Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Maļukai 27. vieta pasaules čempionātā 200 metros brīvājā stilā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Maļukai 27. vieta pasaules čempionātā 200 metros brīvājā stilā
Ieva Maļuka. Foto: F64

LETA. Latvijas peldētāja Ieva Maļuka ceturtdien pasaules čempionātā peldēšanā 25 metru baseinā izcīnīja 27. vietu 200 metru brīvā stila disciplīnā.

Maļuka savā peldējumā uzrādīja laiku divas minūtes un 0,40 sekundes, no labākā laika priekšsacīkstēs atpaliekot par 7,54 sekundēm. 200 metru brīvā stila distancē startēja 49 sportistes.

Kā zināms, Latviju pasaules čempionātā pārstāv trīš sportisti - Maļuka, Gabriela Ņikitina un Ronens Kermans, savukārt Daniils Bobrovs pozitīva Covid-19 testa dēļ sacensībās nepiedalīsies.

Šodien Kermans savā pirmajā pasaules čempionātā debitēs ar startu 200 metru kompleksajā peldējumā.

Čempionāta turpinājumā Maļukai paredzēts starts arī 100 metru brīvajā stilā un 100 metru kompleksā. Kompleksajā peldējumā startēs arī Kermans, tikmēr Ņikitinai čempionāta programmā starts divās sprinta distancēs - 50 metros brīvajā stilā un tauriņstilā.

Ņemot vērā Bobrova palikšanu ārpus dalībnieku saraksta, Latvijas komandai ies secen arī pieteiktās stafetes. Pats sportists gan norādījis, ka jūtās labi un nav novērojis nekādus saslimstības simptomus.

15. FINA pasaules čempionāts 25 metru peldbaseinā Abu Dabī norisināsies no 16. līdz 21.decembrim un tajā kopā ar Latvijas sportistiem atrodas treneri Jūlija Kuzmina un Sergejs Kurmeļevs, kā arī fizioterapeite Paula Pole.