Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Rīt lems par starptautisko peldēšanas sacensību ''Rīgas sprints'' iespējamo pārcelšanu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rīt lems par starptautisko peldēšanas sacensību ''Rīgas sprints'' iespējamo pārcelšanu
Foto:Roberts Voskāns/Latvijas peldēšanas federācija.

Vakar, 20.oktobrī, Ministru kabineta sēdē tika apstiprināti grozījumi rīkojumā nr. 720 ”Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, kas paredz “stingru mājsēdi” un daudzu sporta sacensību aizliegšanu no 2021. gada 21. oktobra līdz 15. novembrim Covid-19 vīrusa ierobežošanai. Attiecībā uz sportu jaunie ierobežojumi paredz starptautiska mēroga sacensību rīkošanai faktiski neizpildāmas prasības, tāpēc Latvijas Peldēšanas federācija (LPF) lems, ko darīt saistībā ar “Rīgas sprints 2021” sacensībām, kuras bija plānots translēt arī Sportacentrs.com TV.

Šāds valdības lēmums par sacensību atcelšanu ir attiecināms arī attiecībā uz starptautisko un FINA kalendārā iekļauto sacensību “Rīgas Sprints 2021” norisi. Ikgadējās peldēšanas sacensības, kas pulcēja Baltijas valstu, Ukrainas, Krievijas, Baltkrievijas un vēl citu valstu sportistus, ir paredzētas 29.-30.oktobrī.

LPF, izvērtējot Izglītības un zinātnes ministrijas iesūtīto informāciju par papildus epidemioloģiskās drošības pasākumiem starptautisku sacensību norisei, t.s. prasību ievērot “burbuļa formātu” pilnīgi visiem dalībniekiem (t.s. Latvijas sportistiem un tiesnešiem) un nodrošināt “regulāru visu personu testēšanu pret Covid-19”, kā arī noteikumu, ka par starptautiskām sacensībām pieaugušajiem ir atzīstamas tikai tādas sacensības, kurās vairāk kā puse dalībnieku ir pilngadīgi, ir secinājusi, ka šādos apstākļos un tik īstā laika termiņā nav iespējams izpildīt noteiktās prasības.

Jautājums par LPF par starptautisko sacensību “Rīgas Sprints 2021” iespējamo pārcelšanu uz citu datumu tiks skatīts LPF valdes sēdē, kas ir sasaukta rītdien, 22.oktobrī.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija