Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Arī Mamčics pēc olimpiskajām spēlēm maina klubu un no Čehijas pārceļas uz Zviedriju

Agris Suveizda

Arī Mamčics pēc olimpiskajām spēlēm maina klubu un no Čehijas pārceļas uz Zviedriju
Roberts Mamčics. Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijas augstākās hokeja līgas klubs "Linkoping" pāreju perioda pēdējās stundās vienojies ar Latvijas izlases aizsargu Robertu Mamčicu.

"Sākam intensīvu sezonas fāzi un uzskatījām, ka mums nepieciešams vēl viens papildinājums aizsardzības līnijā. Roberts drīzumā pievienosies komandai," kluba mājaslapā citēts ģenerālmenedžeris Niklass Pēšons.

Mamčicam tā būs jau ceturtā komanda sezonā. Divas spēles aizvadījis Rīgas "Dinamo" un vienu – Jelgavas "Zemgalē", LLU, 26 gadus vecais spēlētājs pārcēlās uz Čehiju un kopā ar Patriku Zabusovu pārstāvēja Zlīnas PSG. Mamčics 24 spēlēs izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles un nopelnīja 33 soda minūtes un negatīvu lietderību -11.

Ja Zlīnas klubs ar 37 punktiem 48 spēlēs ieņem 15. jeb pēdējo vietu Čehijas Ekstralīgā, "Linkoping" ar 50 punktiem 39 spēlēs atrodas desmitajā vietā 14 komandu konkurencē, kas kā pēdējā ļaus spēlēt pārspēles. Par diviem punktiem atpaliek Kristera Gudļevska un Oskara Cibuļska pārstāvētā "Brynas", kas aizvadījusi par diviem mačiem mazāk.

Mamčics Kontinentālajā hokeja līgā aizvadījis tieši 100 spēļu, tiekot pie 13 (3+10) punktiem, 59 soda minūtēm un negatīvas lietderības -15, bet šomēnes viņš Pekinas olimpiskajā spēlēs aizvadīja pirmo lielo turnīru Latvijas pieaugušo izlasē. Mamčics četros mačos uz ledus pavadīja vidēji 16 minūtes un deviņas sekundes, izdarīja astoņus metienus un spēlē pret Slovākiju tika pie negatīvas lietderības -2. Mamčics klubā spēlēs kopā ar Dānijas izlases uzbrucēju Patriku Ruselu.

No Latvijas izlases spēlētājiem jaunas komandas iepriekš atrada arī aizsargi Cibuļskis (Zviedrijas "Brynas"), Kristaps Zīle (Zviedrijas "Orebro") un Kārlis Čukste (Somijas "Pelicans") un uzbrucēji Miks Indrašis (Šveices "Biel-Bienne"), Gints Meija (Zviedrijas "Vita Hasten") un Nikolajs Jeļisejevs (Zviedrijas "MoDo").

Izmantotie resursi:
https://www.lhc.eu/article/1goiakzo...

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +1 [+] [-]

, 2022-02-16 15:35, pirms 2 gadiem
Kā pēkšņi visiem zviedru un somu durvis tā pavērtas vaļā?

  +2 [+] [-]

, 2022-02-16 16:02, pirms 2 gadiem
l_b_c rakstīja: Kā pēkšņi visiem zviedru un somu durvis tā pavērtas vaļā?
Bruņojas Play Off.
Būtu feini, ja vismaz daļa no šiem džekiem nākamsezon šajos klubos arī paliktu, nevis rautos atpakaļ uz RD. Gribas ticēt, ka spēlētāji, kas ir leģionāru maizē augstākā līmeņa Eiropas klubos izlasei dotu daudz vairāk, kā spēlētāji, kas kā nieres taukos bez stresa dzīvojas pa KHL pastarīti.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-16 16:14, pirms 2 gadiem
Nav jau slikti, vēl nesen mēs varējām tikai sapņot par tādu skaitu spēlētāju Zvidrijas top 2 līgās un Čehijas Ekstralīgā, jo leģionārus tāpat vien neņem

  +1 [+] [-]

, 2022-02-16 16:15, pirms 2 gadiem
l_b_c rakstīja: Kā pēkšņi visiem zviedru un somu durvis tā pavērtas vaļā?
OS un KHL pieraksts noteikti palīdz

     [+] [-]

, 2022-02-16 16:23, pirms 2 gadiem
RD nespējnieki pazeminās SHL kvalitāti.Nākošgad čempionu līgā favorīti somi,čehi...

     [+] [-]

, 2022-02-16 16:38, pirms 2 gadiem
terex rakstīja: RD nespējnieki pazeminās SHL kvalitāti.Nākošgad čempionu līgā favorīti somi,čehi...
Ar SHL būs viss kārtībā, bet tu paliksi tāds pats lohs, kā biji.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-16 16:41, pirms 2 gadiem
l_b_c rakstīja: Kā pēkšņi visiem zviedru un somu durvis tā pavērtas vaļā?
ZViedrijā, ja tu ņem spēlētāju uz visu sezonu, tad lieli nodokļi jāmaksā, ja uz 2-3 mēnešiem, tad nav, attiecīgi, kāpēc lai par mazām naudiņām viņi nepielasīti sev backup spēlētājus – tomēr no covid un traumām neviens nav pasargāts.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-16 17:31, pirms 2 gadiem
Viss ir vienkārši-KHL daudziem klubiem beidzies un daudzi hokejisti palikuši bez darba ,kapēc lai nepastiprinātu klubu ar meistariem pirms POff u.t.t.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-16 17:33, pirms 2 gadiem
WKS rakstīja: ZViedrijā, ja tu ņem spēlētāju uz visu sezonu, tad lieli nodokļi jāmaksā, ja uz 2-3 mēnešiem, tad nav, attiecīgi, kāpēc lai par mazām naudiņām viņi nepielasīti sev backup spēlētājus – tomēr no covid un traumām neviens nav pasargāts.
Pareizi Skandināvijā pirmos trīs mēnešus darba nodokļi nav jāmaksā!

     [+] [-]

, 2022-02-16 17:40, pirms 2 gadiem
Labs aizsargs ar labiem fiziskajiem dotumiem, taču ļoooooti jāpieliek ātrumā! Ar atrāvienu- lēnākais aizsargs LV izlasē. Vasarā jāstrādā mellu muti! Lai izdodas aizķerties Zviedru līgā! Tikai ne uz Dinamo…