Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Latvijai divas medaļas Ziemeļvalstu jauniešu čempionātā peldēšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai divas medaļas Ziemeļvalstu jauniešu čempionātā peldēšanā
Latvijas izlases dalībnieki Ziemeļvalstu čempionātā. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Tallinā norisinājās Ziemeļvalstu jauniešu čempionāts peldēšanā, kurā piedalījās vairāk kā 150 jauno sportistu no deviņām valstīm, tai skaitā 11 jaunie Latvijas peldētāji, kuru kontā divas medaļas.

Latvijai šajā čempionātā godalgas nopelnīja jelgavnieks Nikolass Deičmans 200m kompleksā peldējumā, finišēdams otrajā vietā, bet trešo vietu 4x100m kombinētajā stafetē izcīnīja mūsu zēnu kvartets.

Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas audzēknis Deičmans 200m kompleksā finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 12.57 sekundēm (2:12.57), piekāpjoties vienīgi Islandes sportistam, kurš bija nepilnas trīs sekundes ātrāks. Deičmana personīgais rekords šajā distancē ir par 0.51 sekundi ātrāks un tika sasniegts šogad Latvijas čempionātā. Jelgavniekam arī 4. vieta 400 metros kompleksajā peldējumā un 100 metros brīvajā stilā.

Savukārt 4x100m kombinētajā stafetē Deičmans kopā ar Maksimu Rekstenu, Eliju Aleksejevu un Albertu Hmeļevski izcīnīja trešo vietu, finišējot pēc četrām minūtēm un 00.20 sekundēm (4:00.20). Mūsu kvartets piekāpās vienīgi Lietuvas un Zviedrijas izlasēm.

Papildus jau minētajiem sportistiem Latviju šajā čempionātā pārstāvēja Edgars Bisenieks, Nikola Elpe, Arina Goļikova, Anastasija Jašina, Emīlija Kraukle, Evelīna Šidlovska un Arella Zariņa.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija