Ziemeļu divcīņa, Lielais tramplīns+10km slēpojums

V.SportistsValstsLaiks
1.J. RidzeksVācija23:52.5
2.F. RīzleVācija+0.4
3.E. FrenzelsVācija+0.8
4.J.M. RībersNorvēģija+2.8
5.A. VatabeJapāna+12.5
6.E. HirvonensSomija+22.1

Piedalījās 48 sportisti

Ziemeļu divcīņas programma olimpiskajās spēlēs Phjončhanā

DatumsSākumsDisciplīnaČempions
14.02.8:30Normālais tramplīns+10km slēpošanaE. Frenzels (Vācija)
20.0212:00Lielais tramplīns+10km slēpošanaJ. Ridzeks (Vācija)
22.0212:20Komandu sacensība

Medaļu kopvērtējums ziemeļu divcīņā

VValstsZSBKopā
1.Vācija2114
2.Japāna0101
3.Austrija0101
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-20 22:13, pirms 6 gadiem
Вы вкурсе что теперь что бы привести тело в порядок и подкачаться не обязательно ходить в тренажорку.Нeдaвнo нaткнулcя на блoг чувака кoторый нaкaчал тeлo домa с помощью специального поясa, я решил попробовать и уже через неделю увидел результат, а через две убрал пивной живот и пpоявился преcc, подкaчaл pуки и cпину.Тeперь жeнa тожe зaхoтeлa попpoбовать увидeв мой peзультат. Вот тот блог--- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?